• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BATY: Garmin to tady na nyxu čte a vyslyšel tě .)

Akorát to umí synchronizaci jenom mezi hodinkama a jedním Edge 1040 :D

Jednotný Stav tréninku: Vylepšená synchronizace zajistí stejná data a metriky na všech zařízeních | Život s Garminem
    https://www.zivotsgarminem.cz/jednotny-stav-treninku-uplne-stejna-data-na-vsech-podporovanych-zarizenich
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Hm, tak ty prachy radši vrazím do hruďáku :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AUDIAC: já si premium aktivoval kvůli tomu, abych porovnával svoje časy v segmentech mezi sebou, mám pár oblíbených po cestě z práce do kopce a je to pěkné porovnání v tréninku. Taky je dobré stahování gpx od ostatních lidí. Zatim jsem předplatné nezrušil a na další funkce navíc se moc nedival :-)
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    AUDIAC: instaluj Elevate do chromu. nikdy jsem placenou verzi Stravynemel, ale mam pocit, ze je to minimalne srovnatelny. a to vcetne umisteni v ramci segmentu, kumulativni zateze atd.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Budu mít asi trochu přiblblej dotaz, ale… má placená verze Stravy něco peckovýho, co by neměl Garmin Connect? Jasně, je tam lepší granularita u segmentů, ale to mě tak netrápí, pač jestli jsem v daným segmentu 85. nebo 103., za to mi fakt těch 1500 ročně nestojí…
    STAJA
    STAJA --- ---
    FATBOZZ: To je i součástí toho doplňku mapswitcher, ale pro mě jsou mapy.cz nejlepší mapový podklad, používám na všechny sporty, i traily jsou tam značené, aspoň ty oficiální.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Muzete zkusit data z OSM
    MTB map of Europe
    https://mtbmap.cz/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Fórum nápovědy - Mapy.cz API/SDK
    https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/168947/1
    STAJA
    STAJA --- ---
    SMOKY: Jop, to je on, taky si to pamatuji. Snad ještě doplněk podporuje, bez mapy.cz je to opruz. Spíš bych to viděl na změnu v mapy.cz pze ostatní mapy z toho doplňku jdou vybírat.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Myslím, že id LISKNI_SI jestli si dobře pamatuju
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    OT_: Asi nějaká změna na straně Stravy nebo mapy.cz API , ale autor je tady na nyxu
    STAJA
    STAJA --- ---
    OT_: Bohužel ano, včera jsem to zjistil 🙄
    OT_
    OT_ --- ---
    Taky vám přestaly ve Stravě v Map Switcheru fungovat mapy.cz?
    BATY
    BATY --- ---
    MAESTRO_007: Jako ano, umí, ale jelikož to není always on zařízení, jako hodinky, ale zapínáš ho jen když jdeš na kolo, tak tam vznikají tyhle mezery a nesrovnalosti. Asi kdybys po každé aktivitě s hodinkama hned zapnul i Edge a nechal ho sesynchronizovat, tak by to třeba fungovalo... Ale po nějaké delší době už to asi takhle nefunguje, viz ten můj obrázek níže, kde i když na obou zařízeních je zapnuté TrueUp, tak každé ukazuje úplně jiny training status...

Ve výsledku je mi to jedno a koukám jen na EPIX, ale tak nějak mi to prostě nedává smysl... Ale třeba to nějaký důvod má... Třeba někdo TrueUp používat nechce a chce si zvlášť trénovat na různých zařízeních, ale mě to vůbec smysl nedává. Já právě chci vědět, jak na tom jsem celkově a je jedno, jestli jsem aktivitu naměřil na hodinkách, Edge nebo třeba na Zwiftu. Chci dostat jeden sumář...
    BATY
    BATY --- ---
    DABE: Tohle je asi jediná věc, které nerozumím, jinak bych považoval tvrzení tvého kamaráda za docela přitažené za vlasy...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BATY: aby tech otazek nebylo malo, tak edge 530 bezecke aktivity z jineho zarizeni teoreticky umi :D

Prostřednictvím účtu Garmin Connect™ si můžete do zařízení Edge® 530 synchronizovat aktivity a naměřené hodnoty výkonu z jiných zařízení Garmin®. Zařízení tak bude moci přesněji sledovat stav vašeho tréninku a kondice. Můžete si například zaznamenat běh pomocí zařízení Forerunner® a podrobnosti aktivity a celkovou tréninkovou zátěž si pak zobrazit na zařízení Edge 530.

Vyberte možnost Menu > Moje statistiky > Stav tréninku.
    Přidržte tlačítko Symbol vstupu do menu a vyberte možnost Physio TrueUp.
    Když zařízení synchronizujete se smartphonem, nejnovější aktivity a naměřené hodnoty výkonu z jiných zařízení Garmin se zobrazí v zařízení Edge 530.
    DABE
    DABE --- ---
    MAESTRO_007: tohle je právě dost individuální. Při běhu mívám v easy tempu cca 115-120bpm, intervaly kolem 150 a trashhold do 170bpm.
    No a pak sednu na kolo a při delším švihu mi hodinky měří v průměru 120, kopce do 135. Čili ve výsledku regenerace. Jako je možné, že to kolo flákám:) pořídím si tedy nový tepák a uvidíme.
    BATY: to je mi právě taky záhadou. Ale jak říkám můj kamarád - Garmin má bezkonkurenční hardware a nejhorší software.)
    BATY
    BATY --- ---
    Já nerozumím této stránce, proč mám vůbec vybírat mezi zařízeníma? Když se to všechno sejde v garmin connect, proč to neukazuje nějaký jeden souhrnný status. Proč je to takhle debilně, kdy každé zařízení ukazuje něco jiného?

Koukám jen na hodinky a ty beru za master, protože do nich se nahrávají i cyklo aktivity a všechno... Edge, tím jak je zapnutý jen někdy, tak v něm není vše, určitě se asi nenahrávají běžecké aktivity do Edge...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam