• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SITH
    SITH --- ---
    BATY: takže faktický jediný rozdíl je jen v materiálu těla?
    BATY
    BATY --- ---
    SITH: Ty funkce jsou úplně stejný, akorát v plastovém těle...
    SITH
    SITH --- ---
    a je tu někdo kdo přešel z fénixů na forerunnery?

    mám fénix 5 a přemýšlím nad Forerunner 965, neboť nevyužuji úplně všechny funkce fénixů
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    OODOOW:
    BATY: já mám taky edge a ten držák na hodinky obojí super na kolo :-) ...ale jsou různé situace kdy chci jet s hodinkama, nemít nic na riditkach atd. Což je právě třeba v bikeparku kde je to bouchání největší :-)

    Což pro Adama co jezdí hodně na kole může být právě ten quickfit ideální řešení + je potřeba počítat s tepákem
    BATY
    BATY --- ---
    OODOOW: Jo, ano, to je asi jedinej takovej pain... Já používám na kole Edge, takže mě to ani nenapadlo zmínit, protože se mi to neděje :)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MAESTRO_007: Tohle se mi taky stávalo. Nakonec jsem koupil prostě držák na kolo. S tím jejich quickfit upínáním to jde přehodit během pár vteřin. Zároveň se můžu podle toho navigovat.

    BATY: Amoled displej je dobrej, když je právě nemáš na řidítkách na kole, protože pak nemůžeš udělat gesto aby se rozsvítily.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: A doporučil bych spíš Amoled displej...
    BATY
    BATY --- ---
    ADAM:

    1. Já je nosím pořád 24/7... Na mytí nádobí je teda určitě sundavat nemusíš :) Na spaní ti asi budou ze začátku vadit, hlavně jestli si teď vůbec žádné hodinky nenosil, ale dá se na to zvyknout. Hlavně hodinky typu Fenix / Epix jsou těžké. Ale ty různé statistiky chci mít, hlavně vědět, jak jsem se vyspal :)), takže je nosím pořád. Oblíbil jsem si nylonový pásek, díky kterému hodinky odlehčíš skoro o 20g, oproti silikonovému pásku. Navíc je příjemnější na kůži (alespoň pro mě) a můžeš si ho utáhnout naprosto přesně jak potřebuješ. Na silikonovém je jedna dírka už moc utažená a na další už je to třeba zase volné. Navíc nemá žádnou přezku, která by ryla do kůže. Za mě nylon samá pozitiva prostě...

    2. Mám 185cm/76kg a F6ky jsem volil ve střední velikosti, taky mám spíš asi užší ruku. Pak když jsem přecházel na Epix 2, tak je vydali jen ve střední velikosti, takže jsem byl rád, že nebudu muset mít rozhodovací paralýzu :) Sám dodnes nevím, jestli bych si vzal střední nebo X. Že by to vypadalo divně na ruce, toho se asi nebojím, zas tak velký rozdíl to není a dneska se nosí velké hodinky... Spíš se bojím té váhy a jestli by mi to nevadilo na spaní...
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    MAESTRO_007: jo, to rozbombardovaný zápěstí ve sjezdech v rozbitim terénu je hrozně nepříjemný. A to mám 7S. Párkrát už jsem to ani nemohl vydržet a přehodil si hodinky na pravou ruku, ta je neomlácená tak to tam prakticky nebolí :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: ve skutečnosti se dívám a už skoro dva roky :-)

    Rychle bych je měl zase reklamovat než skončí záruka. A to je další věc, Fenixy se prostě dost kazí. Chybné gps a nadmořská výška, tepy atd. Měl jsem doma 5 různých modelů a všechny se pokazily nebo nefungovaly správně.
    Je tu spousta lidí co snímá problém nemá. To nerozporuju a Výhoda je že mi je pokaždé vyměnili za nový kus nebo odečetli částku z nového modelu. Je to naprosto běžné a vůbec stím nemají problem. Na Garmin jsem nezanevřel a kupuju jejich věci dal. Ale je to prostě fakt :-)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ONLY_Q: kde se můžu podepsat?
    Hodinky sundávání 1x za 13 - 18 dní na cca hodinu (než se nabijí)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ADAM: mám Fenix 7X a už jsem je rok nesundal z ruky. Zvykneš si :-)

    ALE měřím taky 189/86kg a zápěstí mám taky spíš užší a třeba na kole v těžkém terénu ave sjezdech mám od nich ruku obouchanou a docela to po x hodinách jízdy bolí. Časem si ruka zvykne a už ta bolest není tak velká .) A to si je snažím neustále utahovat a dávat víc nahoru. Jsou prostě moc velké a tezke. Važí cca 100g a to není vůbec málo. Při běhání mi to třeba nevadí, ale když člověk zkusí hodinky sundat nebo si dá jiné lehčí tak je to fakt rozdíl.
    Jinak si moc nevybavim situaci kdy bych chtěl menší .)
    Až si budu kupovat další model tak se budu hodně rozmýšlet jestli nevzít něco menšího
    ADAM
    ADAM --- ---
    Chápu a asi to zkusím.

    V obchodě jsem si je právě na ruku dal a zdálo se mi to obří ale chápu, že to je asi o zvyku...

    Asi jako telefony dnes vs dřív....
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    ADAM: Ahoj. mám fenixy 7X a jak je vezmeš na ruku,,, nechceš je sundat,,,, prostě sedí jak pr-....l na hrnec.. sundavám je fakt jen občas. i na horách to bylo v pohodě...
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    ADAM: Já je normálně sundávám. Vlastně je nosím jenom na sport a pak na cestování. Jinak je na ruce mít nepotřebuju. Jako jo, nevyužívám tím pádem všechny ty funkce kontroly spánku a body battery, ale to mi nějak neva.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ADAM: menší než 51 mm už bych asi ani nechtěl. Je to sice o zvyku ale určitě to nepřekáží.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: 2. Jenom v zimě u kožených rukavic - nevejdou se do nich.
    ADAM
    ADAM --- ---
    zvazuju koupit garminy a nemam s tim zadne zkusenosti. pls poradte.

    1. sundavani:
    je ok je v prubehu dne sundavat, aby treba neprekazeli pri myti nadobi, spani atp? nebo maj byt na ruce furt, aby merily vse spravne?

    a
    2. velikost:
    vybrany model se dela jen v te nejvetsi 51mm velikosti. no, je to macek. hodinky jsem nikdy nenosil a rovnou takovy skoro mobil tam dat...? neprekazi vam tak velke hodinky? mam sice 85kg a 185cm ale zapesti mam asi spis uzsi.
    MINER
    MINER --- ---
    PULKA: navíc můžeš mít dobrej pocit, že podporuješ malou evropskou firmu:)
    Je fascinující, co dokáží se zlomkem lidí Garminu.
    PULKA
    PULKA --- ---
    BATY: Dik ❤️ uz mam vyreseno z oficialniho obchodu a pristi tejden bude nabijecka doma (a Cafe sofa neznam, diky za tip!).

    Jinak po pul roce pouzivani musim rict, ze je Suunto fajn se svoji vydrzi (na dlouhej trek proste pecka), signal je OK, ovladani taky, ale co se tyka konektivity, tak to umi byt na prd - kdyz jsem jezdila na cyklotrenazeru, tak to se zadnou appkou nejde propojit atp. Takze zpetne videno bych mozna byla doplatila za nejaky Fenixy, ale nastesti uz je zase obdobi, kdy mne to nestve.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam