• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    WARBABY8: ano, po registraci na www.ceecr.cz.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: spíš mi jde třeba o to jestli se můžu dovědět jestli jsou nějaký exekuce na majitele a podobně...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WARBABY8: Pravo mas vedet asi vsecko, kdyz pak bude komplet tvuj ne ?

A pri prohlidce to je tezky, zalezi na tom co hledas.

Muzes zkusit nekomu zaplatit aby se na to podival za tebe: www.bytecheck.cz
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    mam dotaz: na co by se měl hlavně soustředit popřípadě zeptat při prohlídce bytu kterej bych chtěl koupit, případně na co mám všechno právo vědět...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    IGRACEK: Měnilo se prd. Daň stále platíš ty pokud jste se smluvně nedohodli jinak. Je se trošku blbě změnila daň z daně z převodu na daň z nabytí. Nicméně povinnost ji ve 4% výši uhradit visí stále na téže straně, tedy straně prodávající. Trošku rozdíl je v povinnosti zpracovávání znaleckého posudku kdy můžeš využít buď hodnotu směrnou nebo právě posudek. Jinak rozhodující jsou právní účinky vkladu. Z toho co popisuješ tedy leden 2014.
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    ahoj, mam tu dotaz k prodeji nemovitosti:

1] nemovitost jsem prodal loni [kupni smlouva je z prosince], tzn 2013
    2] navrh na katastr [i zapis samotny] byl proveden v lednu 2014

.. co je platne pro platbu dane, kdo ji plati? Protoze 2014 se menily podminky, kdy dan plati kupujici - jen nevim, jestli je pravni podklad [nebo jak to rict] smlouva o prodeji nebo samotny zapis v katastru, kdy kupujici onu nemovitost oficielne nabyl?
    MORTE
    MORTE --- ---
    díky za odpověď. Chci velkou část svého budoucího úsilí zaměřit na investice do nemovitostí a vybudování si tím mně dostačující pasivní příjem. Rád bych našel někoho kdo by mi pomohl se začátky. Můžete mi dát nějaké rady,doporučení popř. doporučení na literaturu?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CORNHOLIO: Ne, komercni nemovitosti jsem myslel obchodni centra, kancelarske budovy apod. I kdyz samo je mozne zastavit i pohledavky z najemnich smluv na byt, ale s tim moc praxi nemam (imho to ani neni moc obvykle, vzhledem k zakonne uprave najmu bytu, ktera moc nesvedci tomu, aby pohledavky z najemneho byly kvalitnim zajistenim).
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    GHOSTSTALKER: to jsem nevěděl, děkuju... a komerční nemovitostí je tím pádem i byt k pronájmu?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CORNHOLIO: U komercnich nemovitosti je bezne i zastaveni pohledavek z najemnich smluv.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    MORTE: no, ručíš přímo tou nemovitostí, ne nájmem. Z nájmu, co to bude generovat, splácíš tu hypotéku, pokud ti na to bude stačit - to je ideální případ.
    MORTE
    MORTE --- ---
    je možné si vzít hypotéku na nemovitost kterou chcete pronajímat a ručit měsíčním nájmem který bude daná nemovitost generovat aniž by jste měli cokoliv jiného?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    OTAVA: Na takovej komentář ti podle mě stačí solidní realitní makléř. Já teda předávám vše elektronicky Mgr. Kubovi do Opavy ke vší spokojenosti, ale pokud jde pouze o komentář navrženýho dokumentu advokátem protistrany tak to můžeš poslat pokud to je aktuální.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: zkus napsat na forko právní poradny nyxu tam je jich dost a podle rad si myslim že špatný nejsou...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ahoj,

kupujeme s pritelkyni byt v Praze a potrebovali bychom nejakeho pravnika ktery by nam kouknul na smlouvy, zkontroloval je a pripadne doporucil co doplnit nebo vyskrtnout (aktualne resime smlouvu o smlouve budouci). Muzete nekoho doporucit ?

Pokud se toho ujme primo nekdo z NYXu, rad necham vydelat mistni komunite.

Diky.
    MEDEA89
    MEDEA89 --- ---
    Dobrý den. Sháním byt ke koupi 2KK nebo 2+1 v Praze 5,6 nebo 7. Cena okolo 2 700 000 Kč. Děkuji
    ATRON
    ATRON --- ---
    KROMANON: Je to starej domek (stavba pro rodinnou rekreaci).
    KASUMI: A byla to ta rychlá inspekce nebo kompletní?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ATRON: Ano. Bytecheck
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    ATRON: Ano, záleží jaký typ nemovitosti se jedná.
    ATRON
    ATRON --- ---
    Dobrý den, máte někdo zkušenost s inspekcí nemovitosti od specializovaných firem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam