• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    AOTEAROA: A v čem se smlouva nelíbí?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KROMANON: "Rozhodovaci" lhuta bezi od zahajeni rizeni/podani navrhu. Ochranna lhuta bezi od odeslani oznameni a nikde neni receno, ze by se tech 20 dni nemelo zapocitavat do lhuty pro vydani rozhodnuti. Navic se jedna o lhuty v zasade nijak nesouvisejici - 30 dni je na vydani rozhodnuti, 20 dni je doba, po kterou nesmi byt vklad PROVEDEN (nicmene o vkladu jiz muze byt rozhodnuto). Ze tech 30 dni nedodrzuji, je chyba, nicmene vzhledem k tomu, ze zakon umoznuje u "slozitych" pripadu prodlouzeni o dalsich 30 dni, tezko se s tim neco dela.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GHOSTSTALKER: Možná tu právní úpravu nechápu správně a rád bych v tom taky měl jasno. Že se katastr nemá věnovat v ochranné lhůtě řízení netvrdím. Nicméně vklad nemůže povolit dřív než po jejím uplynutí. Pokud by se 20 denní lhůta započítávala do lhůty pro povolení vkladu o délce 30 dní nemohl by nastat stav delší než 30 dní. Ale to se v praxi neděje. Naprosto běžný stav je, že po uplynutí ochranné lhůty 20 dní čekáme 20 - 30 dní na povolení vkladu. Mohl bys mi to tedy vysvětlit trochu blbuvzdorněji? Když jsem se byl na katastru zeptat řekli mi, že výpočet nejzazšího data vkladu je 20 (ochranná) + 30 (rozhodovací, která může být v délce 1-30) dní.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DARK_SAVANT: Nemám teď čas to nějak extra rozvádět, ale doporučuji zvážit nový institut budoucí zástavy. Může to být hodně přínosné pro všechny strany.
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    KROMANON: citelne to je, diky!
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    DARK_SAVANT:
    Je pravdou, že se jedná o naprosto běžný stav.
    podmínky tvé banky ohledně načerpání hypo týkající se zástavy zjistíš u své banky. Není pravdou, že to mají všechny stejně. Např ČS a.s. vyžaduje výplatu peněz z hypoték přímo bance, která má na bytě zástavu - pak je to tak jak píše makléř. Já v tom ale spatřuji mezeru v tom smyslu, že se z tvého úvěru vyplatí cizí úvěr a ty nic nemáš

možnost druhá banka dá úvěr na byt do úschovy, a v úschově si můžete způsob vyplácení definovat tak, že se vyplácí první zástava a po té kdy je čisté LV a byt převeden na tebe i peníze prodejci. Opět se vyplácí cizí úvěr a ty nic nemáš.

možnost třetí: banka dá peníze z hypo do úschovy pak se převede byt na tebe i se současnou zástavou a po převodu na tebe se nejprve vyplatí zástava (opět na základě kvitance) a po té co bude LV čisté tak zbytek peněz prodejci. Tady nenastává riziko, že vyplácíš cizí úvěr a nic nemáš, ale na druhou stranu jsou banky co tento postup neakceptují.

Snad je to aspoň trochu čitelné.
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    Zdravim,

makler napsal mimo jineho nasledujici:

Nevím o žádných problémech souvisejících s vlastnictvím bytu (ani stavebních ani právních), jediná drobnost je, že bytem se ručí na úvěr, nicméně dnes se již celkem standardně s takovými nemovitostmi obchoduje. V případě, že byste financoval hypotékou, by část odpovídající doplatku bankovního úvěru vyplatila rovnou Vaše financující banka, zbytek částky by šel již standardně do advokátní (případně notářské) úschovy jako u běžného prěvodu vlastnictví nemovitosti.

Je to opravdu tak bezproblemove jak tvrdi? Nemohl by s tim byt problem pri sjednavani pripadne hypoteky? A na co by si clovek mel dat pozor, kdyby se rozhodl i pres tenhle problemek o koupi? Predpokladam, ze by se umoreni uveru / prevod penez musel zanest do kupni smlouvy a vse by bylo lehce komplikovanejsi, ale vidite v tom jinak nejaky vetsi problem?

Diky za pripadnou odpoved.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    MIKATCHOU:
    Online formuláře tady: http://www.financnisprava.cz/...aze-aktualnich-danovych-tiskopisu?rok=2014&tiskdruh=TDFU&dan=T_WEB25

Včetně kalkulaček směrné hodnoty pokud máš v plánu ji využít.
    STOOL
    STOOL --- ---
    MIKATCHOU: ono to jde na netu i vyplnit. Pak jen hodíš na finančák párovací lejstro. Je to jednoduchý a návodný. stačí k tomu znát parcely a tvůj podíl na nich.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Jo, ale to je taky jednoduchy, ze staci precist si pokyny financni spravy na netu
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    tak hlásím úspěšný převod, povedlo se přesně za měsíc

teď se chci zeptat - je tu někdo se zkušeností s vyplňováním formuláře k zaplacení daně z nemovitosti?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    no ale ty tam mas ted nove tu ochrannou lhutu, takze zas tak se to neuspisi..
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KASUMI: dokonce už vim jméno právníka, který náš spis řeší, jen nevim, jestli mi na katastru prozradí, kde má kancelář, nebo jaký má telefon, ale snad to nějak půjde :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KASUMI: no já tam možná taky půjdu orodovat, protože mám miminko, můj byt už je prodanej, ale peníze za něj dokud nedojde k přepisu na katastru zůstanou v advokátní úschově, takže to taky potřebuju řešit, abysme se nemuseli stěhovat někam mezitim do skladu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIKATCHOU: Muj soused to mel zapsany (dva roky zpet) za 5 dnu (praha9). Ale to tam sel osobne orodovat, ze ma pritelkyni tesne pred porodem a potrebuje bydlet, aby melo kam prijit mimco a ma na to navazany predani bytu. Uspel :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Z mych zkusenosti je to v Praze do mesice, takze snad nejakou lhutu 30 ci 50 dni nebudes vubec muset resit.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    no jestli to celé bude kratší, já budu jen ráda...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KROMANON: Blbost. 30 dni je od zahajeni rizeni a tech 20 dni od vyrozumeni se do nich pocita. Nikde neni receno, ze KU se tomu rizeni tech 20 dni nema venovat. Takze jeste jednou - blbost.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KROMANON: díky za tip, no tak já myslim že ta lhůta je u nás 20 dní, což odpovídá těm avizovanejm 6 týdnům
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Takto napsán má tvůj příspevěk naprosto nulovou hodnotu. Ať terminologii stanovíš a pojmenuješ jakkoli, dvacet dní katastr nesmí vklad provést a po uplnutí těchto dvaceti dní jej má ve standardních případěch provést nejpozději do 30. Sum je 50.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam