• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    FLAIRE: Má kolega, předtím měl Polary, a je velmi spokojený
    FLAIRE
    FLAIRE --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenost s hodinkama Coros? Stoji to za ten humbuk?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Je Libo vlastní heatmapičku ?
    GPS Visualization Project - Scripts & Utilities
    http://avtanski.net/projects/gps/
    BATY
    BATY --- ---
    MINER: Dík, zkusím v hodinkách. Ale ty co jsem sem dával, ty německý, tak tam jsou turistický taky pěkně...
    MINER
    MINER --- ---
    BATY: Ano, Fenix (v ceně) (naschvál) nemá Topomapy (což jsou Garminem rendrovaný data Shocart), ale OSM. Cestičky tam jsou, ale nejde vidět, které jsou turistické. Jeden borec rendruje svět i s turistickejma: https://garmin.v0174.net/download.php (podle mě ze všech nejlepší)

Nicméně ani jedno neumí routovat primárně po turistických, jako mapy.cz = že vezme trošku delší turistickou, protože čeká, že bude hezčí než nejkratší nějakejma kotárama.
    To na Edge v Topo funguje/jde nastavit?
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Jo, jinak hledal jsem recenzi na topoV4, ale bylo to na nějaké starší, tuším verze 2. Tak jen abych vás nemystifuckoval...
    BATY
    BATY --- ---
    MINER: To je zajímavý. Hodinky jsem zatím k navigování nestihl využít, ale Edge 530 turistické trasy umí, i pomalu nějaký vyšlapané cestičky někde na poli :) Až mě to překvapilo, že to je docela dost podrobné...

Když jsem si ale hledal kdysi nějakou recenzi na Topomapy V4, tak mě překvapilo, že týpek v té recenzi psal, že ty mapy na Edge a na Fenix vypadají jinak... A že by to garmin měl opravit... Což nevím, jestli už se stalo. A právě že na Edge to navigovalo líp, viděl víc cestiček nebo tak něco.

Ty TopoV4 jsem dostal teď k hodinkám, ale nahrál jsem si je do Edge, protože na kole je využiju víc než v hodinkách. Bohužel je člověk může spárovat jen s jedním zařízením :(
    Ale i ty základní mapy co tam byly - jak jsem psal - byly v pohodě. Jen jsem si tam přidal pro českou republiku turistické cesty a cyklostezky z těchto stránek: http://osm.thkukuk.de/
    BATY
    BATY --- ---
    P0CIN: Mám Fenix6.

Zkoušel jsem to asi dva dny zpátky, jak to vlastně funguje, jen tak z legrace, počítám, že to asi moc nevyužiju. Ale kdo ví. Dal jsem Navigovat, Around Me, pak jsem zvolil třeba restaurace a vyplivlo mi to seznam restaurací v okolí, kde to v závorce ukazuje jak je daleko... Popravdě nevím, jestli to použilo net a nebo to má v té vestavěné mapě, doufám, že to je offline v mapě :) Pak zvolíš např tu restauraci a naviguje.

Když dáš navigovat po trase, kterou sis předem připravil a nestojíš na začátku, tak se tě zeptá, jestli chceš navigovat na začátek, zvolíš že ne a naviguje tě od toho místa kde stojíš...
    NYX
    NYX --- ---
    Jinak na iOS netusim jak naimportovat GPX do appky, ale da se trasa planovat primo v garmin connect appce, ulozit jako course a poslat do hodinek. Akorat clovek musi mit data, coz treba na horach je tim padem k nicemu.
    MINER
    MINER --- ---
    P0CIN:
    Ano Fenix 5x a 6x vyhledávaj podle kategorií nebo směru na displeji nebo vyhledávání. Všechno z toho je na píču, ale pokud máš nervy ze železa, tak to s největším zebezapřením jde používat.

Jestli jsi z Prahy, skoč si to vyzkoušet do showroom Garmina na Černý most.

V hodinkách jde volit jen trasu do destinace, ne bezibody.

Jedině nejdřív poukládat body jako POI, a pak přidávat do trasy. Opět hrozně složitě, na hranici použitelnosti, takže jsem to nikdy nepoužil, páč by to trvalo hodinu.

V hotové trase se chytne i uprostřed nejbližšího bodu a naviguje dál.
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    BATY: Supr, a co mas pls za hodinky? to budou nejake fenixy?
    > ale umí to vyhledávat různý body, města, části měst, vyhlídky, restaurace atd.
    to nejak vypisujes na hodinkach nebo pres appku?

Tohle bude asi basic dotaz, ale kdyz si navolis trasu A ---- B ----- C (nejaky delsi trek treba) a nastoupis a hodinky zapnes az v pulce (B) a ne na zacatku (A). Je pak zarizeni zmatene (ze by se te snazilo navest zpatky na A) nebo se inteligentne napoji tam kde jsi?
    MINER
    MINER --- ---
    BATY: jj, v hodinkách to funguje stejně. Ale neumí to turistické trasy, takže podle mě je to pouze na nalezení nejkratší cesty pro daný prostředek do destinace.
    BATY
    BATY --- ---
    P0CIN: Používám to hlavně na Garmin Edge 530. Ale v hodinkách to bude asi podobně. Naplánuji si trasu dopředu přes mapy.cz a nahraju jí do Garmin Connect. Tam jde pak v té trase si i přidat waypointy, jako vyhlídka, potraviny atd. Na displeji ti to pak ukazuje, za kolik km to je a za jak dlouho tam cca budeš.

Jedu po trase, kterou jsem si vytvořil a dobrý. Jednou se mi ale stalo, že začalo chcát a jel jsem s manželkou a ta se chtěla vrátit. V Navigation pak jen kliknu na Back to start a nebo Home, protože je to bod, který mám uložený a navigace tě navede podle toho jak to máš předvolený do toho bodu, který si určíš způsobem, který máš předzvolený v nastavení, defaultně nejkratší cesta. Podle toho, pod jakým profilem kola na garminu jsem (silniční, gravel, mtb) tě navigace vede buď jen po silnici (silniční kolo) a nebo gravel čí mtb i po pěšinách, lesem atd.

V hodinkách jsem to zatím moc netestoval, ale umí to vyhledávat různý body, města, části měst, vyhlídky, restaurace atd... A pak tě to tam naviguje, ale už samozřejmě nemůžeš v té trase dělat nějaké změny, jako když si jí předtím v klidu vyklikáš na kompu. Prostě jako v autě, tak si taky dáš navigovat někam a už nevybíráš kudy přesně to bude. Kromě těch předvolených možností, nejkratší, nejrychlejší, né kopcovitá atd...

Jinak, jak už tady psal kolega, když se ti změní plány na cestě, tak přes mobil trasu naklikáš taky klidně v mapy.cz, exportneš do gpx, otevřeš v GC, pošleš do Edge nebo hodinek... Bez signálu asi smůla, max. použít navigování na ty point of interest, které už hodinky znají.

MINER
    MINER --- ---
    MINER: Nevim. Já používám Garmin kvůli offline mapám. Fénix 5x a 6x umí routovat/najít cestu do destinace přímo v hodinkách, tedy offline. Nejde ale měnit preference, jestli na kolo nebo hike. Routují tak ňák pro pěší. Párkrát jsem to už využil v dešti pro nejkratší trasu. Na to postavit hezkou trasu to ale neni.
    Někdy ale vyhledávání destinace v hodinkách trvá věčnost (víc než 5 minut, takže už na to nespoléhám). Je to nespolehlivý jako všechno od Garmina. Moc mě tu nedrážděte, nebo se rozohnim:)

P0CIN
    P0CIN --- ---
    MINER: hmm, byt nekde v tahu (nebo trasa se v prubehu zmeni) a chtit se nekam odnavigovat abych nemusel furt koukat na mobil je pro me docela dalbreaker.
    Nejake jine hodinky to umi, nebo to je obecny problem?
    MINER
    MINER --- ---
    P0CIN: taky jsem to hledal, ale je to vopruz.
    Měl by to umět Garmin Explore, ale nefunguje to jako všechno od Garminu: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.garmin.android.apps.explore
    Někdy se to syncne, ale někdy to failuje donekonečna, a sync se podaří jednou za pár dní, takže je to na málo.

Tedy bez signálu nic spolehlivýho neni.
    Se signálem je nejspolehlivější: uložit trasu v mapy.cz appce, v browseru do ní vlízt a exportnout, otevřít v Garmin Connect a udělat z toho course.

OT: Děkuji za příležitost, pro uvolnění frustrace: soudruzi v Garminu kokoti, kteří nejsou schopni nadesignovat nic, co by šlo používat jednoduše, a nejsou schopni vyvinout nic, co by fungovalo spolehlivě. Děkuji za pozornost.
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    Zdar, zvazuju garmin instinct solar a nikde jsem se nedozvedel (obecne ke garmin hodinkam) jestli dokazu jednoduse a rychle nekde na ceste naplanovat trasu v mobilu a syncnout ji do hodinek.
    Co jsem delal research, tak snad pres mapy.cz (ne appku ale webove rozhrani muzu vyexportovat .gpx a ten pres Garmin connect dostat do hodinek (pres BT?)). Existuje nejaka primocarejsi a (offline - bez signalu) cesta jak dosahnout neceho podobneho?
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Ahoj,
    mám v menu na VA4s hodinkách zámeček a čekal jsem, že mi hodinky zamkne. Ale nic nedělá. Sice napíše, že lock, ale hodinky se nezamknou. Nepoužívám u aktivit autolock. Tedy ne u chůze. Ale zrovna minulí týden jsem si je potřeboval zamknout, protože jsem si několikrát nechtěně zmáčkl tlačítko na stopnutí aktivity. Je chyba někde u mě?
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    OODOOW: Uz sme to tu resili s DNNA. Oba mame zkusenost s poslanim hodinek primo do Finska. Vyplnis na netu jejich formular a pro hodinky si prijede UPS. Za tyden je mas spravene zpatky (ja uz davno po zaruce a vse zdarma). Na zastoupeni v CR bych se po teto zkusenosti vybodl.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Víte někdo jak je to tu se zárukou suunto? Kamarádka si koupila na německým Amazonu suunto spartan Trainer a teď se jí pokazila tlačítka. Dá se to poslat tady do nějakýho suunto centra anebo to musí posílat prodejci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam