• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    AG_: Já si třeba před delším výběhem nahraju mapu do hodinek, nebo se podívám do mapy, kudy to vlastně poběžím, abych furt nemusel lovil telefon z batohu, ale každý to má jinak.

Jinak teda pokud ti jde o přesnost ve vzdálenosti, tak si kup footpod. Třeba na lesním trailu je GPS velmi orientační nezávisle na chipsetu, protože stromy a klikatá cesta.
    AG_
    AG_ --- ---
    OODOOW: já nevím jestli ty uvedené odchylky opravdu fungují i v reálu, anebo to prostě v těch podmínkách kde to měří ten borec funguje trochu jinak. však víme, jinak to funguje v lesnatým terénu, jinak v kopcovitým, atd. nezbývá mi než se na to spolehnout a věřit tomu
    AG_
    AG_ --- ---
    NEPHIRUS: když běžím delší trasu a navíc kde to neznám, což je logicky vždy při delší trase, tak si stejně beru mobil kvuli mapě, a kdybych si někde zlomil kotník tak zavolám manželce, že přijdu až mi dají sádru :)
    Odchylka 40m na kilometr mi příjde dost. jasně že se neztratíš, ale na dvaceti kilometrech tě to obere o 800m. což mě teda na hodinkách který stojej 15000kč vadí docela dost. pak za celej rok to může být 40-50 km rozdíl a to je asi můj skromný náběh za půlku měsíce.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    AG_: To je ten Fenix 5x fakt taková bída? Já tohle porovnání viděl v dobách, kdy tam měli teprve Fenix 3 a tam je známá věc, že to s přesností moc nepřeháněl.
    Vlastně od té doby, co přešel Garmin ze Sirf čipů na Mediatek, tak šla přesnost do háje.
    Myslel jsem si ale, že u těch novějších jako Fenix 5 a Fenix 6 už to konečně nějak pořešili, aspoň myslím dcrainmaker to psal v recenzích. Jsem uvažoval, že vyměním moje letité Ambit 3 Peak za nějakého Garmina s pořádnou výdrží, takže 5x nebo 6x, ale takhle teda nevím.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    AG_: Je ti jasny, ze spousta lidi si kupuje gps hodinky prave kvuli tomu, aby nemuseli tahat telefon? Ja mam treba fenix5 a prestoze bych podle grafu asi mel bejt ztracenej nekde v lese, tak jsem kupodivu spokojenej. Ano, ultratrac je k nicemu, ale v beznym rezimu nemam s presnosti problem.
    AG_
    AG_ --- ---
    Vivoactive s odchylkama přes 5%, jako sorry to si radši zapnu apku na mobilu
    AG_
    AG_ --- ---
    SUBTITLES017: já mám staré 910XT. ty jsou co se týče GPS vynikající. ale jinak má nedůvěra pochází z tohoto průzkumu přesnosti všech možných sporttesterů
    GPS Accuracy of Garmin, Polar, and other Running Watches - Fellrnr.com, Running tips
    https://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    AG_: z jakych garminu prameni tve zkusenosti? :)
    AG_
    AG_ --- ---
    hehe nerad narušuju zdejší Garmin promo. ale kouknul bych se na nějaký Suunto Ambit 3 run/peak atd třeba.
    AG_
    AG_ --- ---
    GEG: já bych si Garminy nekoupil, určitě ne žádné novější a už vůbec ne ty vivoactive. od spottesteru totiž očekávám, že budou mít přesnější GPS než můj mobil, jinak postrádají celkem smysl. měření tepovky na nich bude fungovat spíš podle počasí...
    COYOT
    COYOT --- ---
    GEG: Nechceš moje Garmin F3? Se safirovým sklem , optikou ? Mám v plánu upgrade na F6X
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    GEG: Forerunner 35. V Decathlonu za 2700, na amazonu za 99$. Jestli mají indoor fitness nevím.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    GEG: nejaky garminy vivoactive treba?
    WERT
    WERT --- ---
    GEG: Ne
    GEG
    GEG --- ---
    Poradi mi nekdo kdo je v tom vic zbehlej, nejlevnejsi a overenou variantu sporttrackeru typu naramek/hodinky splnujici pozadavky:

- STRAVA kompatibilni (upload pres telefon iOS)
    - GPS
    - mereni tepovky
    - aktivity: beh, kolo, cviceni indoor

Diky
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DNNA: WearOS je smejd a nebrat. Je tu od Google, protoze nechce davat Garminum a Samsungum data. Nekupovat.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MION: Neodpověděli...
    MION
    MION --- ---
    NIXX: jak to dopadlo?
    MINER
    MINER --- ---
    BOD1E: plus hodinkám může trvat 5 minut než získají přístup, protože můžu na internet jen jednou za 5 minut
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam