• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    NAVARA: Ale tady LEDOFREDO ve shrnuti psal ze brambora pri sezeni pali stejne kalorii jako sportovec pri treningu... reagoval jsem na to a s clanku jsem cetl jen shrnuti na zacatku...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CLOJSTER: Ty předpokládáš, že tělo brambory i sportovce má stejnou efektivitu pálení potravy - no, nemá :)
    Neznám čísla, takže je larpuji, ale představ si to jako že brambora tráví s efektivitu 20% a sportovec 40% - z kila tuku dostane jeden 1800 kalorií, druhej 3600 a máš po tajemství.
    BATY
    BATY --- ---
    CLOJSTER: Asi je to myšleno tak, že to tělo tu energii využije jiným směrem než na hubnutí třeba...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    jako v pul hodince behani za den si to asi clovek nesimne, ale kazdy kdo zazil nejaky dlouhodobejsi vydej energie si to na sobe empiricky overi - idealne nejaky long-distance trek, nebo neco podobneho, kde se jedna o hodiny pohybu kazdy den ... za pouhy dva tydny jsem pri 8mi hodinach chuze denne s batohem po kopcich shodil 5kg tuku a to sem pomerne hubenej ... podivej se co jedi a jak vypadaji lidi treba na tech long distance trasach v USA - do vseho si lejou tunu olivovyho oleje aby dohnali extremni vydej energie a stejne kazdej za ty 3-6 mesicu nekolikahodinoveho pohybu dene shodi kopec kilo ... proc teda polarnici planujou jidlo aby jim to nahazelo dost kalorii a neztraceli hmotnost kdyz fyzicka aktivita je zanedbatelna ?
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    LEDOFREDO: To mi teda taky prijde. Vubec by neplatil zakon zachovani energie :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no pardon ale to je uplna blbost :)
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: Velmi stručně tam je napsaný, že když hodně sportuješ, tak tvoje tělo se adaptuje a ten trénink organismu využije k tomu, že se třeba líp hojíš nebo tvoje tělo umí něco líp než tělo netrénovaného jedince, ale jak jinak jak píše MRDAN, spálíš zhruba stejně kalorií, jak někdo, kdo celej den sedí a dělá hovno. Je to v háji no, to každodenní ježdění 50km na kole do práce je mi k prdu a toho pivního bachoru se prostě nezbavim. Vůbec nevim, z čeho to můžu mít...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LEDOFREDO: velmi strucne je tam napsany, ze tu cokoladicku proste nevybehas :-D
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: to je hrozne dlouhy, sem to jen prolit - sumary ma byt, ze na fyzicke aktivite zas tak moc nezalezi a ze spotreba energie je plus minus konstatntni u jedince, nebo ze metabolismus fyzicky aktivniho jedince neni odlisny od neaktivniho ?
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: Ale určitě věřím tomu a tak to bylo i před tím, než jsem četl ten článek, že pokud chceš shodit váhu, tak je to hlavně o jídelníčku než o tom, abys strávil 2h denně běháním.

Asi nejhorší je, když jde někdo na hodinu do fitka a pak si dá doma 3 chody k večeři, protože si to přece dneska "může dovolit", když hodinu cvičil :)
    BATY
    BATY --- ---
    MTHU: Aha, tak to nedokážu posoudit. Já mám ještě staré F3 bez měření tepu na zápěstí, takže kalorie měřím jen při aktivitách z tepu z hrudního pásu, případně powetmetru. All-day kalorie nevidím, takže proto mě možná to číslo neznervózňuje :o)
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: Hmm, to je hodně zajímavej článek!

Tak asi by bylo přesnější, kdyby Garmin přejmenoval kalorie na jednotky zdraví nebo tak něco :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    MTHU: BATY: Tady něco k těm kaloriím - vcelku aktuální výzkum, výsledky mě dost překvapily.
    https://static1.squarespace.com/...f508723a4a8/1593695255054/The+Exercise+Paradox+-+Pontzer+2017.pdf
    MTHU
    MTHU --- ---
    MTHU: Můj bazickej metabolismus je tabulkově kolem 2000 kcal, ale třeba jsem mašina na spalování :-)
    MTHU
    MTHU --- ---
    BATY: Kalorie u aktivity my přijdou cajk. Ale myslím tím takové ty all-day kalorie (suma pasivních a aktivních). Podle toho bych dramaticky hubnul i kdybych snídal, obědval, a večeřel v Mekáči. Ano, mám jen měření tepu na zápěstí, ale 3700 (1850 + 1850) kcal za den, kde bylo 35 minut běhu a pár minut pochůzek na oběd a MHD mi přijde moc. A zatím jsem si nevšiml, že by měření tepu na zápěstí přidávalo tep směrem nahoru, spíš dolů. Takže bych čekal ty celodenní kalorie spíš nižší.
    BATY
    BATY --- ---
    Jinak musíš mít samozřejmě dobře nastavenou váhu, výšku, věk atd...
    BATY
    BATY --- ---
    MTHU: Tak mimo mísu... To záleží, co máš k dispozici, abys to měření kalorií zpřesnil. Tepák v hodinkách na ruce je celkem prd (možná jako nějaký cca celodenní přehled ok), hrudní pás lepší a když máš na kole powermetr, tak je to přesný a když se budeš podle toho, kdy ti tachometr řekne pít a jíst, tak ujedeš 300km a budeš v pohodě. Když máš nějaké výsledky vycucat jen z nějakých algoritmů, tak je to prostě jen cca...

A jinak jak si na to přišel, že jsou na prd? Proti čemu to porovnáváš?
    MTHU
    MTHU --- ---
    GALENIUS: Mně teda přijde, že kalorie Garminy reportujou celkem mimo mísu.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Koukám, jediné, co se nepoužívá, jsou kalorie. Nebo je tu nějaký zastánce?
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Chůze je třeba pro mě mimo. Používám Hiking a tam se to nezapočítává.
    BATY
    BATY --- ---
    GALENIUS: jojo, jak píšeš, kroky, chůze, kalorie a plavání klidně smaž ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam