• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    rozbalit záhlaví
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    WRATA: ono nejlepsi je precist si uplne zaklady - def a off mechaniky, aktivni gemy, craft, ascendancy, uniq predmety - a potom hrat ssf, tim ten balast obejdes. Do cervenych map se dostanes s petilinkem a libovolnym skillem, bilancovat zivoty a dmg je jedine, co budes resit v strome pasivek ..
    WRATA
    WRATA --- ---
    Tak hosi, mate muj obdiv. Horko tezko jsem se dostal do epilogu a asi to fakt odlozim protoze nemam cas a asi ani naladu prolejzat hromady topicu/videi o tom co a jak funguje protoze je toho strasne moc :/
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    GURBON: nový mapy na prodej
    GURBON
    GURBON --- ---
    K cemu je ted vlastne delat mise pro Zanu kdyz pominu free mapu do atlasu? Jestli jsem to dobre pochopil tak stul levlujou jen ty shaped fragmenty/orby.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    NYRLEM: jo jde... jsem zrovna barvil kamosovi z 5 na 6 socket, protoze ten recept je nekde hloubejc v delve a on nema jeste, a zrovna jsem mu tam hodil nejakou nepravdepodobnou barvu, tak si priplatil... :-) Ale on hraje neco kde to pak nepotrebuje linkovat, tak se mu vyplati i delat 6S tak.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    EVILMIND: jde porad nastavovat offcolor precraftenim poctu socketu? :)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    OTAVA: uz jsem barvil chest pres 6000 chromu, tisicovka je prd :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Tak jsem prvne v zivote dal Uber Atziri (jsem ji teda nikdy predtim ani nezkusil bo klice jsou moc drahy), a pohoda.

Ale tri pokusy o Uunetol challenge a fail, a to zamrzi bo ten klic ted stoji taky 80 chaosu, takze jsme tam spalili ve trech, a dal to jen jeden z nas (kdyz jsme zkouseli jestli staci aby byl jeden uvnitr - nestaci). Tusi nekdo, ve ktere chvili on zacne davat ten bleed? Jsem tam s nim behal deset minut, a nedostal jsem jedinej stack, a pak najednou jsem dostal 7 a zkusil rychlej zerg, ale spadly... :-(
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    EVILMIND: na druhou stranu, co s tisicem chromu v bedne, vid :-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CHEWBACCA: na sockety existuje Vorici Calculator (google it), kterej ti presne spocita jakou mas sanci co kde vytocit, plus se pak jeste to da osalit pres crafteni pres jeweller recepty. Ale je pravda, ze vetsinou jdou vsichni nejakou cestou nejmensiho odporu, nesnazis se o nemoznost za tisice chromu.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    JANDOS: dík
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    CHEWBACCA: Vysvetleny to mas tady. Fakt by ses mel podivat na celou tu serii uz jsem ji tu linkoval, pokud jsi novej v PoE. Zabere to tak hodku ale usetri ti to 100 hodin ve hre.

Path of Exile: Beginners Guide Series - Part 7 - Gear, Defenses and Offense
    http://www.youtube.com/watch?v=-lNbNBh8Qpw
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    YORK: diky
    YORK
    YORK --- ---
    CHEWBACCA: S těma barvama to je velmi dobrej postřeh.

Sockety se dají přebarvovat chromatic orbama, ale je to náhodný a nejčastějš padají barvy odpovídající typu itemu, přesně jak říkáš. To znamená, že narollovat 4 modrý sockety na čistě evasionovém (tedy zeleném) itemu má strašně malou šanci - jde to, ale spálíš na tom kotel chromatic orbů.

Pro tebe je teď nejlepší nosit modro/červený itemy, tj. co mají současně armor a energy shield. Energy shield není moc dobrej, pokud na to nemáš přímo postavenej build. Funguje jako hpčka, ale obnovuje se v základu pouze když chvíli nedostáváš žádnou damage. Armor oproti tomu snižuje každou fyzickou ránu, kterou dostaneš.

Modro červenej item tudíž bude mít nějakej armor (takže nebudeš dostávat takovou damage) a současně půjdou sockety rozumně nabarvit na modrý.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    EVILMIND: ok. Jen jsem si vsiml ze napr brneni s armor ma vetsinou zeleny sockety a roby s evasion a es maji vetsinou modry sockety. A zatim 99% skills gemu mam modrych tak me to trochu vede pouzivat roby a modry skills protoze jedu energy vetev u witch. Ale ok chapu. Pohledam na wiki a pokusim se prelouskat a mrknout i na nejaky buildy. Jsem na 42 lvl a hraju to tak nejak bez knowhow a zacinam umirat obcas.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CHEWBACCA: armor redukuje fyzickou damage, evasion se dmg vyhyba v zavislosti na utocnikove accuracy, a ES dmg pohlcuje do poolu dalsich "zivotu". Presne mechanismy najdes na wiki, ale predevsim uz prestan uvazovat v tech mantinelech "co je pro witch nejdulezitejsi", protoze ta otazka opravdu nedava zadny smysl, uz tu myslim padlo, ze v POE muze kazdy hrat cokoliv si ve stromu naklika. V podstate jen planujes jaky druh defensivy a zvysovani efektivnich HP zvolis.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Mohl by mi nekdo vysvetlit prosim rozdil mezi armor, evasion, energy shield a co je pro witch nejdulezitejsi? Diky moc
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    se mi libi tohle na jeho kanale, to asi tuhle ligu zkusim, protoze to mam stejne jako on, nesnasim lab, a v endgame grin challenge nikdy nedokazu dat tech 500 truhel, a zrovna tahle liga jako je celkem nadejna na 40/40 - plus myslim by to slo postavit i celkem jako budget verze bez tech drahejch QoL unikatu

[PATH OF EXILE] – SPEED U-LAB FARMER – 40/40 DELVE CHALLENGES CLEAR!
    https://www.youtube.com/watch?v=SBlzJU9dDRk
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    :-))

[PATH OF EXILE] – 5000 FUSING BATTLE – MBXTREME VS DONTHECROWN – WINNER GETS ALL!
    https://www.youtube.com/watch?v=akufKsEZt2k&t=1s
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    OTAVA: tajne mistnosti jsou afaik vyhradne v labyrintu nebo v unikatni perandus mape. U tech je ale na minimape vzdycky videt, kde je vchod, a spinac bude nejaky objekt v jeho bezprostredni blizkosti. Teda, pokud oba mluvime o tom samem.

Pak se jeste obcas za zdi objevi pevnost syndikatu, ale to je bug :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ja mam problem s tajnymi mistnostmi. obcas na mape vidim ze je nekde mistnost a pak se tam da dostat treba sikovnym skokem nebo spinac otevre tajne dvere. ale uz jsem narazil na mistnosti ktere vidim na mape za zdi a zadny spinac nelze najit (snazil jsem se dlouho), ani tam nejde skocit(je to proste za zdi). poradite jak se tam pripafne priste dostat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam