• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    CLOJSTER: ja taky vycházel ze shrnuti ostatních :D
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Dotaz odjinud, jde vam garmin pay v connectu na androidu? Ja tam mam jen cervenou tečku v rohu a nemuzu pridat kartu ani nevidim uz nastavene
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    NAVARA: Ale tady LEDOFREDO ve shrnuti psal ze brambora pri sezeni pali stejne kalorii jako sportovec pri treningu... reagoval jsem na to a s clanku jsem cetl jen shrnuti na zacatku...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Tak uplna blbost to neni a do urcity miry to zda se podle te studie funguje. Nejde ale rict, ze pokud ujedes denne 100km na kole, tak spalis stejne kalorii jako clovek co sedi doma na prdeli, protoze by to popiralo fyzikalni zakony.
    NIXX
    NIXX --- ---
    LEDOFREDO: Četl jsi ten článek? Jestli na tom nemáš čas, tady v prvním odstavci je shrnutí jedné z citovaných publikací stejného autora. Je to překvapivé, ale smést to ze stolu se slovy "úplná blbost", mi přijde jako příliš velká zkratka.
    Constrained Total Energy Expenditure and Metabolic Adaptation to Physical Activity in Adult Humans
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4803033/
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: moje motivace byla popsana v mem nasledujicim postu
    NIXX
    NIXX --- ---
    LEDOFREDO: to není argument ad hominem. Je to pokus o nalezení motivace tvého tvrzení, že ten výzkum je "úplná blbost". Nic proti Tobě osobně nemám :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: argument ad hominem, opravdu ?
    NIXX
    NIXX --- ---
    LEDOFREDO: ;-)

Já vím prd. Ty jsi nalevo nebo napravo?

MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ja jsem si to vysvetloval, sveho casu vasnivy automobilista, jako srovnani dvou aut se kteryma jsem jezdil - ford focus 1.6i 100 koni a bmw 330i 260 koni - s obema tema autama jsem jezdil za cca stejnou spotrebu kolem 9 litru
    rozdil byl v tom, ze ke stejnymu stylu jizdy jsem potreboval focuse drzet pod krkem, zatimco s bavem jsem hladil plynovej pedal - dokaze danou jednotku prace (napr. akceleraci) udelat sice s vyssi spotrebou za cas, ale ten cas je mnohem kratsi...
    takhle si vysvetluju rozdil mezi sportovcem a bramborou - sportovec vyjde schody nebo dobehne tramvaj a ani se mu nezvysi tep, brambora lape po dechu jen natahne ruku pro ovladac
    ultramaratonec bezi 10 hodin v kuse, ale pri tepovce 130 mu to bere asi tolik energie, co jinymu chuze ...
    samozrejme narazove se da spalit mega moc, ale on to pak clovek vyvazi naslednym odpocinkem (nebo odpocinkem pred) a z dlouhodobyho hlediska bych se nedivil, kdyby byl ten prumer fakt dost podobnej...
    konec moudra :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CLOJSTER: Ty předpokládáš, že tělo brambory i sportovce má stejnou efektivitu pálení potravy - no, nemá :)
    Neznám čísla, takže je larpuji, ale představ si to jako že brambora tráví s efektivitu 20% a sportovec 40% - z kila tuku dostane jeden 1800 kalorií, druhej 3600 a máš po tajemství.
    BATY
    BATY --- ---
    CLOJSTER: Asi je to myšleno tak, že to tělo tu energii využije jiným směrem než na hubnutí třeba...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    jako v pul hodince behani za den si to asi clovek nesimne, ale kazdy kdo zazil nejaky dlouhodobejsi vydej energie si to na sobe empiricky overi - idealne nejaky long-distance trek, nebo neco podobneho, kde se jedna o hodiny pohybu kazdy den ... za pouhy dva tydny jsem pri 8mi hodinach chuze denne s batohem po kopcich shodil 5kg tuku a to sem pomerne hubenej ... podivej se co jedi a jak vypadaji lidi treba na tech long distance trasach v USA - do vseho si lejou tunu olivovyho oleje aby dohnali extremni vydej energie a stejne kazdej za ty 3-6 mesicu nekolikahodinoveho pohybu dene shodi kopec kilo ... proc teda polarnici planujou jidlo aby jim to nahazelo dost kalorii a neztraceli hmotnost kdyz fyzicka aktivita je zanedbatelna ?
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    LEDOFREDO: To mi teda taky prijde. Vubec by neplatil zakon zachovani energie :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no pardon ale to je uplna blbost :)
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: Velmi stručně tam je napsaný, že když hodně sportuješ, tak tvoje tělo se adaptuje a ten trénink organismu využije k tomu, že se třeba líp hojíš nebo tvoje tělo umí něco líp než tělo netrénovaného jedince, ale jak jinak jak píše MRDAN, spálíš zhruba stejně kalorií, jak někdo, kdo celej den sedí a dělá hovno. Je to v háji no, to každodenní ježdění 50km na kole do práce je mi k prdu a toho pivního bachoru se prostě nezbavim. Vůbec nevim, z čeho to můžu mít...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LEDOFREDO: velmi strucne je tam napsany, ze tu cokoladicku proste nevybehas :-D
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: to je hrozne dlouhy, sem to jen prolit - sumary ma byt, ze na fyzicke aktivite zas tak moc nezalezi a ze spotreba energie je plus minus konstatntni u jedince, nebo ze metabolismus fyzicky aktivniho jedince neni odlisny od neaktivniho ?
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: Ale určitě věřím tomu a tak to bylo i před tím, než jsem četl ten článek, že pokud chceš shodit váhu, tak je to hlavně o jídelníčku než o tom, abys strávil 2h denně běháním.

Asi nejhorší je, když jde někdo na hodinu do fitka a pak si dá doma 3 chody k večeři, protože si to přece dneska "může dovolit", když hodinu cvičil :)
    BATY
    BATY --- ---
    MTHU: Aha, tak to nedokážu posoudit. Já mám ještě staré F3 bez měření tepu na zápěstí, takže kalorie měřím jen při aktivitách z tepu z hrudního pásu, případně powetmetru. All-day kalorie nevidím, takže proto mě možná to číslo neznervózňuje :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam