• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    CUKI
    CUKI --- ---
    AREX: To je otázka. Prostě máš navíc ještě jeden článek, který celou akci více komplikuje a prodlužuje. Moje zkušenost je taková, že realitní makléři toho o prodávané nemovitosti nikdy moc neví, jen mlží a jejich zájem je přímo úměrný případnému zisku. Levné nemovitosti, kde jejich procento zisku není nijak velké stejně jako tato garáž, je pro ně spíše na obtíž i když ti tvrdí opak. Jako kupující je většinou musíš dost dohánět k prohlídce, nebo se ti vůbec neozvou. Na jakoukoliv otázku ti stejně neumí odpovědět a musí kontaktovat majitele. Z odhadem z necelé stovky makléřů, které jsem měl tu čest poznat, nemá 95% ani základní stavebně technické a právní povědomí.
    Pokud na to nespěcháš a máš nastavenou cenu, tak jediné co tě bude limitovat je jejich většinou dost hrozná kupní smlouva udělaná dle nějakého vzoru, kde otrocky akorát mění základní údaje. Jakákoliv individuálnost je problém, protože to jde přes jejich právní oddělení, tedy další prostředník.

    Na druhou stranu nemusíš se o to tolik starat. Nemusíš dělat prohlídky a lepší kanceláře mají lepší inzerci. U bytů za několik mega se to už může vyplatit. Protože jejich navýšení ceny může být menší než jejich provize.

    U Prodeje nemovitostí za několik stovek tisíc, je to IMHO kontraproduktivní. Některé zájemce to akorát zbytečně odradí.

    AREX
    AREX --- ---
    AREX: Resp. abych to ještě upřesnil. Má vůbec cenu se zabývat přímým prodejem? Přijde mi, že pro mě jako nezkušeného to akorát přináší řadu rizik a horu práce navíc.
    AREX
    AREX --- ---
    CUKI: Tak zatím nemám vůbec nic potvrzeného. Podle mě tam mají nějaké brigádníky, kteří mají nějaký seznam podmínek, které když se splní, tak posílají generickou sms ať zavolám na jejich číslo. Tak uvidím, až se ozve ten "expert".

    Když by se z toho náhodou vyklubalo něco nevýhodného, myslíte, že pro mě jako prodávajícího je potřeba se vyhýbat RK? Přijde mi, že pro mě to bude vždy výhodné jelikož provizi platí nakupující a nebudu muset řešit otravné papírování.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AREX: Prodej než si to rozmyslej :-)
    AREX
    AREX --- ---
    CUKI: Myslím, že 17m2, proste klasicka stara garaz :) Je vevnitr i robustni stul a police, takze tam jde kutit, jen si clovek musi prinist vlastni svetlo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AREX: A velikost? Tak pokud ti za to nabídly 450k, tak dobrý, to bych asi neřešil...
    AREX
    AREX --- ---
    CUKI: Už jsem ho smazal, každou chvíli mi někdo volal nebo psal sms/email :D Zavolal jsem už do toho Stingu a do 24hodin se mi má ozvat "expert", který se mnou dohodne detaily.

    Garáž je v Praze Kbelích, řadovka na pozemku LOM Praha, není tam elektřina, obyčejná dřevěná vrata. Chci za to 450tis.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AREX: Pošli link na ten inzerát ať vím co prodáváš. Nějak se mi to nezdá.
    AREX
    AREX --- ---
    WARBABY8: Jasný, mám nějaký svoje minimum pod který prostě nepůjdu a je mi celkem jedno jak moc se to liší od tržní ceny. Jestli se na tom někdo napakuje, tak ať si to užijou :)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    AREX: Zradu v tom nehledej, ale počítej s jednáním jako v autobazaru, budou se snažit cenu srazit na minimum.
    AREX
    AREX --- ---
    CUKI: Takže v tom není žádná jiná zrada, jenom že to nemusí být top cena? S tím asi dokážu žít. Už nějakých 15 let tam platím roční nájem pozemku a nebyl jsem schopný to pronajmout na delší dobu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AREX: No tak pokud ti nejde o cenu a chceš se toho co nejdřív zbavit, tak pak jo. Ale většinou to zdaleka nebývá tržní cena ale spíše její malá část.
    AREX
    AREX --- ---
    Ahoj, chtěl bych se zeptat, máte někdo zkušenosti/reference na toto?

    Nákup nemovitostí
    https://www.rksting.cz/produkty-a-sluzby/vykup-nemovitosti/

    Dal jsem inzerát na bazoš na prodej garáže v Praze a hned se mi tihle ozvali. Musím přiznat, že to zní lákavě dostat rovnou peníze a nemuset nic kolem toho řešit.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    NAVRY: brnkačka... pár mega, trocha onanie na úřadě a jsi v cajku...
    NAVRY
    NAVRY --- ---
    Dá se nějak odhadnout, kolik peněz a problémů může stát vybudování 300m pozemní komunikace? je to podmínka k prodeji pozemku, tak jestli je to brnkačka a jen vícenáklad, nebo veganský peklo na kolečkách.
    rovina, v obci, v současnosti cyklo stezka. Dík za tipy
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTSTALKER: dík poptám
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CUKI: Výhrada vlastnictví, zástavní právo... možností je dost, konzultuj se svým právníkem.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Ja bych se na nej obecne asi vyprd. Ale jinak: Najemni smlouvu a na nejakou uschovu napasovat smlouvu o smlouve budouci. S tim, ze smlouva bude uzavrena po doplaceni castky. Najem s klasickou jistotou. Pripadne uplne najem bez uschovy s tim, ze az na najmech zaplati plnou cenu prevedes to na nej. Kdyz nedoplati resp. vypovi najem tak hotovo. Platby nejsou vratne nebo je vratna jejich cast dle stavu nemovite veci. Predstavuju si to jak Hurvajs valku, nikdy bych do toho nesel, ale nejaky zkuseny pravnik by to mozna umel zpracovat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jak nejlépe zabezpečit prodej nemovitosti, když by kupující nabídl nějakou část hned a zbytek by splácel postupně?
    -napadá mě do smlouvy nějak zapsat ručení tou nemovitostí do doby řádného splacení
    -povolit vklad do KN až po doplacení (což je podle mě nereálné a problematické)
    -...?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Budeme prebirat byt a hledame firmu, ktera nam ho zkontroluje. Mate nejake zkusenosti ? Pan Havlik http://www.prebersibyt.cz/ je podle recenzi na netu celkem chvaleny, nemate s nim zkusenosti ?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    AOTEAROA: vyjádření naší hypotekářky: originál LV + prostá kopie nabývacího titulu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam