• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MINER
    MINER --- ---
    Glonas mám zapnutý. Recording mám smart, ale to má vliv jen na záznam, ne na gps a zobrazení. To je zapnuté pořád.

To tempo ujede na desítky vteřin. Je to přirozený důsledek nepřesností gps. Garmin to neřeší, nesnaží se to korigovat, Suunto ano, v tom je ten rozdíl. Polar V800 má zase extrémně přesnou gps. Nejlepší na trhu, byť jsou to už pořádně staré hodinky.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: jen mě napadá - máš v nastavení Settings/System/Data Recording nastavený "Smart" nebo "Every Second"? Možná by s tím tempem mohlo pomoct zaznamenávání každou sekundu. A co GLONASS? Má nějakej vliv, když je zaplej nebo vyplej?
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: tak to pak OK. Že bych si stáhl SDK? :-)
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: rozlišení toho obrázku je 1:1 na Fenix 3 pixel na pixel. Ta malá čísla moc při běhu nepotřebuješ. Když běžíš interval, focusuješ se na ten interval. Proto jsou tak malá, je to jenom pro kontext. Když neběžíš interval, tak ta malá ani nejsou potřeba.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: to UI je fakt pěkný, jen se bojím, že F3 nemají takový rozlišení, aby ten malej text takhle vykreslily. A asi by se ty malinký čísla za běhu blbě četly. Ale ten ukazatel tepovky a intervalu je fajn :)
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: Taky jsem koukal na ty Suunto Spartan Ultra, ale nevypadá to, že by to byly hotové. Jinak už to moc nesleduju. Mám co mám, tak s tím běhám.

Průměrné tempo by mi taky stačilo, kdyby to ukazovalo, jestli je aktuální pod nebo nad ním.

To UI Garmina mě naštvalo natolik, (dokud jsem na ty hodinky ještě nerezignoval), že jsem se pokusil nadesignovat vlastní (pokud by tu byl nějaký programátor:).

NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: hmm, nesouhlasím, ale to je jedno...
    Je to asi daný tím, že nemám HR verzi s optickým snímačem, protože mi pás přijde lepší (třeba teď v zimě by mi optika byla k ničemu, když mám hodinky přes rukáv a navíc bych přišel o Running Dynamics). Přesné aktuální tempo jen s GPS mě ani nenapadlo očekávat. Stačí mi průměrné tempo intervalu a jinak footpod.
    Taky jsem nedal ranec za safírový sklíčko a vzal oděruvzdornou stříbrnou variantu... (navíc z druhý ruhy v záruce za super cenu).
    Proto se asi naše názory na F3 tolik rozchází - každej na to koukáme z jiný strany...
    BTW. Jsou teda nějaký hodinky, který tě po všech stránkách uspokojily? Ambit3? V800?
    Já s nákupem hodinek čekal jak se vyvine situace se Suunto Spartan Ultra, ale zatím to vypadá na předražený nedodělek... možná to za rok nebo dva budou dobrý hodinky, ale kdo ví. Navíc stojí fakt majlant.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    takze na obycejne behani kdy mi jde hlavne o prumerne tempo a na ruzne outdoor aktivity jsou vlastne ty Fenix 2 docela ok :) (z bazaru)
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: abych nebyl nespravedlivý, na píču jsou F3 na běhání. Na Outdoor sporty a biking, kde tě nezajímá tepovka a tempo, jsou docela dobré. Výdrž baterky je dobrá a GPS přesnost dostatečná.
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: I u starších je lepší. Scosche i TomTom. Garmin to podělal. Jejich ORHM je k ničemu, nespolehlivé, nikdy nevíš, jestli je chyba 10 nebo 20 bpm. Kdybych to věděl, tak to nekupuju.
    Scosche jde používat i na trénink, chytí splehlivě i intervaly.

Tempo prý umí spolehlivě Suunto i Polar V800.
    Je to o hodnotách firmy. Garmin túní marketingové specifikace, ale jeho hodinky jsou podprůměrné, byť na první pohled hezké.

Datové pole se zónou je lepší pro orientaci, rychlejší percepce. Jasně, že se bez toho dá obejít, ale konkurence je lepší. Výrazně. Aplikace na Connect IQ dělaj amatéři, bez designových zkušeností, všechny jsou ošklivé, nepřehledné a moc nefungují. Fakt jsem se snažil hledat. Nejméně ošklivé a nejvíce přehledné je asi toto, ale nefunguje to s intervaly, a neumí pauzu.

Stříbrná verze se nedělala s OHRM a safírovým sklíčkem (minimálně v době, kdy jsem to kupoval, pokud se teď dělá).

Spoustě lidí F3 uričtě vyhovují. Na pořádné běhání ti stačí mnohem míň, jen foodpod a sport tester i bez gps. Gps hodinky nejsou o namakanosti běžce. Je to o svobodě nemít hromadu hejblátek. Ale sport tester, který špatně měří tepovku a tempo není dobrá investice, i když je zabalený v titanu.
    Můj názor je, že jsou F3 na píču, protože se rozchází očekávání, které buduje jejich marketing se skutečnou kvalitou roduktu.
    Nemám problém, že má někdo jiný názor.

MINER
    MINER --- ---
    BATY: FIT funguje spolehlivě, ale problém to do něj zkonvertovat. Když to konvertuji přes gpsies.com, tak pokud nahrávám víc tras jeden den, vzájemně se přepisují, i když jsou pojmenované jinak. Je to ale opruz.
    Máš nějaký tip na konverzi do FIT?
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: tak optický snímače tepu jsou teď hit a hodí se na záznam 24/7, kdy je člověk převážně v klidu. Na sport je ještě pořád lepší pás. U novějších hodinek je to možná lepší (hlavně se snímačema od Valencellu), ale stejně bych na to nespoléhal, pokud bych měl trénink postavený na zónách tepovky.
    Na okamžité tempo je footpod. Senzor v hodinkách je kompromis (jak se to začne chovat, když zastavíš pohyb paže, aby ses na to tempo na hodinkách podíval?). Tempo z GPS bude vždycky nepřesné nebo zpožděné, tam to prostě jinak nejde.
    S importem GPX trasy jsem zatím problém neměl, ale zkusím to víc otestovat.
    Datový pole s tepovkou a vizuální zónou je kravinka, ale jestli to nutně potřebuješ, tak v Connect IQ storu je bambilión custom data fieldů, který to umí.
    Jo, když odřeš na tmavé verzi lunetu, je pod tím stříbrná... smůla. Píšou to v každé recenzi... Jestli to člověku rve srdce, tak může koupit stříbrnou verzi.
    A mimochodem, nevím, na jaké úrovni běháš a trénuješ ty, ale za sebe můžu říct, že když Fénixy vyhovují borcům jako je Brunner, Palonc, Fejfar nebo třeba Kaci Lickteig (a spousta dalších), tak jsem si celkem jistej, že uspokojí i mě a nejspíš i ostatní tlachače na nyxu ;-)
    BATY
    BATY --- ---
    MINER: když tam tu trasu naimportuješ ve formátu FIT, tak to hodinky nezasekává, ne? nebo taky?
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: nepovedlo se jim udělat použitelné měření tempa, optický snímač tepu MINER:, importy gpx trasy zasekávaj hodinky (reset, znovu vše nastavovat), UI neumí spolu tepovkou a vizuální zónou zobrazit ostatní metriky, titanový bezel se snadno odře tak, že šedou prosvítá stříbrná. Ostatní se jim docela povedlo.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: asi jsem se špatně vyjádřil - Fenix 3 používá senzor v hodinkách pro určení tempa běhu na běžeckém pásu. Neměl jsem na mysli hrudní pás.
    Já teda nevím, co se Garminu na Fenix 3 tak zásadně nepovedlo - jsou to jedny z nejlepších hodinek na trhu.
    Např. DC Rainmaker:

Hiking/Trail/Ultra Running – Best in Class: Fenix3/Fenix3HR, or Ambit 3 on sale.

My advice here is nearly the same as the last two years – that’s how little has actually changed here in this category. If you’re spending time out in the woods, get the Fenix3. It’s simply the best all around option for people spending time out in the trails. If you want optical HR and 24×7 HR monitoring, get the Fenix3HR version. Note that you can easily swap any of my recommendations above on running (or triathlon below) for the Fenix3 if you’d like. It’s simply that I believe the Fenix3 is overkill for most runners, albeit just as easy to use as the other watches.
    My Winter 2016-2017 Sports Gadget Recommendations | DC Rainmaker
    https://www.dcrainmaker.com/2016/11/winter-sports-recommendations.html
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: pásovej senzor Garmina sleduje jiné parametry jako vertikální oscilaci, tempo nezlepšuje. Byla by krása jít si zaběhat a nemuset být ověšený serepatičkama na noze, ruce a hlavohrudi. Jeden cajk by měl stačit. Na běhání nepotřebuju ani vrtačku ani šroubovák, stačily by mi funkční hodinky. To se Garminu nepovedlo, což jsem zjistil bohužel až koupí.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: senzor v hodinkách není tak přesnej jako footpod. Fenix 3 ten senzor použivá při běhu na páse - prý to ujde, ale hitparáda to není. Footpod je na okamžité tempo ultimátní řešení. Díru do zdi uděláš hřebíkem i šroubovákem (a některýma šroubovákama to půjde líp než jinejma), ale nejlepší bude, když si vezmeš vrtačku...
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: nebo Suunto, kterému stačí Senzory v hodinkách. Nebo Polar.
    NIXX
    NIXX --- ---
    LEDOFREDO: MINER: Kdo chce běhat podle okamžitého tempa, pořídí si čidlo na botu (footpod). U jakékoliv GPS je to z principu kompromis mezi zpožděním a nepřesností.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam