• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: Řešil jsem to tady tenkrát i u F6 ([BATY @ GPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další]) a lidi mu tu napsali, že to mají stejně případně někdo psal, že to má ok... Nakonec jsem si na to asi zvykl. Tam jsem měl "mushy button" syndrom na všech tlačítkách vlevo. Hodinky jsem prodal kamarádovi a právě jsem se ho teď ptal, co na ty tlačítka říká a potvrdil mi, že jsou mushy, jak jsem mu popsal, takže se to časem nespravilo, jen jsem si na to prostě zvykl. Ale tam alespoň byly ty tlačítka na hovno všechny stejně, takže člověk si je prostě zvykl nějak mačkat všechny stejně a bylo to ok. Tady když down musíš mačkat jinou silou než tlačítko up, tak mě to sere...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Potápí se někdo už se 7? To pro me byl vždy opravdu velký bonus Fenixu.

Apple, Samsung vodotesnost řeší lepidly a to je srandicka. Po 6 měsících je to ruleta a reklamace často neuznávají.

Kouknu jestli někde není teardown.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BATY: cetl jsem o tom uz pred koupi a dost sem se obaval, je to kus od kusu.. taky nemam uplne stejny feel na vsech tlacitkach a moje fenix 6 mely urcite i rovnomernejsi i celkove lepsi feel ... nicmene ten "problem" u meho kusu neni tak velky .. tlacitkum bych dal tak 5-6/10 a presne z tech duvodu co pises na konci to resit radsi nebudu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAVARA: Z toho si nic nedelej, jak lide zjišťují ze něco není tak dobře jako bylo tak se drží agresivně. Za chvilku se dozvíme ze na nošení Fénixův bude potřeba pas.

Odebrali ti něco co já nepouzivam? Tvoje chyba. Zkratuji se ti antény, drzis špatně telefon.

Upozornění na to ze jsi zapomněl něco vystartovat používá hodně lidi. Jenom jElitari budou tlačit názor, ze si tu funkci nezaslouzis.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BUCCI: Spis jejich SW/SOC development to nedokáže bez asistence telefonu či zrani baterie.

Fénix dosáhl čeho dokáže a ted je to managed decline. Bude méně a méně důvodu upgradovat. Možná vzniknou kompetentní servisy. Garmin je bude žalovat a uvidíme starý známý příběh. :)
    BATY
    BATY --- ---
    Já bych se teda rád místních zeptal na jinou věc a to, jestli jste na svých Fenix7 / Epix Gen2 neřešili "problém" s tlačítky. A to, že např. dvě ze 4 (nepočítám start button) mají na zmáčknutí jiný "feeling" než zbytek. U tlačítka UP-MENU mi to vadí nejvíc, protože, když ho mačkám zlehka, ale stejnou silou jako všechny ostatní tlačítka, tak se mi někdy stane, že nereaguje a nezmačkne se, musím na na něj víc přitlačit. Když ho zmáčknu a pomalu pouštím, tak cítím, že má dva stupně chodu. Tlačítko lap má taky dva chody, ale je to méně čitelné a nikdy se nestane, že by mi tlačítko nezareagovalo. Ostatní tlačítka mají jen jeden chod, při vylézání zpět po zmáčknutí.

Ve výsledu i to tlačítko, které mě štve nejvíc vlastně funguje, pokud si pamatuji na to, že je potřeba mačkat větší silou než všechny ostatní, ale jak asi chápete, tak trochu zamrzí, že u hodinek za 25K člověk musí toto řešit a z každého tlačítka má člověk jiný pocit. Kdyby byly ty tlačítka všechny takhle "divné", tak si člověk řekne, že to je asi by design, ale ta nekonzistence toho, jak se které tlačítko mačká to trochu nabourává.

Na foru jsem k tomu taky něco našel:

Epix Gen 2 buttons
    Epix Gen 2 buttons - epix 2 - Wearables - Garmin Forums
    https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/epix-2/283086/epix-gen-2-buttons?pifragment-1292=3#pifragment-1292=11

Fenix 7x Buttons issue
    Fenix 7x Buttons issue - fēnix 7 series - Wearables - Garmin Forums
    https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-7-series/284972/fenix-7x-buttons-issue

Asi nemá smysl to reklamovat, teď, když za 1) hodinky pořád moc nejsou k dostání a za 2) jsou to určitě pořád Rev A., takže člověk dostane pravděpodobně hodinky se stejným problémem. Ale možná ne, tak se chci zeptat vás, co je taky máte, jaký máte z tlačítek pocit. Mám pocit, že tlačítka jsou nějaká věčná nemoc garmin produktů :/
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MTHU: to bylo ale jiste dane nespravnym pouzitim vyrobku, kdyz si s RUNkeeperem jezdil na kole :)
    MTHU
    MTHU --- ---
    LEDOFREDO: To se mi občas stávalo s Runkeeperem i na kole :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LEDOFREDO: Ne, jdeš se projít na výletu před večerní žranicí a v půlce zjistíš, že by sis tu trasu rád uchoval :) A ty hodinky jsou tak nějak na ruce a tu funkci umí…
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    HOLAKAC: ze stejneho duvodu nepouzivam auto-pause , v nekterych stovkařských momentech to bylo prilis ponizujici, kdyz hodinky na x-desatem kilometru, pri stoupani, v lese, v nejake serpentyne dosly k zaveru ze se nepohybuji a pauzly aktivitu :D
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Hlavně aby to nezačlo fungovat obráceně..."zvolili jste aktivitu běh venku, ale vaše rychlost a pauzy jsou natolik směšné, že jsme to přehodili na procházku s čoklem a cígem".
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BUCCI: Not sure if serious or trolling :D

Ale vlastne je to tak.. copak tuhle funkci nekdo realne potrebuje? To si clovek co da 20k za hodinky a tudiz se asi sportuje docela aktivne potřebuje, aby mu hodinky delaly aktivity z toho ze sel na poštu a dobihal tramvaj? Vzdyt to je pak usmevny i v tom feedu. Tam se, aspon u me teda, najde i tak dost kamaradu co si manualne odtrackujou 0.96km dlouhou cestu do skolky a venceni psa s vykonem 1,3km/h, natož kdyby jim to tam jeste prihazovalo automaticky
    BATY
    BATY --- ---
    Já mám Epix, což je to stejný jako fenix, stejný FW, jen s amoled displejem a Move IQ tam mám, viz obrázek níže...
    Ale nepoužívám to...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    NAVARA: údajně jsem zaslechl, že Fenix je tak profi, že ti lidi, co je nosí ví, kdy sportují a předem si to zapnou, což je teda škoda, taky o nich uvažuju
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAVARA: RIP
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MCKIDNEY: Ty sedmičky už tam tu volbu ani nemají (MoveIQ ano) :(
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    LEDOFREDO: 4,5 dne v horách, skoro 45 hodin zaznamu v zobrazení navigace po trase bez dobijeni na 7x solar.. naprosta parada a kazdy kdo zvazuje solar tak rozhodně doporucuju
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tohle neni ono - to by melo byt upozorneni na zacatek aktivity. Nemam u sebe Fenixe na dohledani. Google hlasi: "Auto Activity Start"

What Is the Auto Activity Start Feature on My Venu or vivo Watch? | vívoactive® 3 | Garmin Customer Support
    https://support.garmin.com/en-US/?faq=vV8trfTjiF9f3X9ninHZR8&productID=571520&tab=topics
    https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00083510/

MoveIQ to dela retroaktivne, tim ze se chovas 10 minut jinak nez normalne.
    What is Garmin Move IQ? | Garmin Customer Support
    https://support.garmin.com/en-US/?faq=zgFpy8MShkArqAxCug5wC6

Autodetekce co vlastne delast je dobra u Samsungu Tizen a i tam je to omezene I cyklistiku to obcas prohlasi za chozeni :D Navic tedka je uplatil Google a uz nerozpoznaji nic na WearOS :) (Posledni generace)

Jsme jeste docela daleko od zmapovani pohybu tela z jednoho akcelometru.
    Samsung podvadi, kdyz mas hodinky a zaroven telefon a to ted skoncilo.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Podle mě to moc nefunguje, to moveIQ chůzi do/z schodů označuje jako cyklistiku...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Hmm, měl jsem to zapnuté… asi obyč procházky nejsou dost cool pro to :\
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam