• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    NYX a MINER: Znamená to, že také vynechává měření, nebo "jen" ukazuje nesmyslné hodnoty?
    MINER
    MINER --- ---
    Všechny jsou k ničemu. Nejlepší z nejhorších je prý Suunto. Ale stejně na ten tep nelze spoléhat během aktivity.
    Záleží to prý i na typu kůže. Někomu to funguje líp. Asi lidem se světlejší kůží.

Ze své zkušenosti můžu potvrdit, že i na Fenix 5 je tep naprosto k ničemu.
    NYX
    NYX --- ---
    JEREMIUS: Za sebe muzu rict, ze treba fenix3hr je v tomhle ohledu taky k nicemu :-)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Aha. A ostatní sport trackery na zápěstí jsou na tom stejně, nebo u dražších je měření lepší?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JEREMIUS: Mi Band mi při sportu hází totální hausnumera. Přijde mi to relativně přesný jenom v klidu.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Hm, tak mi přijde, že to neměří spolehlivě srdeční tep, když se hýbám. Je to možné? Dívám se, že výpadky v měření mám hodně v době když něco dělám
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Tak místo Tools & Mi Band zkouším Notify & Fitness for Mi Band a tam se zdá, že měření funguje bez výpadků
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    SMOKY: Mám ho snad tak akorát: tak, že s ním nejde otáček kolem ruky, ale na druhou stranu ani neškrtí. Když ho utáhnu ještě o jednu dírku, tak je to už docela těsné a není mi to pohodlné. S tímhle jsem ale zkoušel experimentovat včera a nezdá se, že by to mělo vliv - výpadky jsem měl taky.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JEREMIUS: Nemáš náramek moc na volno? Mám nastavený monitoring každých 15 min a výpadky mám zřídka
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Nakonec jsem si řekl, že zkusím pro začátek levnou alternativu, abych uviděl, jestli má časem cenu investovat do něčeho dražšího.
    Xiaomi Mi Band 2.
    K němu jsem si koupil Tools & Mi Band kvůli průběžnému měření tepu. To ale nefunguje moc dobře. Mám nastavené měření po 2 minutách. Ale strašně často jsou tam výpadky. Někdy na 5 minut, ale občas i na déle. Stále jsem v dosahu telefonu, není to tedy o tom, že bych nebyl v dosahu bluetoogh na telefonu.
    Nemáte s tím někdo zkušenost, čím to je?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    LEDOFREDO: Na indoor trening (zalezi na typu) existuje treba https://www.liveathos.com/athletes
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    LEDOFREDO: Nad přesností měření spánku jsem zrovna dneska přemýšlel, když jsem se vzbudil ráno, nemohl usnout a jen hodinu ležel v posteli, jestli by to poznalo, nebo ne :-)

Já sportuju už roky v kuse, takže se na to v nejbližší době asi nevykašlu, ale právě taky nevím, co od toho náramku čekat. Proto taky nejsem ochotný dát za něj pálku, ale chci se ze začátku držet při zemi. Tj. cca do těch 3 tisíc
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    JEREMIUS: ja mam fenix 5 coz topka garminu a umi to zaznamenavat sety (ale musis to odmacknout na hodinkach), ale stejne nevis "ceho"

jinak monitoring spanku je hrozne nepresnej, neumi to spravne poznat usinani, hrozne se to spoleha na prednastavenou dobu kdy chodis obvykle spat .. takze staci v tu dobu sedet na gauci a nehejbat se a zacne si to myslet ze spis .. pokud chodis spat nepravidelne tak to je uplne v riti .. trosku lepsi a zajimavejsi jsou ty opacny strany spanku (probouzeni) tam uz to nejakou presnost podle me, pozna to kdy se zacnes vic vrtet a prechazis z hlubokyho spanku do melkyho ... ale to je tak zajimavy kdyz se na to podivas po probuzeni, jako celek ta statistika je hrozne nepresna kvuli tem rozhozenym startum ... tepovka z optiky je o neco lepsi, ale taky bych to neprecenoval

jako nezrazuju, jen ze mam kolem sebe naky lidi co si to takhle poridili na tyhle zivotni statistiky (a nasportujou hovno) a vidim na nich jak je to po 2 tydnech prestalo uplne zajimat a zbyly "cool hodinky"
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JEREMIUS: na sychronizaci mezi brandy je dobrý https://tapiriik.com/ - docela mne pobavilo vidět na garminu roky staré záznamy z fitbitu :)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    LEDOFREDO: Deník si vedu, to jo. Mně se právě líbila na tom Garmin Vivosmart 3, že umí počítat opakování a série, což si jinak datlím ručně do mobilu - jinak někdy zapomenu a nevím, co už mám za sebou a co mě čeká :-) Ale na druhou stranu jsem s tím vydržel roky, takže to asi není úplně nezbytnost.

NAVARA: Já teď dělám i grapling, kde by i ten hrudní pás asi zavazel. Ale zajímavý tip, díky.

Problém celkově je ten, že s náramky nemám žádné zkušenosti a nevím moc, co od toho čekat. Třeba ta data jsou pak vázané jen na danou aplikaci výrobce? Tj. když si koupím Garmin, budu mít data u nich v cloudu a když si pak časem koupím jinou značku, tak stop a jedu od znova třeba u Fitbitu? Nebo se to dá mezi aplikacemi převádět?

A když teda upustím od minitorování indoor posilovny atd. a zajímal by mě jen celkový zdravotní stav, tep, spánek atd., stačí na to dostatečně i nějaké nejlevnější Xiaomi Mi Band 2, nebo to měření není dost dobré a mám si připlatit? Co jsem četl, tak spánek prý to úplně dobře nedává
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JEREMIUS: Na tréninky bojovek jsem si bral hrudní pás, který se mi pak s hodinkami (a tedy i do deníku) synchronizoval - nepřekáží, hodně toho vydrží a nerozerveš s ním někomu kůži.
    Hezky se pak ukázalo, že to co se na trénincích zdálo náhodně organizované, tak ve skutečnosti byly pravidelné peaky fyzické aktivity - ty kopečky byly vesměs podobné co každý trénink :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Myslim ze bohuzel trackovaci gadgety nikdy nebudou zajimavy na indoor aktivity kde sledujes akorat tepovku. Proste cumet na graf tepovky bez kontextu je nuda, zvlast s odstupem dnu/tydnu/let. U sportu s gpskou vidis misto, vis jak si v nem byl rychlej, jakej si mel tep - mas snadny srovnání pokud podstoupis srovnatelnou trasu. U indooru si muzes dopsat naky poznamky a stejne to podle me nebude ono. Jako verim na sportovni denik (at psanej do bloku nebo do sportstrackeru) kam si clovek pise progress, ale neverim ze informace jakou ten progress provazela tepovka te bude dlouhodobe zajimat.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jestli je můj dotaz moc obecný a blbý, tak bych poprosil alespoň, jestli někdo má ten Garmin Vivosmart 3 o reference. Případně o tip další náramek, který dobře řeší indoor trénink. Díky
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Poradili byste mi s výběrem fitness náramku? Mám možná poměrně specifické nároky:
    Neběhám, nejezdím na kole atd., na co to používá většina lidí. Cvičím v posilovně, na workout hřištích a občas nějaké bojové sporty (ale na ně to asi nebudu moct nosit, protože bych to urval).

Co bych rád:
    - Non-stop monitorování srdečního tepu
    - Monitorování spánku
    - Samozřejmě měření tréninku
    Ideálně, abych si do těch dat mohl dělat poznámky (jako do časové osy, např. „návštěva tchyně“, abych věděl, co bylo příčinou zvýšeného tepu ;-)

Naopak mě moc nezajímají notifikace z mobilu, ukazování času a další věci.
    Nepotřebuju GPS, protože neběhám, nejezdím na kole atd. :-)
    Nejsem ochotný za to platit 5 tisíc a víc.

Do hledáčku mi zatím padlo:

Fitbit Charge 2: Asi super volba pro všechny fitnessáky, ale nejspíš ne pro mě – když všechno dělám jen indoor v gymu atd. Plus co jsem se tak dočetl, tyhle náramky fyzicky dlouho nevydrží a rozpadnou se.

Garmin Vivosmart 3: Má vlastnosti, na které jsem u jiného náramku zatím nenarazil:
    Líbí se mi, že má schopnost počítat opakování a série – ideálka do posilky.
    Monitoring stresu a že to doporučí ihned dechové cvičení. Pro mě nerváka naprosto ideál. :-)
    V recenzích se ale zmiňuje, že appka a ovládání nejsou zas tak dobré.

Xiaomi Mi Band 2: Jako entry-level věc asi OK, s neoficiální appkou měří tep průběžně. Ale nejsem si jistý, jestli by mě tahle věc velmi brzo nezklamala a nemusel hned kupovat něco lepšího.
    MINER
    MINER --- ---
    SMOKY: jedny 5x jsem vracel, protože vibrace nebyly téměř cítit, jenom slyšet, druhé fungují parádně.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jo, tady to bude asi nějaký vadný kus, protože ty vibrace jsou tak slabé, že to skoro nelze postřehnout
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam