• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    já s mýma F5S nemám problémy - mám se odhlásit?
    BATY
    BATY --- ---
    TYCHOVRAHE: Já mám F3 bez HR už kolik let a jsem taky spokojenej a s přesností nemám problém. Sice teď už moc neběhám, ale když jsem běhal, tak jsem na to koukal a bylo/je to v pohodě a to jsem šťoural a nejsem spokojenej, když něco nefunguje jak má. Několik let už čekám, až se rozbijou nebo vypoví službu baterka, abych měl důvod k upgradu a nic. Pořád je mám, i když poslední dobou je už používám jen jako hodinky :)
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    BATY: Jo, tak já podpořím druhou stranu. Mám F3hr už skoro 4 roky a jsem s přesností měření spokojen (reklamoval jsem jednou kvůli popraskanýmu sklu u senzoru na tep, dostal jsem nový kus a taky ok). Případy kdy to uletělo nějak nezanedbatelně bych spočítal na prstech. Běhám ve městě, i po kopcích. S vymýšlením nových tras se neobtěžuju a běhám jich několik pořád dokola a vzdálenosti to prostě měří furt stejný.
    BATY
    BATY --- ---
    AG_: Na druhou stranu, Garmin fenix, si myslím, že jsou dost oblíbené, tak je možné, že když je tady má 8 lidí z 10, je i větší pravděpodobnost, že tu bude víc těch, co s nima měli nějaký problém. Většinou se na fórech řeší jen problémy. Když máš něco, s čím nic není a funguje to jak má, většinou to nikam psát nejdeš.
    AG_
    AG_ --- ---
    NIXX: jo ale když jseš už druhej tady na fóru kdo měl vadnej kus. tak to nepůsobí moc spolehlivě
    NIXX
    NIXX --- ---
    AG_: Jak píšu, IMHO vadný kus. Tohle není normální.
    AG_
    AG_ --- ---
    ale jako kdyby mě je někdo dal jako sponzorský dar, tak je klidně budu hrdě nosit : ))
    AG_
    AG_ --- ---
    OODOOW: no.. a to je přesně vono, mě fakt přijde 5 km (z 33) na tak drahý přístroje opravdu smutně moc.
    NIXX
    NIXX --- ---
    OODOOW: Tohle mi Fenix 3 (první kus) dělal taky. Po reklamaci a výměně za nový kus už se to nikdy neopakovalo.
    Třeba tady: https://www.strava.com/activities/808121042

Díky, tehdy se celkem zadařilo :) Letos se tam bohužel nevrátím, ale mám v plánu Jesenickou 100 (tam mám zatím jedno dokončení s kolosální krizí uprostřed a jedno DNF kvůli únavové zlomenině), tak doufám, že se to letos povede +/- podle představ. Na MF100 bych se ale strašně rád taky vracel :-)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    NIXX: No, to nevypadá tak hrozně ten tvůj záznam. Čekal jsem to mnohem horší.
    Jinak tady je ještě srování mého Suunto Ambit Peak 3 a kámošova Fenix 3 výletu v Julkách. Šli jsme spolu a Fenix tam děsně ustřeloval, proto má taky o 5km víc. To mě právě zajímá, jestli to už Fenix 6 nedělá. Pak bych to i koupil, protože Ambity mám už hodně dlouho a baterka není co bývala, musím se hodně snažit, abych aspoň lehčí stovku dal bez nabíjení. :D Vidina 60h baterky na vteřinový záznam mi nedá spát.
    Ambit https://www.strava.com/activities/694645387
    Fenix https://www.strava.com/activities/692540095

A gratuluju k té MF, 17:30 je supr čas. A nechal jsi za sebou spoustu slavných jmen.
    NIXX
    NIXX --- ---
    BATY: AG_: Hehe :D Mám ho někde rozepsanej, ale pak mi to přišlo trapný a už jsem to nedopsal... Já ho snad zkusím ještě najít a dodělat! :-) Jsem tam zatím hodil aspoň nejaký fotky...
    AG_
    AG_ --- ---
    to bych si taky přečet
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: Pěkný! A kde máš ten report? :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    OODOOW: Ferraty jsem nezkoušel, ale bojím se, že to už by bylo asi moc. Myslím si, že to nebude moc dávat ani když ti to bude hodně klouzat. Když sjedeš svah po zadku, tak se to nebude mít čeho chytit :D Všechno má svoje limity...
    Dokud se ale dá mluvit o chůzi/běhu a nebudeš s každým krokem nějak extrémně klouzat, tak je footpod super věc. Ideální jak do lesa/roklí/údolí, tak mezi vysoký baráky a hluboký urban valleys - vždycky budeš mít vzdálenost a tempo výrazně přesnější než z GPS.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    potkali jste nekdo tyhle lokalizatory

Outdoor GPS Tracker for Hiking & Camping - Hiking Tracker in Real-Time
    https://www.aiblue.com/en/gps-tracker
    NIXX
    NIXX --- ---
    OODOOW: Jojo, je to jak píšeš. Podle GPS se kreslí jen čára do mapy, ale vzdálenost (a tím pádem všechny vykreslované grafy) se počítá podle footpodu (Strydu). Strava ani jiný platformy s tím nemají problém.

Moje loňská MF100 je tady: https://www.strava.com/activities/2491059624
    Trasa byla malinko jiná, ale z 90% to sedí. Mimojiné se liší i ten inkriminovaný úsek - my šli přes Podžiar a Horné diery. Vy jste uhnuli už na sedle Vrchpodžiar a tomu "nejhoršímu" (pro GPS) úseku se vyhnuli.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    NIXX: No, to je zajímavý, že by to bylo fakt tak vymakaný a přesně poznalo o kolik se noha pohnula. Jako nemám to a kupovat to asi na to moje pobíhání nebudu za ty prachy. Jak to teda funguje, když jsi někde kde je fakt blbej signál? To se nakreslí špatně čára z hodinek a vzdálenost se tam přidá správnější ze Strydu? To těm online službám jako třeba Strava pak nevadí, že čára na mapě je delší než uváděná vzdálenost? Funguje to i na ferratách třeba? Tam mi to hodinky fakt nedávaj. :D

Můžeš sem hodit záznam na to okolí Rozsutce ať to můžem porovnat, moje už hodně dávná MF je tady https://www.strava.com/activities/628560454 Kolem Rozsutce to sice trochu blblo, ale žádný mega skoky.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NIXX: Ja nerikam ze neni a taky ze nemas vzit neco jineho.
    Rikam ze sensory jsou vsude stejne a na cem zalezi je:
    - Pre-produkce (Overeny navrh znamena lepsi ASIC a lepsi ASIC znamena lepsi baterie a vykon)
    - Sber dat (Modelovani je narocny business)
    - Dosah (Schopnost realizovat veci)

Priklad:
    Fenix vs OldSchool
    - Garmin se zameril na trh, ktery rad iteruje (koupe novych), take rad kupuje hezke hodinky (Jiny dosah) a udelal agresivni API (Sber dat)
    Ano ted jsou stare hodinky presnejsi, ale kazda nova rada Fenixe ma vetsi potencial. Zatimco potencial starych hodinek stagnuje.

K tem tvym botam - myslim si ze dosahli stropu a dokud nebudou smart boty v mode, tak se to nikam neposune.
    Ale souhlasim ze tam, kde jsou ted je mnohem dal nez hodinky (At uz lowend jako WearOS ci popularni Apple Watch ci Active od Samsung)

Chuzi ted Samsung meri i ve sluchatkach :) (Ukazka toho, ze kde je prilezitost, tam je progress)
    NIXX
    NIXX --- ---
    MCKIDNEY: A co jinýho je ve Strydu než akcelerometr, gyroskop a barometr (možná ještě magnetometr)? Funguje to na stejným principu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: 3D profil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam