• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    PROKY: Zkus si stáhnout aplikaci GPS status, je aktivní, když je aktivní gps v telefonu. A v ní nastav, aby se ti gps nevypínala, i když máš vypnutou obrazovku telefonu.
    PROKY
    PROKY --- ---
    mam xiaomy redmi 4x jinak to nastaveni uspory energie je mozny podivam se na to diky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PROKY: jaký máš telefon? nejdeš v režimu úspory energie? zůstane ti běžet endo i při vypnutém telefonu nebo pouze pokud s ním aktivně pracuješ? atd
    PROKY
    PROKY --- ---
    WERT: jak to zjistim mapy.cz to bere ok a stravu a endo jako letadlo hehe jako ze si mam koupit jinej tel? :)
    WERT
    WERT --- ---
    PROKY: Mozna je to ve spatne fungujicim gps modulu v tvem telefonu:)
    PROKY
    PROKY --- ---
    cau lidi, potrebuju zmerit jeden delsi vejlet a nainstaloval sem si endo i stravu. Bohuzel oboji nemaka tak jak vam a obcas ukazuje jen bod A B kudy jsem jel jen vzdusnou carou. Je to v nastaveni? Nebo? mapy.cz jedou off line paradne , ale neumej automat. pauzu kdyz se nehejbu. dikyfiky
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: nadsazka unikla i tobe, nejspis. no stress.
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: Taky používám všechny tři a mám přesně stejný názor...
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: Hezky si to citoval, ale správně je to takto: "Když pak garmin pípá kvůli něčemu důležitému, jako třeba, že se mám napít :),", ten smajlík tam je proto, že to je bráno s nadsázkou, což ti asi uniklo.

Hlavně, žes byl důležitej.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Segmenty jsou fajn, ale jak pise Baty, to cloveku vydrzi tak 14 dni .. teda jako pokud je nekdo pro, nebo semi-pro tak chapu ze ho to treba muze motivovat dohnat nekoho o par vterin pred nim a na tu spici se drat pokud ji ma nadosah. Me z pohledu amatera je celkem fuk ze jsem ve sve vekove a vahove kategorii na mych obvyklych segmentech leckde i prvni, v celkovem srovnani jsem samozrejme hluboko v prumeru a ted jako co .. budu to tam rvat abych se dostal z pricky 36 na pricku 34 kdyz stejne ten co je 1. ma tempo o 2 minuty na kilak rychlejsi ? Asi ne.

ja pouzivam paralelne garmin connect, endo, stravu - kazdy mi poskytuje nejakou informaci kterou jinde nemam, nebo tak dobre nemam.
    - Endo mi prijde nejprehlednejsi co se tyce historie, dobre se v nem hleda konkretni aktivita nejen v seznamu ale i v kalendari (coz mi treba na Strave vubec nevyhovuje a garmin kalendar ukazuje jen planovany akce a ne treninky). Obecne to porad povazuju pro "zacatecnicky" za nejlepsi tracker. Predevsim pokud si chtej logovat rozlicne sportovni aktivity.
    - Na strave se mi nejvic libi ze automaticky rozpoznava a srovnava stejne zaznamy/trasy a trenduje je, to je super. To rozpoznavani funguje i napric lidma, takze to oznacuje i cizi lidi ze absolovali treba ten samy zavod.
    - V garminu samozrejme vidim jako na jedinym miste rozsireny statistiky ktery device sbira, ty jinde nemam.

Ze vsech tri mi prijde ze se nejvic inovovat snazi prekvapive Garmin, z vylozene bidnyho trackeru se stava cim dal lepsi, ale jeste to porad neni ono. Strava je fajn, ale je vic cyklo nez beh a pro ostatni velmi malo.
    JOPS
    JOPS --- ---
    GALENIUS: hele, jde i o tebe. A myslim, ze do kopce uz to takovy rozdil nebude.

A hlavne tam budes videt zlepseni. Aplikace te pochvali, ze sis zlepsil prumer na tehle casti trati :) a muzes mit i privatni, udelas si svoje segmenty a nikdo ti tam nebude oxidovat.

Ja jsem zase takovej soutezivej typ, takze tohle pro me byla jasna volba :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    JOPS: Díky za vysvětlení, tak to není nic pro mě. Vzhledem k tomu, že jezdím na koloběžce, mohou mi být segmenty zcela ukradený. Když zaberu, jsem schopen jet dvacítkou, max. 23 km/h, když se chci strhat - a to na nějaké porovnávání na segmentech není 8-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    BATY: diky bohu, to moje hodinky nejspis neumi :)))) tak ja mam v okoli tak 10-20 segmentu a za jednu jizdu potkam tak 3-5, takze to neni tak o tom, ze bych se vystavil na segmentech :)))
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: "Když pak garmin pípá kvůli něčemu důležitému, jako třeba, že se mám napít" - fakt nechapu, jak cyklisti do dnesni doby prezili vsechno to jezdeni bez garminu a stravy, museli umirat zizni jako mouchy!
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: Třeba 520ka ty segmenty ukazuje Live, přímo při jízdě, ale postupně tam sama přidává i segmenty, které jsem si neoznačil sám jako oblíbené, ale i ty, kde asi jezdí hodně tvých kamarádů ze Stravy. Takže výsledkem je, že celou vyjížďku mi garmin pípá a "nutí" mě jet segmenty :) V podstatě pak na displeji ani nevidím ty údaje, které chci sledovat, protože tam pořád skáčou segmenty... Už jsem to musel vypnout :) Hlavně mě sralo to pípaní. Když pak garmin pípá kvůli něčemu důležitému, jako třeba, že se mám napít :), tak to pak přehlédnu, kvůli tomu, že už jsem zvyklej to tak trochu ignorovat, kvůli tomu, že to pípá v podstatě pořád. Takže, fajn zábava, ale vydrželo mi to tak 2 týdny :) A nebo si povolit jen třeba těch pár segmentů, které chci sledovat, to je taky řešení...
    JOPS
    JOPS --- ---
    GALENIUS: SEGMENTY :) SEGMENTY :)

Segmenty jsou casti trati, ktere jsou merene. Muzes je nastavit ty, ci ostatni uzivatele. Muzes si udelat privatni (coz je nuda) nebo public (coz je sranda). No a vsichni co ten usek trati projeli a meli zaplou stravu, tak se zapisou do zebricku. No a na srazeni sebevedomi to je naprosto super. Vetsinou se segmenty nastavuji na vyjezdy, ci sjezdy z kopecku. Takze clovek si rekne, super, vyjel jsem tenhle kopecek za 3 minuty, jazyk na zadech a doma se podivas a zjistis, ze nejlepsi borec to vyjel za 1 minutu, ze prumernou rychlost mel 30km/h a maximalku 40km/h. Takze to je super motivacni prvek :) A bere to samozrejme i zpetne. Takze kdyz to nekdo projel pred pul rokem a ty ted udelas segment, tak po nejakem case tam ten dotycnej naskoci.

Jsem to zkousel u nas na cyklostezce. Kde jsem oznacil 5km usek, kterej je jedna rovina a po dvou dnech jsem tam mel pres 400 prujezdu :) Ono to chvili trva, nez se to prokouse databazema :)

Me to jezdeni ted bavi o hodne vic, protoze mas svoje oblibene trasy a vis, ktere useky jsou merene, takze do toho davas vsechno a zlepsujes se postupne. A vyhoda je, ze na tohle nepotrebujes premium ucet. Premium je pak na podrobnejsi statistiky, jako treba jak jsi na tom ve sve vahove ci vekove kategorii, coz se da bez toho obejit.

proste to zeru, ale zjisteni je takove, ze silnicari maji docela slusnou vyhodu no :)

GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    JOPS: A v čem je Strava lepší než Endomondo?
    JOPS
    JOPS --- ---
    BUCKOWSKI: jak hodinky sparujes s Garmin Connect, tak se udaje hned posilaji na endomondo a jine sport trackery, ktere chces mit synchronizovane. Byl jsem puvodne na Endomondo, presel jsem na Strava.com a to je vetsi prdel :)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JOPS: ha - už jsem to našel a fakt to tam je - takže dobrý
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    NAVARA: co jsem četl, tak i v recenzích to při plavání bylo mimo...

JOPS: měl jsem na vyzkoušení samsung gear fit2 a po víkendu jsem ho vyměnil za tohle - sice to bylo krásný, ale baterka cca 40 hodin bez GPS a aktivit...
    S tímhle jsem spokojen, a notifikace z mobilu mi stačej... bez drátu jde všechno fajn...

Synchro s Endomondem jde taky? To jsem neště nezprovoznil. Zkusím to. Škoda, že nejde google fit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam