• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JOPS
    JOPS --- ---
    BATY: diky bohu, to moje hodinky nejspis neumi :)))) tak ja mam v okoli tak 10-20 segmentu a za jednu jizdu potkam tak 3-5, takze to neni tak o tom, ze bych se vystavil na segmentech :)))
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: "Když pak garmin pípá kvůli něčemu důležitému, jako třeba, že se mám napít" - fakt nechapu, jak cyklisti do dnesni doby prezili vsechno to jezdeni bez garminu a stravy, museli umirat zizni jako mouchy!
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: Třeba 520ka ty segmenty ukazuje Live, přímo při jízdě, ale postupně tam sama přidává i segmenty, které jsem si neoznačil sám jako oblíbené, ale i ty, kde asi jezdí hodně tvých kamarádů ze Stravy. Takže výsledkem je, že celou vyjížďku mi garmin pípá a "nutí" mě jet segmenty :) V podstatě pak na displeji ani nevidím ty údaje, které chci sledovat, protože tam pořád skáčou segmenty... Už jsem to musel vypnout :) Hlavně mě sralo to pípaní. Když pak garmin pípá kvůli něčemu důležitému, jako třeba, že se mám napít :), tak to pak přehlédnu, kvůli tomu, že už jsem zvyklej to tak trochu ignorovat, kvůli tomu, že to pípá v podstatě pořád. Takže, fajn zábava, ale vydrželo mi to tak 2 týdny :) A nebo si povolit jen třeba těch pár segmentů, které chci sledovat, to je taky řešení...
    JOPS
    JOPS --- ---
    GALENIUS: SEGMENTY :) SEGMENTY :)

Segmenty jsou casti trati, ktere jsou merene. Muzes je nastavit ty, ci ostatni uzivatele. Muzes si udelat privatni (coz je nuda) nebo public (coz je sranda). No a vsichni co ten usek trati projeli a meli zaplou stravu, tak se zapisou do zebricku. No a na srazeni sebevedomi to je naprosto super. Vetsinou se segmenty nastavuji na vyjezdy, ci sjezdy z kopecku. Takze clovek si rekne, super, vyjel jsem tenhle kopecek za 3 minuty, jazyk na zadech a doma se podivas a zjistis, ze nejlepsi borec to vyjel za 1 minutu, ze prumernou rychlost mel 30km/h a maximalku 40km/h. Takze to je super motivacni prvek :) A bere to samozrejme i zpetne. Takze kdyz to nekdo projel pred pul rokem a ty ted udelas segment, tak po nejakem case tam ten dotycnej naskoci.

Jsem to zkousel u nas na cyklostezce. Kde jsem oznacil 5km usek, kterej je jedna rovina a po dvou dnech jsem tam mel pres 400 prujezdu :) Ono to chvili trva, nez se to prokouse databazema :)

Me to jezdeni ted bavi o hodne vic, protoze mas svoje oblibene trasy a vis, ktere useky jsou merene, takze do toho davas vsechno a zlepsujes se postupne. A vyhoda je, ze na tohle nepotrebujes premium ucet. Premium je pak na podrobnejsi statistiky, jako treba jak jsi na tom ve sve vahove ci vekove kategorii, coz se da bez toho obejit.

proste to zeru, ale zjisteni je takove, ze silnicari maji docela slusnou vyhodu no :)

GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    JOPS: A v čem je Strava lepší než Endomondo?
    JOPS
    JOPS --- ---
    BUCKOWSKI: jak hodinky sparujes s Garmin Connect, tak se udaje hned posilaji na endomondo a jine sport trackery, ktere chces mit synchronizovane. Byl jsem puvodne na Endomondo, presel jsem na Strava.com a to je vetsi prdel :)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JOPS: ha - už jsem to našel a fakt to tam je - takže dobrý
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    NAVARA: co jsem četl, tak i v recenzích to při plavání bylo mimo...

JOPS: měl jsem na vyzkoušení samsung gear fit2 a po víkendu jsem ho vyměnil za tohle - sice to bylo krásný, ale baterka cca 40 hodin bez GPS a aktivit...
    S tímhle jsem spokojen, a notifikace z mobilu mi stačej... bez drátu jde všechno fajn...

Synchro s Endomondem jde taky? To jsem neště nezprovoznil. Zkusím to. Škoda, že nejde google fit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOPS: nepotřebuje to zkalibrovat? přeci jen počet temp na bazén budete mít oba (výrazně) někde jinde
    JOPS
    JOPS --- ---
    BUCKOWSKI: přesně bral jsem to z tohohle důvodu. Poměr cena výkon. Co se týče výdrže, tak 13 hodin na kole s GPS to vydrželo. Jeden den 7 hodin, druhy den 6 hodin a jeste byla rezerva. Jinak na plavání v bazénu to je nepoužitelné. Mně jako neplavci to bazény brutálně přidávalo, bratrovi kterej hodně plave, tak zase to bazény ubíralo.

Jinak trasy synchronizuji se Strava.com a endomondo. Funguje to super
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    JOPS: tak designově to pravda není žádný zázrak... ale poměř cena výkon mě baví - za tuhle cenu moc trackerů s GPS a slušnou výdrží není...
    Jak dlouho Ti vydrží baterie? Já jsem zvládnul týden s každodenní aktivitou a celkem asi 1,5h GPS.
    Nějaké tipy na aplikace nebo na používání?
    JOPS
    JOPS --- ---
    BUCKOWSKI: Yep, mam ji :) ale neco tak designove hnusnyho, aby clovek pohledal :) jinak to pouzivam jenom na kolo
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Zkouším nejdříve tady, pak nabídnu dál - pokud byste někdo měli zájem o TomTom Spark, ozvěte se do pošty a domluvíme se.
    Zakoupeny počátkem loňského července, používané párkrát na výlety na koloběžce. Plně funkční, bez jakékoli závady, poškrábání, poškození. V černé barvě.

Zbavuju se jich z jediného důvodu - na zápěstí už mám Garmin Fenix 5. 8-)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Ahoj všem, hlásím se do auditka po zakoupení Vivoactive (HR)...
    je tu ještě někdo s touto hračkou?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    MINER: Je super, běhám už primárně s tímto screenem, tak jsem ti to ohvězdičkoval.
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    Ahoj zeptám se, máte někdo hodinky od Tomtom? Vím že jde údaje přenést i do Endomonda a potřeboval bych vědět, jestli je možné poslat je i do Runtastic. Dík moc.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    tak to bohuzel.
    NYX
    NYX --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam