• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Ano.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    GHOSTSTALKER: cože? 60 dnů? Tak to sem teda ještě neslyšela...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Praxe. Zakonna lhuta je 60 dnu.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    GHOSTSTALKER: když píšeš do měsíce, máš tím na mysli zákonnou lhůtu, nebo obvyklou praxi?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ted mi známej psal, že u jeho bytu co kupoval to trvá už dva měsíce... já mam stracch, že když se to protáhne, budou z nás bezdomovci, máme ve smlouvě o prodeji našeho bytu napsáno že se máme do konce února vystěhovat, ale dokud nebude přepis v katastru, neuvolní se mi prachy z advokátní uschovy na uhrazení jiného bytu, na který mam rezervačku...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Do mesice. Neda.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    prosím máte někdo zkušenost s přepisem vlastnictví v katastru nemovitostí v Praze? Jak dlouho to tak trvá a dá se zaplatit expres servis?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    EXAGE: ne
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj, netušíte někdo, zda musím někde na finančáku přiznávat nabytí nemovitosti darováním od přímé příbuzné? Darovací daň je 0,- ale jde mi o to, zda někde i tu nulu přiznávat... díky.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMISKAM: Tak na katastru to rozhodne na stul nedostane advokat, ale katastralni pracovnik, coz je se stestim osoba aleapon s titulem Bc. z nejake soukrome VS.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    STOOL: no to je dobrý, každý katastr si to dělá jinak :-D
    STOOL
    STOOL --- ---
    KROMANON:
    MMISKAM: No je pravda, že k pozastavení došlo právě během 20 dnů plomby. Nevím, asi se mi to nechce řešit, proč a jak, hlavně se už chci stěhovat, jsem nedočkavej jak stará panna :)
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    KROMANON: v té lhůtě nic nepozastavují, nezkoumají nic. Až po 20 dnech to dostane na stůl advokát, který to má na starosti
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    STOOL: Pokud to advokátka pozastavila ve 20 denní ochranný lhůtě, tak by tam nakonec žádné zpoždění být nemělo, ne?
    STOOL
    STOOL --- ---
    Stávající majitel mám podíl na bytovým domě. Neprodává nám ho celý, protože si tam z nějakýho důvodu nechává podíl na bytový jednotce, která se pronajímá a kterou vlastní část majitelů jednotek. Takže podíly, na který banka, která mi dává hypotéku, požádala o zástavní právo, jsou jiný, než ty v katastru, ale při porovnání to sedí. Ono to je asi trochu nestandartní a advokátce na katastru se to nezdálo, takže řízení pozastavila a obnovila ho potom, co jí to prodávající přišel vysvětlit. Řízení teď zdárně běží a do týdne by měl být přepis i v katastru. Nabralo to zpoždění v řádu dnů, ale těžko odhadnout, když na to mají kulervoucí termíny (třicet dnů advokáti a třicet dnů technici + ještě nějaká plomba).
    STOOL
    STOOL --- ---
    Cha! Člověk by si řekl, že po podpisu kupní smlouvy a odevzdání požadavku o přepis na katastr ho toho už moc nepřekvapí, protože ví, že smlouvy jsou v cajku. To by tam ale nesměla bejt teta, která neumí zlomky (na katastru!) a nedovede si propočítat, že ačkoli se tam operuje se zlomkama se dvěma jmenovateli, tak jsou v důsledku stejný. A to jsem si myslel, že když někdo denně pracuje s poměry vlastnictví, tak by ho zlomek neměl překvapit. Toliko jen další epizodka ze seriálu "Když stůl kupuje byt"
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nemate nekdo nahodou zkusenost s drazbama nemovitosti od exekutoru?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Na nástěnce nové číslo zpravodaje :-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    nemá někdo zkušenost ohledne komunikace se stavebnim uradem ? ...
    na lesnim pozemku je chatka zapsana v katastru (stoji na stav. pozemku). Chatku jsem zboural a pristi rok bych chtel udelat novou - na stejnem pudorysu. Ziju v domeni ze staci ohlašovaci povinnost vuci stavebnimu uradu, ale kdyz jsem tam volal pro info tak jsme se dozvedel ze bez jejich vedomi jsem ji nemel vubec bourat a pry muze byt problem se stavbou nove ze strany zivotniho prostredi (nejdena se o CHKO a k chate neni prijezd pro auta tzn, že do lesa nepojede zadna technika atd.). Nejradeji bych vse resil bez osobni navstevy na urade a pslal jim jen nejaky papir - ohlašení... ale po komunikaci s urednici se nejsem jist zda to takto jednoduše pujde...
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KROMANON:
    FOSILIE:
    Presne tak, necekam, ze by tam doslo k situaci, kdy bude formalni kolaudace predmetem posuzovani nejakyho ouradu. U cizincu verim, ze to dukladne zkoumaji.
    Jasne, byla by to najemni smlouva k obvyklymu uzivani vzhledem k predmetu najmu atd. Formalne is myslim problem nebude, spis nemam predstavu o praktickych zkusenostech. Nicmene divala jse se ted na bezrealitky.cz, kde nejaka nabidka i poptavka, i kdyz ne moc casta je, takze to realny zamer snad je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam