• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    CLOJSTER: No a to je právě to co claimuju, že není pravda. Samozřejmě rozumím, že to může být zmatený, když ruce nepoužívám, nebo používám jinak, než normálně, jenže mě přestává bavit, že to neměří správně ani když máchám rukama, tak jak mám a to u všech stylů. Klidně se v půli bazénu zastaví, jakože jsem doplavala, přestože já plavu dál normálně a když se na konci otočím, délku to nezapočítá.
    IV0
    IV0 --- ---
    CLOJSTER: Mně to ž měříme bazén i s deskou, asi se u toho hodně mrskám. Pořádné řešení je hrudní pás.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    HAJOUNEK: Tak jakmile nedelas tempa rukama tak to nema jak merit. Tzn pokud plaves s deskou a jen kopes nohama, musis si pridat bazen rucen. Pokud plaves rukou na ktere mas hodinky tak to zmeri. Meri to pomoci akcelerometru.
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    BATY: A jak to funguje? Vím, že tam ten drill mode je, jenže já ty cvičení během tréninku střídám ruce - nohy - souhra. Hodinky jsem si pořídila, abych si nemusela pamatovat, co jsem kde naplavala. Kdybych tušila, že jsou ty moderní technologie na dvě věci, tak si dál píšu lístečky eh
    BATY
    BATY --- ---
    ELIDOR: Prostě se podívej na záložku v té aktivitě v GC, kde vidíš jednotlivé bazény jako takové obdelníčky. Jsou vybarvené podle toho jakým stylem si plaval. Prsa třeba červeně, kraul modře, mix styl fialově atd, ty barvy si cucám z prstu, protože už si to nepamatuju. A v tom obdelníčku vidíš i čas, za jak dlouho jsi ten bazén uplaval. V každém obdelníčku budeš mít např. 30s. A pokud tak pak budeš mít např. ve dvou za sebou 15s a 15s, tak to znamená, že sis uprostřed bazénu o něco škrtnul rukou a hodinky si myslely, že je to konec bazénu. Takže si uplaval sice 25m, ale hodinky započítají 50m... Takhle si můžeš zkontrolovat kolik ti to přidalo bazénů.

Už během aktivity to jde poznat, když koukneš na hodinky na té straně bazénu, kde jsi začal plavat, tak tam musíš v případě 25m bazénu mít hodnoty 50, 100, 150, 200 atd. Jestliže tam máš třeba 125, tak je jasný, že tohle nastalo, někde sis křísnul rukou a hodinky to popletlo...
    BATY
    BATY --- ---
    HAJOUNEK: Aha, tak na tyhle nestandardní věci, kdy hodinky můžou být zmatený z toho co v tý vodě provádíš je právě ten drill mod v hodinkách :)
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    BATY: Já ale nemluvím o modu v hodinkách. Já mluvím o drillu jako technickým plaveckým cvičení.
    BATY
    BATY --- ---
    HAJOUNEK: Drill jé mod, který bazény nemá ani počítat. Na konci drillu zadáš kolik bazénu jsi plavala ručně... Takže v drillu nemuze být chyba v počtu bazénů už z principu...
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    ELIDOR: Já mám FR55 a děje se mi to taky, ale naopak, bazény ubírá. Nejdřív to dělalo, jen při drillu, nějakém nestandardnmí způsobu oproti tomu, na co jsou hodinky naprogramovaný, jakože dva záběry stejnou rukou po sobě, méně temp na bazén, apod.. ale pak po různých upgradech softwaru to více či méně dělá u vsech klasik stylů kraul, prsa, motýl, znak.. je to nasjat
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ELIDOR: mám staré garmin vivoactive 3 a občas mi to přidá nebo nezapočítá jeden dva bazény na 1,5km, ale už se mi to delší dobu nestalo. Střídám kraul a prsa po 10 bazénech a v pauze si davam na hodinkách manuálně pauzu
    IV0
    IV0 --- ---
    ELIDOR: Mám Forerunner 945, plavu s nimi už tři roky každý týden okolo 3 km a nestalo se mi to nikdy. Střídám kraul, prsa a znak. Dřív jsem používal hrudní pás, se kterým to umí i trochu poradit, co se týče plaveckého stylu (vyvážení levá pravá apod.), což už se mi teď nechce na sebe navlíkat, ale s pásem nebo bez, vždy to fungovalo OK. Dokonce se mi stalo, že jsem vylezl z bazénu a chyběla mi poslední pětadvacítka nebo padesátka, ale dal jsem uložit a ono si jí to dopočetlo správně.
    BATY
    BATY --- ---
    ELIDOR: Mně se to neděje, třeba mi to dát o jeden bazén navíc na kilometru, protože do někoho nebo neceho bouchnu...

Základ je, že nesmíš rukou, na které máš hodinky o nic mlátit - zeď bazénu, jiný lidi atd...

Nasdílej tu aktivitu, tam to bude vidět, cos dělal ;)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TOMASH: ano stridam kraula a prsa, ale zlobi to i plavani prsa komplet.
    tusim, ze to je neco s cim se musim smirit a pocitat holt bazeny jeste v hlave.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ELIDOR: u plavani se mi deje to stejne, pokud behem jedne delky plavu dvema ruznymi styly. je to pak videt v detailu aktivity, napr. ze dva bazeny za sebou jsi mel na 5 zaberu misto obvyklych 10. neni to tvuj pripad?
    BATY
    BATY --- ---
    ELIDOR: Nasdílej pls aktivitu s tím plavání, kde jé tě problém...

To levé menu garminu podle mě měnit nejde. Můžeš si přizpůsobit jen tu home page.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ahoj jsem cerstvy uzivatel Garmin hodinek (od prosince mam Fenix 7x)
    chtel jsem hodinky do bazenu a na treky, papirove jsou asi to nejlepsi co jsem si mohl poridit, ve spouste veci jsem opravdu spokojeny, ale...

naprosto pravidelne mi v bazenu (delka 25m) zapocita na prvnich 100 metrech (4 bazeny), ze jsem plaval o 25-100 metru vic. Dalsi bazeny jsou uz v pohode a proste staci jen davat pozor a pak si to holt nastavit. Jen .. proc. Chapu, ze se hodinky nemohou oprit o gps a vypocet delaji asi z prestavek (tempa, zastaveni na konci bazenu, otocka a tempa) pricemz je pro ne klicove nastaveni delky bazenu (v mem pripade 25m).
    Stava se to nekomu kdo chodi plavat take? jde to nejak resit?

vec druha bude urcite o tom, ze se zatim moc neorientuju na webu https://connect.garmin.com/
    v menu ani v prehledu na homepage se mi nedari nastavit plavani jako zastupce
    mam jen viz obrazek - golf bych klidne i zrusil a misto nej mel to plavani, neumel by nekdo prosim poradit?
    dekuji za trpelivost

HELVETE
    HELVETE --- ---
    SATAI: Sel jsem loni a letos jsem to dal od 1.1. znovu. Je to blbost ale současně mě to docela baví :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Ignore your fitness tracker and walk to Mordor instead - The Verge
    https://www.theverge.com/24065451/fantasy-hike-app-fitness-tracker-walking-health
    BATY
    BATY --- ---
    AUDIAC: Vem 10 rohlíků a když budou, tak vem mlíka...;)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BATY: Aha, to mi z toho návodu nebylo úplně jasný, pač tam bylo něco ve smyslu je potřeba powermeter nebo hruďák. Tak jsem tele a nechápu syntaxi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam