• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    MIKEKT: A co Garmin Instinct?

Garmin Instinct Blue Optic - Garmin Česká republika
    https://www.garmin.cz/garmin-instinct-blue-optic/79882

Mají barometr, vydrží 14 dní v modu smartwatch, bytelná konstrunkce splňující vojenské normy (MIL-STD-810G), cena 6490 Kč
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj, jdu si pro radu s vyberem hodinek. Do ted jsem mel garmin vivoactive 3. Mam je na reklamaci s baterkou a hledam nahradu, kdyby mi to uznali. Ve vyberu mam garmin forerunner 245 a coros apex 42mm. Cena je cca stejna. Na vivoactvi se mi moc nelibil dotykovy displej hlavne u plavani, kde jsem ho musel zamykat. A pak pause/start plavani byla otrava. Mam to primarne na behani, plavani, posilovani, kolo a turistiku. Hlavne bych chtel zlepsit vydrz baterky a ziskat nove funkce :) Nebo je neco lepsiho okolo 7000?

Garmin forerunner 245
    + mam data za posledni rok v garmin connect
    + vice tlacitek
    + jsou lehci
    + Maji workout chuze
    - nemaji barometr a kompas (nepocitaji nastoupane patra a mohli by mit problem s navigaci - tu bych rad vyzkousel) muze to mit vliv na presnost GPS?

Coros Apex 42mm
    + Lepsi materialy
    + delsi vydrz baterky
    + maji barometr i kompa
    - uz je to model starsiho vydani nov 2018
    - nema webovou aplikaci

Díky

MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    MERISCZ: nestěžuje
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BATY: moc si nestěžuj. Klidně pošlu svoje grafy. Já mám spánkovou apnoe a na grafech si myslím, že to nepoznáš.
    BATY
    BATY --- ---
    WERT: To by mohlo být: "Dechová zástava totiž velmi namáhá srdce, zvyšuje krevní tlak a srdeční tep. Důsledkem je zvýšené vylučování stresových hormonů, které vedou k zánětlivým procesům. V důsledku toho všeho se výrazně zvyšuje pravděpodobnost, že ve finále budete trpět hypertenzí nebo dostanete infarkt."
    Spánková apnoe | Monitoring spánku Petra Clinic
    https://spankovalaborator.cz/...ScOZYAgSbiqh3BQCQ23j_MxXPFr45evuDOAyauyPGdSjsuz6piypDTEaAjmhEALw_wcB

Koukni i na kyslík v krvi a dýchání kolem té 6té hodiny. Ale mohla by to být ta spánková apnoe. A maminka si nestěžuje, že je unavná třeba?
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    WERT: ta nás taky napadla
    WERT
    WERT --- ---
    MERISCZ: Co spankova apnoe? Celkem bezna vec...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BATY: díky moc za reakce.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    jj...hledám v tom nějaké patterny. Asi fakt takhle blbě spí a nebude to nějaká chyba měření.
    BATY
    BATY --- ---
    MERISCZ: Je vidět, že před tou 6tou hodinou jí tepovka docela dost leze nahoru...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BATY: samozřejmně je možný, že takhle opravdu blbě spí.

BATY
    BATY --- ---
    MERISCZ: A tam, kolem té 6té hodiny, jak má stres na 75%, tak opravdu spí? Jaký je graf srdečního tepu?

Jelikož má i ve spánku vysoký stres, tak tím pádem se nedobíjí body battery. Jak tu někdo postoval nedávno, tak má ve spánku stres kolem 10%. Já mám když spím max do 25%... Často se mi stává, že se nedobiju do 100%...

Ale tak do 75-90 většinou ano. Do 100% jen když předchozí den sedím celej den na prdeli a moc se nevybiju, tak další den se mi povede dát 100.

MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Takhle nějak

MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BATY: myslíš ten co je promítnutý do grafu spánku?
    BATY
    BATY --- ---
    MERISCZ: A jak vypadá graf stresu, když spí?
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BATY: profil je vyplněný kompletně. Zóny jsou ty, co "nastavil" Garmin. Nejsem žádní sportovci a tak tohle nastavení "neumíme" asi nastavit tak, jak kdyby jí tyhle věci někdo změřil.
    BATY
    BATY --- ---
    MERISCZ: má dobře nastavený profil? žena, věk, váha a srdecni zóny? HR max?
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Vím, že body battery u Garminu je orientační věc.
    Zajímalo by mě, jestli se někdo nesetkal s podobným případem jako já. Ja se v noci celkem často dostanu na 100%, máma se ale pohybuje většinou kolem 30%. Vyjímečně nad 50%. Nevypadá to, že by měla hodinky nějak špatně na ruce (VA4s) a že by byla jiná chyba v hodinkách jsem si vyloučil, protože jsou to VA4 po mě, které mě fungovali v pořádku.
    BATY
    BATY --- ---
    MISO: To jo, ale musíš se ten ovál nejdřív nakalibrovat a zajímalo by mě, jestli to funguje i když bežíš někam jinam a pak si na oválu chceš třeba doběhnout jen poslední kilometr, to nevim... Zatím jsem to nezkoušel... Ten ovál z mého obrázku je prostě na standardní režim :)
    MISO
    MISO --- ---
    BATY: najnovsie garminy maju rezim na ovaly, takze by to malo byt uplne krasne hladke
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam