Garmin Coach Plan. Ne ten s
Amy, tu jsem fakt pustil k ledu, byl jsem na začátku prosince nachlazený a potom jsem se plácal jenom tak, jak mi to vycházelo, přes svátky si užíval lesů u rodné vísky a neřešil nic... a pak mě teď na začátku ledna kolegové v práci uvrtali do závodu na 10 km na začátku března :-)
Tak jsem si v Connectu nastavil trénink na tenhle závod, ne s výběrem coache, žádná Amy, ale prostě Garmin Coach Plan. Začíná to build fází, pomalé běhy, teď mi to začalo dávat nějaké intervaly v tempu a tak - což by bylo fajn, vypadalo to OK.
Ale co mě na tom sere: V pondělí kouknu na týdenní plán, co mě čeká. V pondělí mám jít base v pomalým tempu, v úterý dtto na kratší dobu, ve středu intervaly 3x6 minut v tempu s pomalejšími meziklusy, čtvrtek zase base výklus, v pátek rest day a v sobotu 18 minut tempo, jako bylo ve středu v těch 3x6 intervalech. Tak se na to od pondělka těším, ty intervaly ve středu mi fakt protočí pumpu, ale dobrý, execution score mám všude nad 90% s tím, že v tom rozmezí, jaký mám mít tempo, se dokážu držet toho rychlejšího limitu (takže to execution score není 100% spíš proto, že to občas přepálím než že bych to nezvládal) - a ve středu kouknu na plán a Garmin mi ho celej překopal, v pátek místo rest day je base run a v sobotu místo toho tempa je long run v pomalejším tempu a v neděli taky long run - dva po sobě! Přitom jako dny vhodné pro long run jsem nastavil úterý a čtvrtek. WTF kurwa? Jako běhá se mi podle těch tempových rozmezí fajn, mám i pocit, že tu zdatnost fakt zlepšuju, ale tohle mě vytáčí. Naklikal jsem někde něco blbě nebo je to stran plánování a struktury tréninku fakt taková mrdka? Mentálně jsem nastavenej tak, že vidět ten týden dopředu, co mě čeká, mi dělá fakt dobře - pokud to platí a opravdu to tak proběhne, v opačním případě, jak je vidět, zuřím.