• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    LEDOFREDO: Na indoor trening (zalezi na typu) existuje treba https://www.liveathos.com/athletes
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    LEDOFREDO: Deník si vedu, to jo. Mně se právě líbila na tom Garmin Vivosmart 3, že umí počítat opakování a série, což si jinak datlím ručně do mobilu - jinak někdy zapomenu a nevím, co už mám za sebou a co mě čeká :-) Ale na druhou stranu jsem s tím vydržel roky, takže to asi není úplně nezbytnost.

NAVARA: Já teď dělám i grapling, kde by i ten hrudní pás asi zavazel. Ale zajímavý tip, díky.

Problém celkově je ten, že s náramky nemám žádné zkušenosti a nevím moc, co od toho čekat. Třeba ta data jsou pak vázané jen na danou aplikaci výrobce? Tj. když si koupím Garmin, budu mít data u nich v cloudu a když si pak časem koupím jinou značku, tak stop a jedu od znova třeba u Fitbitu? Nebo se to dá mezi aplikacemi převádět?

A když teda upustím od minitorování indoor posilovny atd. a zajímal by mě jen celkový zdravotní stav, tep, spánek atd., stačí na to dostatečně i nějaké nejlevnější Xiaomi Mi Band 2, nebo to měření není dost dobré a mám si připlatit? Co jsem četl, tak spánek prý to úplně dobře nedává
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Myslim ze bohuzel trackovaci gadgety nikdy nebudou zajimavy na indoor aktivity kde sledujes akorat tepovku. Proste cumet na graf tepovky bez kontextu je nuda, zvlast s odstupem dnu/tydnu/let. U sportu s gpskou vidis misto, vis jak si v nem byl rychlej, jakej si mel tep - mas snadny srovnání pokud podstoupis srovnatelnou trasu. U indooru si muzes dopsat naky poznamky a stejne to podle me nebude ono. Jako verim na sportovni denik (at psanej do bloku nebo do sportstrackeru) kam si clovek pise progress, ale neverim ze informace jakou ten progress provazela tepovka te bude dlouhodobe zajimat.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jestli je můj dotaz moc obecný a blbý, tak bych poprosil alespoň, jestli někdo má ten Garmin Vivosmart 3 o reference. Případně o tip další náramek, který dobře řeší indoor trénink. Díky
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Poradili byste mi s výběrem fitness náramku? Mám možná poměrně specifické nároky:
    Neběhám, nejezdím na kole atd., na co to používá většina lidí. Cvičím v posilovně, na workout hřištích a občas nějaké bojové sporty (ale na ně to asi nebudu moct nosit, protože bych to urval).

Co bych rád:
    - Non-stop monitorování srdečního tepu
    - Monitorování spánku
    - Samozřejmě měření tréninku
    Ideálně, abych si do těch dat mohl dělat poznámky (jako do časové osy, např. „návštěva tchyně“, abych věděl, co bylo příčinou zvýšeného tepu ;-)

Naopak mě moc nezajímají notifikace z mobilu, ukazování času a další věci.
    Nepotřebuju GPS, protože neběhám, nejezdím na kole atd. :-)
    Nejsem ochotný za to platit 5 tisíc a víc.

Do hledáčku mi zatím padlo:

Fitbit Charge 2: Asi super volba pro všechny fitnessáky, ale nejspíš ne pro mě – když všechno dělám jen indoor v gymu atd. Plus co jsem se tak dočetl, tyhle náramky fyzicky dlouho nevydrží a rozpadnou se.

Garmin Vivosmart 3: Má vlastnosti, na které jsem u jiného náramku zatím nenarazil:
    Líbí se mi, že má schopnost počítat opakování a série – ideálka do posilky.
    Monitoring stresu a že to doporučí ihned dechové cvičení. Pro mě nerváka naprosto ideál. :-)
    V recenzích se ale zmiňuje, že appka a ovládání nejsou zas tak dobré.

Xiaomi Mi Band 2: Jako entry-level věc asi OK, s neoficiální appkou měří tep průběžně. Ale nejsem si jistý, jestli by mě tahle věc velmi brzo nezklamala a nemusel hned kupovat něco lepšího.
    MINER
    MINER --- ---
    SMOKY: jedny 5x jsem vracel, protože vibrace nebyly téměř cítit, jenom slyšet, druhé fungují parádně.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jo, tady to bude asi nějaký vadný kus, protože ty vibrace jsou tak slabé, že to skoro nelze postřehnout
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SMOKY: Fenix5 mne pravidelně budí a vibrují dokud to nevypnu (nebo minutu snad), takže i když přehlédneš první zavibrování...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nemáte někdo Vivoactive 3? Včera sem je dostal, tak sem je testoval. Vibrace sou naprosto nepoužitelný, nevšiml sem si notifikace, když sem ji nečekal. Že by mě to mělo ráno probudit je bez šance. Na Garmin fóru sem četl, že to je kus od kusu. Jak je na tom Fenix, jsou tam vibrace použitelný?
    LBW
    LBW --- ---
    Cau, chci si koupit nejakej fitness naramek. Sezenu neco ok do tisicovky?
    Beham s telefonem, tohle by bylo jen mereni vzdalenosti a kroku za den.
    Dik .)
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    BUCKOWSKI: zatim se mi ozval typek z pribrami co ma problem s prahou, tak jsou porad asi k mani :).
    Kdo je koupi dnes... ten mi udela radost, budu si pak moct koupit awatch :D.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    HEXXX: kdybych už neměl jiný, tak asi dlouho neváhám...
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    kdyby mel nekdo zajem tak prodavam garmin 5 sapphire [ OFFERINGNABÍZÍM: Garmin fenix 5 Sapphire / Praha / 8000 CZK ] ...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    SMOKY: ještě ti to může aktualizovat aplikace, firmware...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FATBOZZ: Nepoužívám Garmin jinak, než sem používal vždycky, live tracking, upload aktivity, nějaký počasí to taky asi ukazuje, ale nic zvláštního.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    SMOKY: Co nejaky dotazy na počasí a jiné online služby ?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Garmin Connect mi za poslední měsíc sežral asi 3GB dat, máte někdo podobnej problém? Mobil mám Samsung Galaxy S8 a používám Edge 520
    PYRO
    PYRO --- ---
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MATTAM: co polar? m430 alebo a200?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Co Garmin Vivoactive 3 ?
    MATTAM
    MATTAM --- ---
    BATY: to mi prijde zbytecne prehnana vec pro nekoho kdo s behanim zacina, ty bych kdyz poridil sobe na kolo :D ale za ty prachy na to srat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam