• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CUKI: Výhrada vlastnictví, zástavní právo... možností je dost, konzultuj se svým právníkem.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Ja bych se na nej obecne asi vyprd. Ale jinak: Najemni smlouvu a na nejakou uschovu napasovat smlouvu o smlouve budouci. S tim, ze smlouva bude uzavrena po doplaceni castky. Najem s klasickou jistotou. Pripadne uplne najem bez uschovy s tim, ze az na najmech zaplati plnou cenu prevedes to na nej. Kdyz nedoplati resp. vypovi najem tak hotovo. Platby nejsou vratne nebo je vratna jejich cast dle stavu nemovite veci. Predstavuju si to jak Hurvajs valku, nikdy bych do toho nesel, ale nejaky zkuseny pravnik by to mozna umel zpracovat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jak nejlépe zabezpečit prodej nemovitosti, když by kupující nabídl nějakou část hned a zbytek by splácel postupně?
    -napadá mě do smlouvy nějak zapsat ručení tou nemovitostí do doby řádného splacení
    -povolit vklad do KN až po doplacení (což je podle mě nereálné a problematické)
    -...?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Budeme prebirat byt a hledame firmu, ktera nam ho zkontroluje. Mate nejake zkusenosti ? Pan Havlik http://www.prebersibyt.cz/ je podle recenzi na netu celkem chvaleny, nemate s nim zkusenosti ?
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    AOTEAROA: vyjádření naší hypotekářky: originál LV + prostá kopie nabývacího titulu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KROMANON: nojo, tak ukázat originál a nechat okopčit je jasný, ale tohle je kopie, a není ověřená, byla to kopie pro osobní potřebu, nedostala jsem originál a přijde mi jednodušší kdyžtak vyžádat na katastru kopii s razítkem (to prý stačí), ale nechci muset do Benešova :) jakože mě stejně přijde trochu směšný chtít originály k získání nemovitosti, která je prostě zapsaná v katastru na toho majitele, ale asi holt si dávaj pozor, nevim.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    AOTEAROA: Já si myslím, že pokud máš ověřený opis nemůže s tím být sebemenší problém. Jinak běžně dodávám hypotékáři originál a ten si jen kopíruje.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    čirou náhodou nevíte, zda mi k žádosti o hypotéku vezme mBank i kopii nabývacího titulu, která je z originálu opatřeného razítkem katastru?
    a pokud ne, je nutné pro výtisk nabývacího titulu přímo na katastr jít tam, kde je okresní katastr, nebo mi to dají i v Praze (nemovitost je ve Středočeském kraji)?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Misto, kde jsem kdysi zacinala u koni, je na prodej, kdyby nahodou nekdo hledal (nikdy nevis .-)
    Krasny statek s penzionem na samote u lesa!
    Prodej rekreačního objektu Ostatní bez realitky, Nechvalice, Středočeský kraj, inzerát č. 440956 - bezrealitky.cz
    http://www.bezrealitky.cz/...ovitosti-byty-domy/440956-nabidka-prodej-rekreacniho-objektu-nechvalice
    STOOL
    STOOL --- ---
    Ve sklepě našeho bytovýho baráku existuje asi 1sqm, kterej není fyzicky ohraničenej, ale dle nákresů a vymezení bytových jednotek v Dohodě o vypořádání podílového spoluvlastnictví, kterou zaniklo družstvo a vzniklo SVJ, je ten metr můj. Přiléhá k mýmu bytu a já bych si tam ten byt rád rozšířil - posunul o těch pár čísel příčku.
    Je třeba v takovým případě požádat o souhlas výbor SVJ/všechny spoluvlastníky v domě? Můžou mi sousedi nějakým způsobem házet právně klacky pod nohy? Nepanujou tu moc dobrý vztahy...
    CUKI
    CUKI --- ---
    UNLEASHEDD: Nevim na co tam potřebuješ odhadce z banky, ale v každym případě bych si tam pozval někoho, kdo dokáže alespoň zběžně zhodnotit stav stavby (pokud to nejsi ty sám), bez toho bych to nekupoval ani náhodou, pokud to nechceš zbourat.
    Dělám poměrně často stavební prohlídky před koupí hlavně pro stavby určené k rekonstrukci a je to většinou dost krize. Prostě nemovitost v pořádku prodává málokdo a pokud tak ne cizímu!
    Trvej na tom že potřebuješ důkladnou prohlídku-ideálně vůči projektu pokud je...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    UNLEASHEDD: Nejsem si jistej jestli takovejhle rychlo odhad podle fotek muze byt podkladem pro udeleni hypoteky a pripadne jeji vyse. To si urcite over. ale ted si matne vzpominam ze kdyz jsem ja kupoval byt, tak to odhadce asi taky nechtel videt, stacila mu dokumentace.

    Je ta nemovitost za pricetnou cenu vzhledem k lokaci a stavu?
    Jako dovedu si predstavit ze chlapik ti chce dat nejakou navnadu a na druhou stranu zas on do toho bude investovat cas, usili a odmitat jine zajemce. Kdyz se mu na to vyseres, chce kompenzaci. Nicmene odhad trva par dni, jako to bude nejrychleji vydelanejch 10 000 (kdyz to neklapne) :-)

    Z tech pesimistickejch myslenek me napada snad jenom to ze ten byt ma nejakou pravni / stavebni vadu ktera se podepise vyrazne na nizsi odhadni cene (treba to ma nizsi stropy nez povoluje norma stropy, nebo neco podobneho) a on te chce podojit.
    UNLEASHEDD
    UNLEASHEDD --- ---
    OTAVA: moje banka prej udela rychlo-odhad za 1000 podle fotek, a to jim staci. tech 10000 co chce prodejce je jako zavazek ze to chcu koupit, ale ja jim rovnou rekl ze se na cene nedomluvime driv nez budu mit odhad
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    UNLEASHEDD: Tvyho - predpokladam ze odhadce tvoji banky ne?
    Jaky udava duvody, to je fakt zajimavy.
    A je nejakej odhadce kterej je zadarmo ? :-)
    UNLEASHEDD
    UNLEASHEDD --- ---
    prodejce nemovitosti chce nevratnou zalohu 10000 za to, ze k sobe pusti myho odhadce - normal, nebo "taktika"?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: a je to, odpověď z finančáku. Posudek nutný kvůli stromům.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LAMIA: bojím se že řeším úplně to samé. Pokud je to pozemek v zastavitelném území obce prý to je automaticky stavební.
    Teď jsem koupil zahradu, kde není ani příjezd, tedy stavět se na tom nedá, ale stejně je to s pohledu finančního úřadu stavební pozemek. Odhad od odhadce vyšel na 28x větší cenu než za kterou jsem to koupil. :-( Kdyby mi to jako odhadce napsal jako zahradu (tak jak je uvedena v KN) tak mu snesu zlatý z nebe... Ale sehnat někoho rozumného...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím o pomoc. Vyplňuji daň z převodu nemovitosti. jde o pozemek určený pro stavbu (v zastavitelném území s odpovídajícíma metrama), který je v katastru veden jako ovocný sad. V příloze číslo dva mi to vyplivlo zda je tam trvalý travní porost a když jsem zaškrtla, že ano, tak to chce znalecký posudek. Někde jsem si ale našla, že sad je to pro tyto účely až od 0,25 hektaru, což nemáme. Z googlení už jsem uplně zmatená

    Je to tedy trvalý porost a musím někde shánět odhad nemovitosti nebo není a můžu použít směrnou hodnotu a vypočítat to finanční úřad dle všech těch formulářů? Díky. Klidně pošta.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KROMANON: zahrada v berouně
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    CUKI: kde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam