• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MISEC
    MISEC --- ---
    BATY: Mam Polar a toto sa mi este nestalo. Sused ma asi nejake divne energeticke pole :).
    BATY
    BATY --- ---
    Tak jako reklamovat ze 4 hodinek 4, to je slušná smůla, to jo. Já například mám taky čtvrté Fenixy/Epixy a nikdy jsem je reklamovat nemusel. Fenix3 ještě mám a pořád fungují a i baterka drží.

Jinak, to že jsou plná fóra toho, že někdo má problém s Garminy možná bude tím, že je používá daleko více lidí než konkurenční značky a tak je jich logicky mezi lidma hodně a tak více lidí sdílí svoje zkušenosti / problémy na netu. Naproti tomu, když má někdo Suunto nebo Polar, který mají daleko menší podíl na trhu, tak asi těch lidí co budou někam na forum psát problémy bude řádově míň. Tzn., nehodnotil bych v tomto případě kvalitu výrobku podle toho, kolik negativního se o něm píše na netu.

Další věc je, že lidi na net jdou většinou něco psát, až když něco nefunguje. Většinou nejdete na reddit zakládat novej topic ve smyslu "Mám šesté hodinky řady Garmin Fenix a ještě jsem ani jedny nemusel reklamovat". Tzn. jsou tam z 90% jen ty negativní věci.

Soused je například fanboy Polaru, asi jako já garminu. A nechce nikdy o ničem slyšet, když to nevyznívá ve prospěch Polaru :) Pak mi stačí se podívat, jak vypadá jeho GPS a taky můžu říct, že Polar (druhý) bych si nikdy nekoupil. Přikládám obrázky pro srovnání. A ne, není to jedna náhodná aktivita, která takhle vypadá, vypadá takhle každá. Tak hlavně, že je spokojený :)

RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    Ja mam Fenix3 snad od ty chvile co vysly a po tom co byly vyonuty skoro 2,5 roku, tak je ted zase nosim misto tech tatctix. A kdyz pominu lehce zasloutlej displej, tak jim neni vubec nic. Taky me toto sere, nejsem zvyklej veci menit casto. Ale co nadelam... konkurence v tomto smeru kvalitni neni a co si budem... "socialni" sluzby v ramci Garmin connect je proste slusna motivace je mit. Tak jsem jim ted napsal, jestliu by mi tu slevu dali na F7x pro misto tech tactix.. uvidime
    PULKA
    PULKA --- ---
    SMOKY: Kdyz jsem takhle chtela vymenit baterku u Vivoactive 3, tak mi pak na prodejne rekli, ze to opravivat neumi, protoze pak nejsou schopni otestovat vodeodolnost a proto mi radsi nabidli novy model se slevou (coz jsem taky nechtela, protoze mi nedali na vyber).
    Zkousela jsem obepisovat jeste Humpolec a krome dlouhy dodaci lhuty (pres mesic a to meli baterku skladem) se ukazalo, ze je to nejenom docela drahy se vsim tim postovnym, ale navic mi mezi reci prozradili, ze hodinky nebudou vodeodolny, protoze to neumi zalepit spravne. Pry po mesici az dvou to muze pod tekouci vodu pri myti rukou, ale bazen uz ne. Ze originalne zasycha lepidlo 2-3 mesice uplne bez pohybu a ze oni za to rucit technologicky ani nemuzou.
    Nakonec jsem skoncila u Suunto, mimojine proto, ze umi vymenit i pozarucne libovolnej kousek hodinek (od lunety pres baterku po titan/netitan verzi). A to i u uz dost starejch modelu a navic v Praze v obchode.
    (Jako, prislo mi cool, ze mi u Garminu vratili nakonec penize za rozbity Vivoactive 4s, co jsem koupila sice s uctenkou, ale z druhy ruky. Ale zabralo to dohromady dva mesice a byl to opruz, cekat, nez se mi rozbijou vymeneny a pk az uznaj, ze tam maj bug).
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Jinak teda v okolí má Fenix spousta lidí a bez problémů. Takže věřím, že vam to funguje.

Já v životě nereklamoval snad žádnou věc, takže nějaké prokletí reklamaci na sobě necítím. Garmin se prostě kazí, to je fakt a jsou toho plné fóra. Koupím si ho zas :D
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BUCCI: ty edge fungují dlouho. Ale ten Fenix je marný. Předtím měla obyčejný Forerunner a ten funguje bez problémů taky x let.
    U F3 odešlo propojení s mobilem i propojení přes kabel. U 5x a 7x úplné nesmysly nadmořská výška. 5x úplně mimo jak kdybych byl na Everestu. A 7x aktuální ok, při pomalém pohybu ok, ale na kole ustřeluje o stovky metrů.
    A přítelkyni na 7s meří nesmyslně tep. Jdeme do kopce, má aktivitu Skialp, tepy 160 a je úplně vklidu. Za chůze přepne na jinou aktivitu a má.tam 110 hned.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MAESTRO_007: masakr, mé 7x jsou naprosto bezproblémové, ženy 7s taky
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Presne pro to bych si od Garminu nikdy nic nekoupil… krome radaru :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Jestli Garmin v něčem vyniká tak je to bezproblémová reklamace v záruce a možnost nového modelu za lepší cenu .)

Edge 500 odešel po záruce a moje 530 se pokazila jenom na dva měsíce a pak se rozběhla :-( takže nový model budu muset koupit za plnou cenu.

Ale takový Fenix si nemůžu vynachválit. Pokazili se mi všechny a postupně sem se slevou vystřídal Fenix 3, 5x a teď se mi pokazil 7x, ale v záruce takže jsem spokojený. Příště si ho koupím zas :D

Doporučil jsem Fenix i přítelkyni a taky už je na reklamaci. Akorát je to její první reklamovany Garmin tak z toho není tak nadšená jak já.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    SMOKY: ja prave u Garminu mam poslany na servis Tactix delta kvuli nefukcni wifi, no nabidli mi novy Tactix 7 standard za 18,5k
    jsem z toho celkem rozladenej.
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Tak zalezi kolik to bude stát. Jestli bych měl dát za výměnu displeje a baterky 3K, tak bych si vzal raději 540 za 6500... Zas takovej ekolog nejsem 🙂
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: tak zrovna tohle je mi uplne fuk :) Baterka uz nebyla uplne 100% precejen to mam uz 4 roky , v zime obcas kdyz to melo min procent tak to umrelo. Povazoval bych to jako prilezitost pro vymenu baterky, kdyz uz by se v tom nekdo hrabal .
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Já bych chtěl 540 jen kvůli tomu, že už to umí pořádně synchronizovat ten stav tréninku...

Jinak taky zůstávám u 530... Baterka zatím pořád drží...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Resp. ani o penize ani nejde . Spis bych radeji opravil jinak funkcni vec, kdyz jeste muze nejaky cas v pohode slouzit (530 mi uplne vyhovuje) nez kupovat novou. Pripadne to pak nekomu dat, kdybych mel potrebu koupit novej Edge.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: Asi sem to napsal blbe. Je mi lito davat 6500 za 540, kdyz ta 530 muze byt lehce opravitelna, radsi bych to zkusil opravit.
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Ten jim budeš muset dát, aby ti dali tu slevu na tu 540ku, ne?

Tak proč to řešíš? Nebo ti ho nechají?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Tak Garmin min nabidl 540 za 6500, je mi lito ale vyhazovat tu 530, kdyz podle mne staci vymenit displej. Neznate nekdo nejaky servis v Praze ? Servis v Humpolci nebere objednavky a nasel sem jeste jede v Brne, ten ma mizerny reference.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    PULKA: Asi počkám, až se objevím nový Pace 3 i u nás, a pak se na něj podívám u nás v Hodinkach365 naživo. Funkční oxymeter by se mi hodil, letos mě poprvé lízla výšková nemoc a bylo to překvapivě nepříjemné.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZOIDBERG: Vydz je fakt fajn (Suunto pesk 9 pro), navigace cara ma svy limity (a mezi mne, ze tam nejsou mapovy podklady), ale na kolo to treba celkem ok funguje. Projdi si recenze, tepovka je nekdy off (zjevne off), ale ja jsem spoko - cena nizsi nez Garmin, vzhledove fajn a maji vymennou baterii, coz je za mne plus.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    STEMBUS: Tak nějak jsem si to představoval - předdefinovaná trasa a důrazné upozornění na to, že bych měl odbočit.
    Podívám se ještě na Coros, nový Pace 3 vypadá velice dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam