P0CIN: Používám to hlavně na Garmin Edge 530. Ale v hodinkách to bude asi podobně. Naplánuji si trasu dopředu přes mapy.cz a nahraju jí do Garmin Connect. Tam jde pak v té trase si i přidat waypointy, jako vyhlídka, potraviny atd. Na displeji ti to pak ukazuje, za kolik km to je a za jak dlouho tam cca budeš.
Jedu po trase, kterou jsem si vytvořil a dobrý. Jednou se mi ale stalo, že začalo chcát a jel jsem s manželkou a ta se chtěla vrátit. V Navigation pak jen kliknu na Back to start a nebo Home, protože je to bod, který mám uložený a navigace tě navede podle toho jak to máš předvolený do toho bodu, který si určíš způsobem, který máš předzvolený v nastavení, defaultně nejkratší cesta. Podle toho, pod jakým profilem kola na garminu jsem (silniční, gravel, mtb) tě navigace vede buď jen po silnici (silniční kolo) a nebo gravel čí mtb i po pěšinách, lesem atd.
V hodinkách jsem to zatím moc netestoval, ale umí to vyhledávat různý body, města, části měst, vyhlídky, restaurace atd... A pak tě to tam naviguje, ale už samozřejmě nemůžeš v té trase dělat nějaké změny, jako když si jí předtím v klidu vyklikáš na kompu. Prostě jako v autě, tak si taky dáš navigovat někam a už nevybíráš kudy přesně to bude. Kromě těch předvolených možností, nejkratší, nejrychlejší, né kopcovitá atd...
Jinak, jak už tady psal kolega, když se ti změní plány na cestě, tak přes mobil trasu naklikáš taky klidně v mapy.cz, exportneš do gpx, otevřeš v GC, pošleš do Edge nebo hodinek... Bez signálu asi smůla, max. použít navigování na ty point of interest, které už hodinky znají.