• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nemate nekdo nahodou zkusenost s drazbama nemovitosti od exekutoru?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Na nástěnce nové číslo zpravodaje :-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    nemá někdo zkušenost ohledne komunikace se stavebnim uradem ? ...
    na lesnim pozemku je chatka zapsana v katastru (stoji na stav. pozemku). Chatku jsem zboural a pristi rok bych chtel udelat novou - na stejnem pudorysu. Ziju v domeni ze staci ohlašovaci povinnost vuci stavebnimu uradu, ale kdyz jsem tam volal pro info tak jsme se dozvedel ze bez jejich vedomi jsem ji nemel vubec bourat a pry muze byt problem se stavbou nove ze strany zivotniho prostredi (nejdena se o CHKO a k chate neni prijezd pro auta tzn, že do lesa nepojede zadna technika atd.). Nejradeji bych vse resil bez osobni navstevy na urade a pslal jim jen nejaky papir - ohlašení... ale po komunikaci s urednici se nejsem jist zda to takto jednoduše pujde...
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KROMANON:
    FOSILIE:
    Presne tak, necekam, ze by tam doslo k situaci, kdy bude formalni kolaudace predmetem posuzovani nejakyho ouradu. U cizincu verim, ze to dukladne zkoumaji.
    Jasne, byla by to najemni smlouva k obvyklymu uzivani vzhledem k predmetu najmu atd. Formalne is myslim problem nebude, spis nemam predstavu o praktickych zkusenostech. Nicmene divala jse se ted na bezrealitky.cz, kde nejaka nabidka i poptavka, i kdyz ne moc casta je, takze to realny zamer snad je.
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    ATTILAH: No já teda nevim, nemůžes jí prostě pronajmout k rekreačnímu užívání? Tobě může být přeci jedno jestli tam pak budou jezdit na víkendy nebo tam budou bydlet trvale. Akorát si tam nemůžou udělat trvalej pobyt. Moji prarodiče taky tráví od jara do podzimu na chatě a nevim o tom, že by to měl bejt problém.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    ATTILAH: z toho co jsem pochopil to neni uplne jednostranny. Klient pronajima atelier cizinci, kteryho poslal urednik z ministerstva vnitra s povolenim ke studijnimu pobytu do dupy, protoze objekt neni urcen v bydelni, ač dle OZ bylo ve smlouve ujednano, ze si toho je clovek vedom a presto si toto k ucelu bydleni pronajima. Probral bych s advokatem dalsi pripadna uskali, at pak nemas chatku k nicemu. Ikdyz tam ocekavam spise takovy ten pronajem ala "domluvime se"
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    CORNHOLIO: Pravda, to by nebyl problém vyřešit smlouvou.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    ATTILAH: IMHO jedno z rizik je, že chatku zkolaudovanou jako chatku nemůžeš pronajímat k bydlení. Možná jsem mimo, nevidím do toho, ale i třeba smlouva s nájemcem by asi nesměla být řešená jako nájemní smlouva, ale jako smlouva o užívání chatky, nebo tak něco. Netuším, jaké další problémy z toho pak dál hypoteticky vyplývají.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    A taky mám dotaz, asi atypický. Co myslíte o "investičním" nákupu chatky na vlastním pozemku do 450 tis na někde na zahrádkách na kraji Prahy nebo Brna? I za podmínky vlastního pozemku se čas od času nějaká podobná - aspoń s vodou - najde. Máte zkušenosti jestli je pronajímatelná k bydlení? Představa je taková, že by to bylo za nájem 2-3 tis měsíčně plus energie (případný). Nejde tak o extra výnos, je mi jasný, že takový bydlení by bylo pro lidi, co na tom nejsou ideálně, ale jde o to, zda je poptávka a kde? A jaký jsou možný nevýhody, rizika?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    KROMANON: Pěkný.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    KROMANON: Jé, Tonda:-D
    STOOL
    STOOL --- ---
    WARBABY8: Díky, právě jsme se vrátili z druhý prohlídky, kde jsme se tomuhle právě dost věnovali a vyšlo mi z toho akorát, že záleźí na tom, jak si svj řekně, že chce mít operabilní hotovost... Oni totiž vznikli před dvěma lety po skončení restitucí, tak se v tom učej zjevně chodit.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    STOOL: jde to jak se rozhodnou lidi v svj... je to úplně stejný jako že si někdo na penzijko dává 500 mesíčně někdo 4000

vem si že máš 2 stejný baráky a svj se rozhodnou že je opraví takže si pujčí a jedno svj to chce mít do 10ti let splacený druhý se zadluží na 30 let, takže v prvním měsíčně budeš platit (když to vezmu úplně zjednodušeně bez úroků a pod) 3x větší příspěvek... ber to jako totálně zjednodušenej příklad protože takhle jednoduchý to neni spíš jen pro ilustraci...
    STOOL
    STOOL --- ---
    Mám dotaz. Budeme kupovat byt a počítáme samozřejmě, na kolik nás to měsíčně přijde. Prozatímní favorit má poměrně nízký příspěvky do fondu oprav (asi 30 korun na metr). V domě jsou plány na zateplení a stoupačky, aktuálně má novou střechu. Zajímalo by mě, co může značit nebo jak si vysvětlovat rozdílnou výši (jakože diametrálně rozdílnou) příspěvků do fondu oprav u podobných bytů (jakože v domech v podobným stavu)? Našel jsem tenhle názor http://www.kfp.cz/page.php?page=ostatni-dovednosti&article=579 , kterej vlastně říká, že když se fond zvýší, tak budu platit víc...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Tady můj newsletter č.1. Komu jest přínosem nechť čte;)

KROMANON
    KROMANON --- ---
    Je to trochu omrd, ale moc to komplikujete.
    1. požádat banku o kvitanci, tedy množství peněz nutných k vyplacení a následně výmazu současný zástavy
    2. požádat SVJ o vyčíslení dluhu ke dni dokončeného převodu vlastnického práva
    3. peníze dej komplet ke schovateli
    4. převeď na sebe byt i se zástavou pokud s tím bude banka na základě předložené smlouvy o úschově peněz souhlasit - tím se kryješ, že ti tam po výmazu zástavy na paní nepadne exekuce (případně dohodni s bankou podmínky převodu úvěru na tebe s tím, že máš zájem o okamžitě po nabytí vlastnických práv vyplatit. Také umím si představit, že by se zřídil účet vnitřní účet v bance pro zajištění pohledávky banky, na který by se poslal doplatek hypo a po převodu vlastnictví by jej banka mohla čerpat v plné výši na úhradu své pohledávky - to už je spíš na úvěráře než na makléře)
    5.v momentě kdy budeš vlastníkem a jediným břemenem bude zástava tak advokát vyplatí banku dle bodu 1 tohoto příspěvku a dluhy SVJ
    6. v momentě kdy SVJ vystaví doklad o bez dlužnosti schovatel vyplatí babě zbytek peněz

krom malých nejasností v bodě 4 v tom nevidím problém. V případě, že by tam padla exe před tvým nabytím katastr řízení zastaví a nebudou plněny podmínky pro výplatu banky do momentu výmazu exe.
    Stav exe vůči babě si můžeš ověřit i na webu za drobný poplatek nebo místně příslušném soudě.

Suma sumárum schovatel vyplácí tvý prachy v momentě kdy už to baba nemůže víc posrat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WARBABY8: pokud je na byte jenom zastavni pravo na hypoteku, nemas se ceho bat. Ale jak rikam, tohle res s bankou naprimo.

byt neni fyzicka osoba a co neni v katastru, to jde za clovekem ne za nemovitosti (teda az na ty poplatky do SJV nove)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: no já mam spíš strach aby během prodeje tam nenaskočila další exekuce nebo tak něco...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WARBABY8: v tom pripade holt kup byt na hypoteku d baby s SVJ se dohodni na splatkovem kalendari ?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: no čistě z pohledu bytu je to úplně přesně to co hledam, bohužel to komplikuje tohle...

no to neznáš situaci v plzni, bytů je tu sakra málo a těch slušných ještě o hodně míň... takže realitky se podle toho chovají, mrdky mediální....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam