• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKATCHOU: Z mych zkusenosti je to v Praze do mesice, takze snad nejakou lhutu 30 ci 50 dni nebudes vubec muset resit.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    no jestli to celé bude kratší, já budu jen ráda...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KROMANON: Blbost. 30 dni je od zahajeni rizeni a tech 20 dni od vyrozumeni se do nich pocita. Nikde neni receno, ze KU se tomu rizeni tech 20 dni nema venovat. Takze jeste jednou - blbost.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KROMANON: díky za tip, no tak já myslim že ta lhůta je u nás 20 dní, což odpovídá těm avizovanejm 6 týdnům
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Takto napsán má tvůj příspevěk naprosto nulovou hodnotu. Ať terminologii stanovíš a pojmenuješ jakkoli, dvacet dní katastr nesmí vklad provést a po uplnutí těchto dvaceti dní jej má ve standardních případěch provést nejpozději do 30. Sum je 50.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KROMANON: To je pekna blbost, ze ta lhuta zacina bezet az po uplynuti lhuty "ochranne"
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    MIKATCHOU: Nemám, působím v Ostravě, ale velmi pravděpodobně nemáš správné informace. Ten katastr na to ze zákona má nějakou lhůtu. Ve vašem případě 30 denní, která začíná běžet po skončení lhůty ochtranné. Tu jsem v minulém postu nevzal v potaz. Takže nejposlednější termín bude 30 dní od termínu skončení ochranné lhůty - to datum určitě vidíš v náhledu do KN. V OV to máme mnohdy i týž den, maximálně pak do pěti dnů. Není nic špatného si tam jako účastník řízení po skončení ochranné lhůty zavolat a vysvětlit tomu právníkovi co to ná na starosti závažnost situace. Sic není povinnen ti vyhovět, ale já mám se slušným jednáním jen ty nejlepší zkušenosti. Pro případ takového telefonátu si připrav číslo řízení.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KROMANON: doufejme, že jo, v tom vkladu jsme je i v poznámce prosili o urychlené vyřízení, ž enám jinak hrozí dočasné bezdomovectví )) ale nevim jesi k tomu nějak přihlíží...
    Stěhování je fajn hlavně když jde člověk do lepšího :)
    a ty máš zkušenost s pražským katastrem? některým lidem to tam zdržují prej...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    MIKATCHOU: do 29.1. bys to měla mít hotový pokud to byl standardní případ. Tak jeko tak to stíháš a to je dobře. Držím pěsti ať to dobře dopadne. Stěhování je fajn:-)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KROMANON: dík, kupuju družstevní, tak snad to bude cajk, svůj byt jsem na katastru převedla k 29.12., řekli mi že to bude trvat 6 týdnů, pokud to dodrží,budu pak mít cca 2 týdny na nakup toho bytu v DV a přestěhování. Ten byt tou dobou bude už prázdný.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    MIKATCHOU: Ahoj, pomiňme různý možnosti toho co se může pokazit v extrému.
    Pak potřebuješ kupní smlouvu s ověřenými podpisy účastníků a návrh na vklad. Pokud se jedná o případ, který popisuješ a katastr na základě předložené smlouvy nezamítne provedení vkladu, tak i kdybys to ještě neměla podáno tak to pořád stihneš do konce února vystěhovat. Teda za předpokladu, že byt, který nabýváš nebude mít také lhůtu pro vklad (tj bude např. družstevní). Pak by bylo potřeba ošetřit to tak, že byt bude předán k nastěhování okamžitě po úhradě kupní ceny a ne až po provedení vkladu.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZOEL: Ano, myslim.
    ZOEL
    ZOEL --- ---
    ...ústní jednání a mistní šetření v řízení vedený katastrálním úřadem je přitom prakticky vyloučeno. nelze než doporučit oznámit katastru skutečnou adresu, kde se člověk zdržuje, a přebírat si poštu.

nově nicméně není podmínkou provedení vkladu doručení rozhodnutí o povolení, což zrychluje řízení. vklad je pravomocný již na základě provedení záznamu v evidenci katastru, o čemž pak katastr zasílá posléze jen vyrozumění. chce to tedy sledovat průběžně katastr na internetu, pokud člověk na převod spěchá. v den, kdy to úřednice zapíše na internet, si lze již vytisknout elektronický výpis jako doklad o převodu. není třeba čekat na doručení rozhodnutí jako dříve.

jinak na katastr ti stačí přinést jen podepsaný návrh na předepsaným formuláři a smlouvu s úředně ověřenými podpisy v jednom vyhotovení.
    ZOEL
    ZOEL --- ---
    GHOSTSTALKER: zákonnou lhůtou 60 dnů myslíš prodlouženou lhůtu dle § 71 správního řádu pro "zvlášť složité případy"? standardní zákonná lhůta je podle mě 30 dnů totiž, 60 dnů by mělo platit ve skutečně výjimečných případech (pokud se máme bavit alespoň v rovině zákona).

"§ 71
    Lhůty pro vydání rozhodnutí

Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba
    a) až 30 dnů, jestliže je zapotřebí nařídit ústní jednání nebo místní šetření, je-li třeba někoho předvolat, někoho nechat předvést nebo doručovat veřejnou vyhláškou osobám, jimž se prokazatelně nedaří doručovat, nebo jde-li o zvlášť složitý případ,..."
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    a co vše teda musim mít kromě kupní smlouvy a návrhu na vklad?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GHOSTSTALKER: Bohužel to tak je. Zrovna nedávno jsme to řešili pro klienta, který podává stovky návrhů měsíčně. Lze to podat na jednom návrhu, ale běží víc řízení, která jsou "ve frontě".
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PHAILO: Pokud vse navrhnes v ramci jednoho navrhu, vede se jedno vkladove rizeni (nehlede na pocet/druh zapisovanych prav), ktere ma byt ukonceno v jedne lhute. Neni to tak, ze pokud navrhnes vklad vlastnickeho prava a zaroven vymaz zastaveniho prava, plati nejprve lhuta 60 dni pro rozhodnuti o vlastnictvi a nasledne dalsi lhuta 60 dni pro rozhodnuti o ZP.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    tak můj případ by teoreticky měl být jednoduchý, žádná zastava, ani věcná břemena tam nejsou
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GHOSTSTALKER: Nic takového jsem netvrdil. Myslím tím to, že výmaz zástavy = 1 vklad (1 lhůta), vklad nového vlastníka = 1 vklad (2. Lhůta) atd.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PHAILO: Odkaz me pls na predpis, z ktereho vyplyvaji ruzne lhuty pro vklad ruznych prav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam