WHITEANGEL: me prijde POE1 se ubira spravnym smerem, a uz se tesim na dalsi ligu. Na poli aRPG uplne bez konkurence. Nic bych nemenil a tesim se na dalsi nove mechaniky! ♥ :-)
POE2 mi oproti tomu prijde, ze svou identitu hleda teprve, a ze proste ta zakladni idea tvurcu, kde hrac pouziva spoustu ruznych kombinaci utoku co v nejake sekvenci spousti dalsi efekty, neni udrzitelna - to udelas maximalne z nouze v kampani, ale v endgame grindu ani nejvetsi blazen nechce nic takovyho hrat, a tak lidi porad znova a znova vynalezaji jednotlacitkovy buildy GGG navzdory.
Jestli me neco vyslovene sere, tak je to opakovany vynalezani kola pro jednotlive veci, co deset let vyvoje v POE1 vyladilo. Treba expedice je v tragickym stavu, totalne zabita, pritom nema zadny vyznamny zmeny ve fungovani, jen je proste nepouzitelne nerfnuta. Na co potrebujes 4 NPC na ni, ktery delaji to samy, a nikdo je navic k tomu ucelu nepouziva, takze ta currency ma hodnotu jen pro rekombinaci? To me sere od prvni verze nejvic, protoze mi prijde, ze je to zcela jasne viditelnej problem, a nechapu proc se neresi.
Vlastne i stav endgame mapy me furt sere, chapu je to velka cast identity hry ve snaze se nejak odlisit, ale proste to nedava smysl, hrace odrazuje hrat mapy v layoutu co nesnasej (a ze jich je tady vetsina), navic cela ta mapa laguje jako prase uz i jen pri otevreni, aniz by tam clovek neco delal, dost casto mam pocit to pri tom i rovnou spadne a zachranuje to ten jejich anticrash mechanismus, tj. ve vysledku to trva jeste dyl.