• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NAVARA: ne

IV0: ano
    IV0
    IV0 --- ---
    MAESTRO_007: Já jsem říkal to samé taky. Ale pak jsem si vzpomněl, že když jsem za mlada závodně sportoval, tak jsme dvakrát do roka museli ke sportovnímu lékaři, kde mi změřil objem plic, VO2max, průběh tepu atd. V týmu bylo dalších 10 lidí, kteří měli plus mínus stejnou výkonnost, díval se na nás (a radil nám) trenér a chodil jsem k fyzioterapeutovi. Když jsem pak po letech začal běhat, tak jsem říkal to samé - nechci se furt měřit, chci si zaběhat pro radost, chci si někdy jen tak vyjet do anaerobní zóny, abych si zvýšil trénovanost apod. Ale tenhle přístup má problém v tom že velice rychle narazíš na strop toho, co si schopný vycítit. Kolikrát prostě nevím, jestli jsem na tom špatně protože na mě leze nějaké nachlazení, jestli jsem unavený nebo jestli se mi prostě jenom nechce apod. Taky ne vždy vím, co bych měl jít trénovat (objem, aerobní základ, anaerobní intervaly, nebo jestli bych měl odpočívat atd.), abych se zlepšoval. Taky když sportuju sám tak nevím, jestli běžím rychle nebo pomalu. Tohle všechno hodinky krásně řeší (já mám konkrétně Garmin) - fungují jako takový sportovní lékař, trenér a tréninkový deník. Já sám třeba nepoznám, že mám ještě moc laktátu ve svalech na to, abych dneska uběhl 10 km ve standardním tempu a měl bych raději běžet pomalejším tempem jenom 7 km. Navíc mě dobře motivují tím, že mi řeknou, že jsem dneska třeba zaběhl nejrychlejší kilometr apod. Já jsem změnil názor, dá se běhat bez hodinek a dá se taky běhat bez bot. Ale cílem je, aby mě to bavilo a mě baví to, že se zlepšuju objektivně, ne jenom pocitově.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAESTRO_007: Nejsi tedy ve špatném klubu? :o
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BOD1E: to byla ironie a je smutne, ze nepoznas bez hodinek jak tvoje telo pracuje... driv jsme zavodili bez mereni vzdalenosti, prevyseni, tepu na ruce a clovek stim nemel problem, proste to odhadoval ze svych "zkusenosti"... ja ted taky merim nadmorskou vysku, tep atd... a stejne je to s merenim stresu... nevim co je na tom divneho .)
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    MAESTRO_007: Gratuluji, já ne. Spousta lidí podle tepovky běhá.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BOD1E: a k cemu je mereni tepovky? za tech 25 let sportovani svoji tepovku (zonu) odhadnu i bez hodinek .)
    WAKI
    WAKI --- ---
    BOD1E: Přesně jak píše, spíše ten náramek/hodinky přijdou až po nadměrném stresu s hláškou jestli chci zahájit dechové cvičeni, protože se zdá že jsem prodělal stres, ale většinou to přijde v ne moc vhodné situaci na dechové cvičení ala řízení. Než že by vyplivly jen hlášku hej ty jsi ve stresu a pak máte 20 nových upozornni na zmeškaná voláni a sms zpravy 😂😂
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    BOD1E: hele, realny pouziti ty funkce by se jeste videlo, jak ta vec bude opravdu fungovat... chci s tim alespon experimentovat.. lidi casto fungujou na "autopilota", to ze jsou ve stresu si treba nemusi vubec uvedomit.. na tehle naramkach me laka treba vedome se snazit menit stav techto parametru, tlukot srdce apod a videt i objektivne, ze se tak opravdu deje...
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    A že jsem tak smělý. K čemu měření stresu vlastně je? Já na sobě bezpečně poznám kdy jsem ve stresu i bez hodinek :)
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    WAKI: A prijde ti ze te to se stresem notifikuje pravdive, jak kvalitni ti tento sensor pripada... Diky..
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    WAKI: moc diky! Delal jsem si pruzkum, objednal jsem si tento Garmin naramek Vivosmart4: https://www.czc.cz/garmin-vivosmart4-black-slate-velikost-l/244027/produkt Myslite ze tyto zdravontni funkce budou na urovni Venu? Ja myslim ze by naramek mohl byt OK. Tuto funkci sledovani stresu 24/7 ma...
    WAKI
    WAKI --- ---
    BOD1E: Aha tak ja to bral vůči třeba fenix
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    WAKI: Venu ale nejsou zrovna “levnější řešení” :)
    WAKI
    WAKI --- ---
    MARKIZ: Venu me upozorní že jsem příliš ve stresu a jestli chci zahájit dechové cvičení.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Existuje fitness náramek, který třeba každých 5 min. měří míru stresu a při překročení hodnoty dá notifikaci? Asi to umí Apple watch rád bych našel i nějaké levnější řešení...
    MTHU
    MTHU --- ---
    SUBTITLES017: Při prvním indoor běhu (nebo i manuálně jindy) se zadá vzdálenost naměřená pásem a tím se provede kalibrace na délku kroku. Pro určení indoor vzdálenosti to používá buď senzor v hodinkách popř. můžeš mít footpod.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    čeká mě na dovče (bohužel) nějaký běhání na pásu.. na pásu normálně vůbec neběhám, tak se chci raději zeptat zkušenějších. Mám fenix 5 - je ta germin featura pro běhání na pásu OK, nebo byste doporučili stáhnout něco jiného? GPS v tomto případě samozřejmě k ničemu, podle čeho se tedy určí délka běhu (třeba průměrná dálka kroku, kterou si to vezme z předchozích běhů?)
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    VASALOPETE: A jo, díky! Sem zapomněl že tam je :)
    VASALOPETE
    VASALOPETE --- ---
    HWLLFFRDD: Spoustis to bocnim tlacitkem
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Chtěl bych na Garmin Vivoactive 3 používat časovač, nepřišel jsem na to jak, ale našel jsem tenhle návod z manuálu: https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/vivoactive3/EN-US/GUID-BADA4BBF-CC0F-412D-8A09-86DB9DE5578D.html
    Jenže, jaksi, ono tam není tlačítko start, ale jenom edit, jakkoli to furt edituju a odsouhlašuju zelenou fajfkou po nastavení času
    Nevíte někdo, v čem je problém?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    PISTA1: nevis na kolik cca vyjde vymena baterky? jestli to ma vubec cenu .

Jinak taky jsem reklamoval vivoactive 3 po roce pouzivni byla baterka ani na pulce vydrze. Dostal jsem nove.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam