• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BATY: Jo jo jo jo drill mode je přesně to co jsem hledal, díky!!!!

Všemožný googleni v CJ/AJ mě k tomuhle proste nedovedlo.

Jeste jednou díky!!!!
    BATY
    BATY --- ---
    ADAMIRA: Četl jsem 2x co píšeš a nechopil jsem, v čem je ten problém, co to jak počítá špatně nebo co...
    Dobrý je, na konci bazénu prostě plácnout rukou s hodinkama do zdi. Zároveň je potřeba si hodinkama během plavání bazénu neplácnout rukou třeba do boční zdi bazénu nebo do jiného člověka co se ti motá do cesty, protože jinak si budou hodinky myslet, že je konec bazénu a budeš to mít blbě.

To na co se ptáš, se jmenuje drill mode. Slouží to k tomu, když plaveš třeba s destičkou nebo něco trénuješ a nemácháš u toho rukama jako obvykle a hodiky by nevěděly co a jak. Při drill modu prostě jen plaveš a na konci zadáš počet bazénů ručně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Mám takový dotaz, obávám se že mám smůlu, ale raději se ještě zeptám. Mám Garmin Instinct 2 Graphite, jsem s nima docela spokojený, akorát mají jeden velkej nedostatek, nebo jsem akorát nepřišel na to jak ho "vyřešit". Jeden z důvodů proč jsem si hodinky pořizoval bylo plavání. Hodinky si nasadím dle návodu, snažím se dělat "otočky" na konci bazénu dle instrukcí, všechno, ale stejně ve chvíli kdy plavu třeba 10 bazénů tak jsou hodinky schopni třeba 1 ze 4 plavání spočítat kolik jsem uplaval, ve chvíli kdy plavu 20 bazénů je to třeba 1 z 15 až 20. Jasný, chápu, jsou to vlastně low cost hodinky a nemůžu po nich chtít žádný zázrak, ale to tam nemůžou dát alespoň nějakou funkci kdy po dokončení plavání budu moc zadat kolik jsme uplaval a danej senzor raději úplně vyhodit?

Otázka tedy, napadá Vás nějaký řešení? Jasný můžu to dělat tak (a dělám to tak) že pokud to spočítá bazény špatně, tak si akorát vezmu čas a ručně všechno zadám do connectu/stravy, ale tak nějak z principu mě to štve, protože KDYŽ to spočítá dobře tak zmáčknu jedno tlačítko na hodinkách a už nic neřeším.
    CATEE
    CATEE --- ---
    PLAEC_82: Mam propojeny Rouvy s Garminem i Stravou, Garmin mi aktivity z Rouvy do regenerace normalne zapocetl, napoustim druhou aktivitu na hodinkach, ale uz se mi stalo loni se Zwiftem, ze po nejake aktualizi firmwaru v hodinkach mi to prestalo zapocitavat. Po vydani opravy/dalsi verze uz to ale zase fungovalo. A mam pocit ze donedavna mi to Rouvy nebralo taky, cca dva nebo tri tydny nazpatek jsem ale aktualizovala. Pro uplnost mam F7 PRO
    PLAEC_82
    PLAEC_82 --- ---
    Existuje varianta, jak propojit Garmin, Rouvy a Stravu, tak aby Garmin respektoval únavu z Rouvy? Zároveň, aby nebyli na Garminu a Stravě dva shodné tréninky z Rouvy/Garminu. Jak to nejlépe propojit?
    Diky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HAJOUNEK: Jo, to vím, že jde pozastavit, ale v tu chvíli jsem si na to nevzpomněl a stejně bych pak dával další. Spíš mě štve, že ty první 3-4 týdny jsou strašná nuda
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    AUDIAC: Pro příště, trénink jde na několik týdnů pauznout a můžeš se vrátit, tam kde si skončil. Jestli jdou týdny přeskakovat jsem nepátrala. Každopádně si můžeš ty běhy upravit, běžet rychlejší tempo, nebo běžet déle.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Jde u Garmin trenéra nějak posunout týdny dopředu? Byl jsem skoro u konce tréninkového plánu, ale onemocněl jsem a než jsem se dal do kupy, tak ten plán skončil. Nahodil jsem novej, ale ty první týdny jsou vesměs 30 min pohodlný běhy, což bych rád nějak přeskočil.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    NEPHIRUS: Díky, tohle by snad mohlo fungovat.

MAESTRO_007: To tam bohužel u toho novýho rozhranní nikde nevidím.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    OODOOW: nastavení - snímače - srdeční tep na zápěstí (Fenix 7x)
    BATY
    BATY --- ---
    NEPHIRUS: Ten se snad vypne automaticky, když připojíš tepak, ne? Tudíž si myslím, že to děláš zbytečně...
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    OODOOW: Kdyz beham s hrudnim pasem, tak si zapnu v power managementu aktivity "jacket mode", kterej vypne wrist senzor. Nepomuze to?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Ví někdo kde u aktivity vypnout tepovou frekvenci? Při jízdě na kole mám hodnky na řidítkách, protože je používám na navigaci a stejně mi to pak ukazuje tep třeba na stravě. Vůbec nevím kde to bere, asi podle toho, jak moc mi drncaj řidítka. :-)
    Žádný pole se srdečním tepem nastavený nemám, ale asi je potřeba to vypnout někde úplně. Jde o to nové rozhranní, co má Enduro 3 a Fenix 8.
    PULKA
    PULKA --- ---
    BATY: Diky, myslela jsem samozrejme jen MIP (transreflektivni displej = hodinky ukazujou i hodiny, bez toho, aniz bys je musel nejak natacet nebo aby svitily).

Me by se zamlouvaly ty titanivy, ale nedelaj je s barevne odlisnou lunetou (a skoro nejsou k dostani), takze mozna jenom vycihnu akci na ty nejobycejnejsi, jak rikas, Solar asi neudela moc velkej rozdil (urcite ne vzhledem k cene). Jinak jako na tech Suuntech je fakt navykovy, ze nemusis resit nabijeni a i kdyz te upozorni, ze jsou vybity, tak zvladnes klidne celej den venku i s nejakou aktivitou. Na tech dlouhejch trecich bez civilizace je to hodne prijemny, ale nepostesti se mi vic nez jeden za rok a tam to pripadne zvladnu dat parkrat nabit, takze je to asi fuk. Jenom by mohly byt nizsi, centimetr a pul je docela dost :D
    BATY
    BATY --- ---
    PULKA: Co znamená termit MIPS u hodinek? U přilby na kolo bych věděl, u hodinek teda nevím, co tím myslíš...

Solar je v ČR na na nic a i tam kde svítí hodně mi přijde, že to není moc k užitku. Já jsem teda každý den u zdroje elektřiny a nechodím na 14 denní outdory do divočiny, takže mi to asi přijde zbytečný, jestli to má být jen k tomu, abych hodinky dal do nabíječky místo za 10 dní za 12 dní...
    JOPS
    JOPS --- ---
    SATAI: u tech F8? Nevim, nemel jsem s nima problem, naopak se mi to lehke zavibrovani libilo, clovek, vi, ze to stiskl.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JOPS: nevadí ti ty čudlíky?
    JOPS
    JOPS --- ---
    PULKA: on ten "ekosystem" Garminu je celkem fajn. Hodinky, tachac, hrudni pas, senzory rychlosti, kadence, wattmetr, radar, predni svetlo, vaha. Ja mam pocit, ze uz mi chybi akorat ten Wattmetr a pristroj na mereni tlaku :D Ono to asi je kompatibilni i s jinyma znackama, ale ono mi to takhle funguje uplne v pohode a jsem s tim spokojenej.

A ted chci prave koupit Fenix 8, prece jenom Fenix 5x uz jsou trochu starsi vybehovy model a uz to ma smysl. A kdyz jsem ted ty Fenix 8 mel v ruce (AMOLED) verzi tak si rikam, ty vole, asi to fakt potrebuju :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    HELVETE: z Evropy aktuálně jen Polar, z Koreje Samsung, jinak samé divné země. (Pokud mi něco neuteklo.)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PULKA: S tou výrobou mimo Finsko mě strašně naštvali. Chtěl jsem ty Race Pro (možná S) a koukal na recenze a zjistil, že to dělají v Číně. A pak zjistil, kdo je zainvestoval a jak to komunikovali. Pro mě byl právě faktor výroba ve Finsku (nebo kdekoliv EU) ten faktor, kterým jsem si zdůvodnil, že mi nevadí ta negativa oproti Garmin ekosystému :/
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    PULKA: ja mam starou verzi 7s solar, tam uz by 6k priplatek byt nemel. Ten bude spis oproti te pro verzi, ne?
    Jinak verze pro ma par veci navic: https://support.garmin.com/en-US/?faq=XB3gXHZi4r6aSbTnLbyai6 - ale neumim posoudit zda to za tech 6k navic stoji...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam