• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    ELIDOR: Mně se to neděje, třeba mi to dát o jeden bazén navíc na kilometru, protože do někoho nebo neceho bouchnu...

Základ je, že nesmíš rukou, na které máš hodinky o nic mlátit - zeď bazénu, jiný lidi atd...

Nasdílej tu aktivitu, tam to bude vidět, cos dělal ;)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TOMASH: ano stridam kraula a prsa, ale zlobi to i plavani prsa komplet.
    tusim, ze to je neco s cim se musim smirit a pocitat holt bazeny jeste v hlave.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ELIDOR: u plavani se mi deje to stejne, pokud behem jedne delky plavu dvema ruznymi styly. je to pak videt v detailu aktivity, napr. ze dva bazeny za sebou jsi mel na 5 zaberu misto obvyklych 10. neni to tvuj pripad?
    BATY
    BATY --- ---
    ELIDOR: Nasdílej pls aktivitu s tím plavání, kde jé tě problém...

To levé menu garminu podle mě měnit nejde. Můžeš si přizpůsobit jen tu home page.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ahoj jsem cerstvy uzivatel Garmin hodinek (od prosince mam Fenix 7x)
    chtel jsem hodinky do bazenu a na treky, papirove jsou asi to nejlepsi co jsem si mohl poridit, ve spouste veci jsem opravdu spokojeny, ale...

naprosto pravidelne mi v bazenu (delka 25m) zapocita na prvnich 100 metrech (4 bazeny), ze jsem plaval o 25-100 metru vic. Dalsi bazeny jsou uz v pohode a proste staci jen davat pozor a pak si to holt nastavit. Jen .. proc. Chapu, ze se hodinky nemohou oprit o gps a vypocet delaji asi z prestavek (tempa, zastaveni na konci bazenu, otocka a tempa) pricemz je pro ne klicove nastaveni delky bazenu (v mem pripade 25m).
    Stava se to nekomu kdo chodi plavat take? jde to nejak resit?

vec druha bude urcite o tom, ze se zatim moc neorientuju na webu https://connect.garmin.com/
    v menu ani v prehledu na homepage se mi nedari nastavit plavani jako zastupce
    mam jen viz obrazek - golf bych klidne i zrusil a misto nej mel to plavani, neumel by nekdo prosim poradit?
    dekuji za trpelivost

HELVETE
    HELVETE --- ---
    SATAI: Sel jsem loni a letos jsem to dal od 1.1. znovu. Je to blbost ale současně mě to docela baví :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Ignore your fitness tracker and walk to Mordor instead - The Verge
    https://www.theverge.com/24065451/fantasy-hike-app-fitness-tracker-walking-health
    BATY
    BATY --- ---
    AUDIAC: Vem 10 rohlíků a když budou, tak vem mlíka...;)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BATY: Aha, to mi z toho návodu nebylo úplně jasný, pač tam bylo něco ve smyslu je potřeba powermeter nebo hruďák. Tak jsem tele a nechápu syntaxi :)
    BATY
    BATY --- ---
    AUDIAC: Já myslím, že pro VO2 max pro cyklistiku musíš mít powermeter...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    AUDIAC: Není to třeba o tom, že musím jet 20 minut flat out do červenejch?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Nějak si nevím rady s hodnotou VO2max pro kolo. Mám F6 a hruďák, což by mělo bylo dostačující, na webu pak píšou “Jeďte alespoň 20 minut se stejnoměrnou, vysokou intenzitou.” Včera jsem stoprocentně nejakej 20 min stejnoměrnej úsek měl, podobně i v minulosti, ale vo2 max (a tedy i denní návrhy tréninku) mi to neukáže. Matně si pamatuju, že u běhu to chtělo vyběhnout aspoň 3x během jednoho týdne, není to u kola podobně?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LEDOFREDO: To mi docela fungovalo u běhu, kdy na hodinky můžu čumět několik vteřin a zorientovat se. Ale na kole jsem to musel změnit, pač tam se za tu dobu uděje moc věcí a může to být o hubu.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BATY: Jj, pro většinu lidí nemá solar smysl. Jinak znám i pár lidí, co jezdí dlouhý endurance závody a všichni maj Wahoo. Někteří mají dynamo v náboji, takže můžou v pohodě dobíjet elektroniku za jízdy. Zbytek sází na to, že na tom kole prostě dojedeš někam, kde se dá dobít.
    HELVETE: Starej Etrex 30 mám ještě doma a to je tak šíleně not user friendly přístroj, že bych už v životě nic podobnýho nekoupil. Tyhle přístroje měly smysl v době, kdy nebyly mobily s mapy.cz. Jestli Etrex 32x není nějak zázračně lepší, tak bych nedoporučil fakt nikomu to kupovat. Bylo to šíleně pomalý, neohrabaný a výdrž baterie bylo jediný plus, co ten přístroj měl.

LEDOFREDO: Jj, můžeš si dát sever vždy nahoru a trochu to pomůže, ale to se mi pak blbě orientuje. :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Mrkněte se na zivotsgarminem.cz, edge 1040 je tam popsán docela dost
    RICK
    RICK --- ---
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    To prekreslovani mapy jde snizit zmenou orientace mapy myslim, ne?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    OODOOW: laickým pohledem to.právě vidím naopak. Hodinky 3x menší a umí toho 4x víc :-) Ale to srovnávám svoje zařízení edge 530 a Fenix 7x.
    BATY
    BATY --- ---
    OODOOW: Podle tabulky za mě efekt nic moc a když se zatáhne nebo jseš v lese, tak vůbec nic...

VS to, kolik to vydrží na baterku mi prostě přijde připlácení za solar jako zbytečnost. Když už bych chtěl jet nějaký endurance závod, kde mi 40h nevydrží k nějakému zdroji elektřiny, tak bych šel cestou toho integrovaného power packu nebo baterry packu do batohu...
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BATY: Aha, tak to je super, že už to tam maj takto uvedený, to dřív nebylo. Na hodinkách to teď řeším tak, že mám nonstop zhasnutý display a když potřebuju vědět kudy, tak se to na gesto zápěstím rozsvítí. Je to z nouze cnost, ale na nic lepšího jsem zatím nepřišel.

BATY: Jo, doba solaru snad ještě přijde. Na hodinkách to je úplně k ničemu, ale na větším Edge bych čekal, že při větší ploše to už nějaký efekt mít bude.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Ten solar tomu podle mě moc nepomáhá...
    Edge 1040 Solar Battery Life Expectations | Garmin Customer Support
    https://support.garmin.com/en-US/?faq=Q2uh2dhUjI4A05hW8t2ow8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam