• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    rozbalit záhlaví
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    uplne nevim, jestli se budu ucastnit, ale jako pravda do brezna daleko, takze asi jo :-) navic odmena je truhla za levely 50 a 90, coz je easy

Start Date: 1PM January 29th PST (Jan 29, 2026 10:00 PM (GMT+1)
    End Date:1PM February 19th PST (Feb 19, 2026 10:00 PM (GMT+1)

alternativni ascendy a idoly - minule to byl jako dost shitstorm co si pamatuju, ale to jeste nebyl asynchronni trade, takze ziskat idoly tentokrat bude snad o hodne lehci...

Announcements - Play the Legacy of Phrecia Event on January 29th PST! - Forum - Path of Exile
    https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3907351/page/1#p26552923
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HOUH: btw jedinej zaručenej způsob jak držet prst na tepu doby je fakt se nalepit na místa, kde ty výdělečný věci vznikaj. I proto lidi koukají na streamery jak hrajou, protože tam se ty strategie rodí v reálném čase. Já třeba na twitch normálně nechodím, jen když tam jsou dropy, ale u POE2 jsem tuhle sezonu udělal výjimku, a na toho Poláka co stavěl tanky medvěda jsem koukal furt, bo jsem moc nevěděl jak dál. A ve chvíli, kdy on začal mluvit o tom co bude další upgrade a jakým směrem to chce další den stavět, jsem se hned díval na ceny těch věcí. A hned jsem začal vykupovat nejlepší rolly a corruptit je (oba hlavní uniq itemy pro ten build jsou drahé jen se správným corruptem), za všechnu currency co jsem měl. A když druhej den on ten build opravdu začal na streamu předělávat, jeho diváci už si mohli u mě koupit přesně to, co potřebovali. Na tom jsem vydělal asi 200 div za den, a zafinancoval si easy zbytek ligy... :-)
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    EVILMIND: Ano, to jsem cely ja, notoricky stezovatel. I presto jsem zatim v kazde sezone p2 stravil fakt more casu, a cas neni zrovna neco co tady hraje roli.
    Predevsim ale hlavne prdim vetsinou na nejaky guidy, ani moc nekoukam na videa (coz je asi nejvetsi problem, pac tam najdes vse), mam proste radeji txt guides. A stejne si to hlavne dycky lepim z vetsi casti sam metodou pokus omyl. Na co se ale focusuju je MF, cely poe2 a je to opravdu znat. Bohuzel az v engame, kdy cesta tam diky NoDropu je az zbytecne dlouha, jako fakt. Diskusi na tema MEGADLOUHY STORY MODE vynecham, tam jsme vsichni byli, jsme a budem.
    Pro mne byl nejvic easy start minulou ligu, kdy to fakt padalo, dalo se krasne nakraftit (s pomoci Panvy, diky ete jednou) a celkove to bylo easy as fk. Asi proto ze sem jel deadeye.

S tim vydelavanim mas samo pravdu, ale zas narazime na to ze dostat se nekde kde to sype aspon na slusny provoz je fakt megadlouhy, pro cloveka co k tomu sedne 1-2hod 3x tydne. Ja si vybral druida, a je to jako se vsim co si vyberu, at hrajes cokoli zasadne nepada nic pro tvou klasu, ale naopak pro vsechny ostatni. A ted s druidem je to ete vetsi ojebavka, normal talismanu pada dost, ale zfarmeni curency a pokus neco vykraftit na leveling je o hovne. Diky bohu za houha, daroval nejaky ex, kdy slo konecne koupit slusnou zbran a uz to ma feeling tryskomysky, ne lenochoda.
    Long story short, jeste porad levlim, ale support pro levelici ti fakt hra nijak nedava, pokud nemas kolektiv, ktery tady nastesti mame, k nicemu se poradne nedostanes. A to mne sere nejvic, ze do doby nez dostanes prvni postavu do engame se fakt trapis. Sight, radeji howgh.

Ale jinak jo, jsem furt stejnej ve vsech hrach, nepada, nedavam, kritizuju. Kus staryho cypa no :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    LIQUIDFREAK: ty mas ale problem pokazdy jako notoricky stezovatel :-) pro me naopak to byl asi nejvic easy start ever, diky currency z temple (a to jsem nevedel treba ze existuje ten tech na nekonecny farmeni temple v interlude, kde si muzes snadno vybudovat cestu aspon nejakou). Na to jak hraju malo, ve smyslu jako jdu malo map za den protoze furt delam neco v hideoutu predevsim, tak 21 div jen z dropu je jako pecka (byť to samozrejme je smesny v kontextu toho, ze skoro kazdej item co mam na sobe stal vic).

V POE2 se navic desne snadno vydelava a neni nutny ani mit zadny slozity strategie, v podstate jen na hloupym slamovani magic base nejde nikdy prodelat, to je to co jsem vetsinou delal. Se mi snad jeste nestalo nikdy v zadny lize, ze bych nemusel na neco aspon chvili setrit, tady neco oslamujes, nahazis za random diviny na prodej, a maximalne jednou za den vsechno zlevnis. Diky async trade super easy. Navic jak je to snadny jet na kvantitu vystupu, tak jsem vic jak pulku equipu na tom predchozim buildu udelal sam, driv nebo pozdejc trefis co chces - vlastne jediny faily mam z pokusu crafit neco sofistikovane slozite pres drahy omeny, protoze tam kazdej pokus stoji nekolik div a prestalo me bavit velice rychle byl obeti rng... :)

Uplne kazda nechanika co jsem zkusil je navic brutalne ziskova, ani nevim jak to je mozny vubec, ale velkou zasluhu na tom ma to, ze lidi hrajou superefektivni namakany youtube strategie co jsou hrozne drahy na vstupu, takze kdyz nenaskakujes na ten vlak a jedes uplne random tablety co jen nahodne alchujes, tak jim ty dobre natoceny pak muzes prodavat. Treba muj standard ritual setup stoji asi 80ex na 10 map. Fungun setup co lidi hrajou stoji na 10 map tusim asi 15div a prehazujes dva sety ruznych tabletu kazdou druhou mapu, plus jeste platis za specialne natoceny waystony. A jedinej rozdil je ve filale tom, ze toho vytoci na jedne mape asi 2-3x vic, a vybere to rychlejc. Ale nema vetsi sanci na lepsi dropy nebo tak neco, jen je to efektivnejsi na cas.

Proto mi taky liga vydrzela dyl jak jsem cekal, jeste chci rozhodne zkusit vyladit tenhle build a nejak pohnout s templem ciste for the science, nez se od sveho zdejsiho super medveda presunu k shitovemu medvedovi v D4, protoze chci toho peta co tam je tuhle sezonu...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    jinak architect je easy, tam neni nic co by instantilo (na Atziri jsem dostal instant kdyz jsem ve druhe fazi ve druhe mistnosti zkusil jit k ni kdyz dela takovy blood kolecko)
    jeste se mi osvedcilo udrzovat primarne centralni rovnou cestu, a stavet na vzdalenem konci - protoze po zabiti architekta se vybombi pulka templu, ale nemuze to udelat tak aby uzemi nenavazovalo, takze o centralni cestu skoro nikdy neprijdete a snadno se to postavi zpatky (cest je malo)

takze po zabiti architekta to vypada takhle, dostal jsem dalsi klic na Atziri tak doufam zejtra novej pokus :)
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    WHITEANGEL:
    Chces-li behat novej breach -> wander :)
    Na tvem miste bych to zkusil - tahle liga tomu da easy rozjezd (coz byl vzdycky nejvetsi problem) a jelikoz v endgamu je zilion variant/buildu, tak v podstate neexistuje zpusob, jak se ti to muze vlivem "mety" a "tradu" zaseknout. Nepotrebujes zadny uniqes, nemas zadnej gatekeep. Vsechno si muzes v pohode vycrafitit/nafarmit.

Uvidime jestli konecne dam lv100. me to vzdycky trochu za pulkou (lv98) prestane bavit :))
    NESS
    NESS --- ---
    Zkusil sem to pres AI a

All-around performer: Cyclone Shockwave Slayer
    The Cyclone Shockwave Slayer is considered a top all-around build for 3.27, combining high damage output with excellent survivability.
    Strengths: This build is a solid league starter and continues to scale effectively into the endgame. It received buffs in 3.27, making it a reliable and powerful choice.
    Playstyle: Uses the Cyclone skill to spin through enemies, triggering a powerful Shockwave that deals high physical damage in an area.

Tanky and consistent: Righteous Fire Chieftain
    For players who prefer a very durable and consistent build, the Righteous Fire Chieftain is a top recommendation.
    Strengths: This build boasts high survivability, making it forgiving and reliable for all types of content. It offers steady damage over time, making it effective for both mapping and bossing.
    Playstyle: Inflicts fire damage over time on all nearby enemies, with your character's life constantly regenerating to offset the damage from Righteous Fire.

New and versatile: Poison builds with the reworked Assassin
    The Assassin ascendancy received a significant rework in 3.27, opening up powerful new options for poison builds.
    Strengths: The new "Infused Toxins" notable allows all hit damage to poison, dramatically increasing build versatility. This enables many new and effective damage-over-time strategies.
    Playstyle: Players can create powerful new poison builds by taking advantage of the improved mechanics. A strong example is a variant of the Poison Spark build.

Top league starters
    These builds are excellent for starting a new league with minimal investment and are easy to gear up.
    Lightning Strike Raider/Slayer: A fast-paced melee build that uses projectiles to clear screens of enemies from a distance. It is an excellent and consistently strong choice.
    Poisonous Concoction Occultist: A very fast and low-budget mapper that can quickly farm early maps with very little gear. Its single-target damage isn't the best, but the fast explosions from Profane Bloom make it one of the quickest at clearing maps.
    Ground Slam of Earthshaking Berserker: With buffs to melee skills in 3.27, this new variant of Ground Slam offers great damage and good survivability for a reasonable budget
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    LOJZEE: já takhle POE2 nedávno dohrál bez znalosti nějakýho buildu atd. a bylo to parádní a obtížnost tak příjemně akorát, že sem tam jsem se musel zasnažit na bossovi a nějakýho dát nadvakrát, natřikrát (max asi napětkrát), ale jinak sjem to furt krájel dopředu :) navíc oproti POE1 je fakt easy si přeskádat skill pointy, stačí goldy a překlikat to
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ELIDOR: ne, vsechno ve hre je delane na solo. V parte ma vsechno jen vic HP.

POE1 ma zdaleka nejlepsi endgame ze vsech aRPG, vlastne bych rekl je to jedine aRPG, co nejaky endgame ma :), je tam mnozstvi veci co se da delat co vubec ani nesouvisi s kampani. Kampan je proste jen neco na prvnich par hodin.
    V prubehu kampane vlastne uvidis nejake easy verze ruznych mechanik, ktere pak v endgame jsou, ted nevim jesti vsech bo my to samozrejme preskakujem.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    GURBON: Já bych doporučil držet ruce pryč od patch of building, dokud se člověk s hrou neseznámí. Fakt tonení easy systém na pochopení. Ale to je jen můj skromný názor.

ELIDOR: A co se pokoušíš hrát a kam jsi se dostal? Jak se jmenuje tvůj account?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    LIQUIDFREAK: tak jako vzdycky, akorat navic je v atlase vide, v jakem biomu je mapa. Ja to beru treba neumyslne jen proto, ze nechci jet druhou stranou pres truhly, celkove dropy, raritu/kvantitu atd moc neresim, ve finale vim ze stejne nebudu delat zadnou taktiku dlouhodobe, proste hraju, hledam citadely, prodavam veci, easy game... :)

Jedine co delam cilene je desecrate map, a pak unveil tech co trefilo prefix, protoze tam jsou samy dobry veci (100% exp, zarucenej abyss, zarucenej drop ze vsech abyss der atd).
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    jako, jdu spat nasranej... si vyberu totalni offmeta tier-b build for fun, a on ho zacne hrat asmongold a quinn, jako wtf
    misto abych swapnul na 16 thorny tak jeste na 24 furt pizlam palici, protoze je uplne nemozny koupit uniqy bez kterych to nefunguje, protoze kazda pica z jejich streamu to chce hrat taky
    takze jestli to az se probudim nebude stat 1ex, zakladam neco easy ranged, melee starter je ciry peklo tady :-(
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    NESS: premejslim o thornech, kdyz to je good v LE i D4, a nikde jsem ho nehral bo jsem nenaskocil na vlnu vcas, neni duvod to neudelat ted... :-) minimalne by mohl mit easy kampan, a pak se uvidi
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    jsem pro zmenu zkusil tohle twink leveling, a je to dobry, stejne jako s One With Nothing to muze delat libovolnej char, navic je to lacinejsi, a prijde mi i vic damage
    plus jsem nikdy nelevelil nic s lukem takze exotika :-)

POE 3.26 - FAST & FUN LEVELING! // CAMPAIGN MADE EASY on all the character classes; POEGuy's method.
    https://www.youtube.com/watch?v=XMkNdC3I0xs
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    LIQUIDFREAK: ja myslim, ze minionu catalyst nemaji. Kdyz chce vedet co pouzit tak proste dej na itemu alt, a to ti ukaze, jake tagy maji jednotlive affixy, a tim padem jake catalysty na ne fungujou.

MF vetsinou znamena kvantitu, ale tady vyslovene jedes raritu, a pres gravebind rukavice udelas, ze se vsechny killy pocitaji jemu. Ja to delal hlavne kvuli goldu, protoze nemam zajem platit diviny za nejaky blaznivy rota na goldy, a tohle efektivne zdvojnasobi moje goldy i z beznejch map, teda mam na nejaky easy jun/alva mape, co juicuju na magic packy, cca 65k goldu. Na T17 co beham na strongboxy klidne i 100k goldu.

Navic ma determination takze co ho mam tak jsem neumrel, a i merc zatim jen jednou, bo kdyz jsem zjistil, ze nemusim uhejbat pred detonate strongboxama, tak jsem zapomnel, ze on musi... :)
    YORK
    YORK --- ---
    GURBON: Přijde mi to stejný jako vždycky. Normální mobové a bossové easy, ligová mechanika těžce přepálená. A umírání je o tom, jak máš OP build. Se spectral bladama a pokusem o totemy mě zabil každej druhej merc, kolem dvacítky jsem přehodil na RF a od tý doby jsem neumřel.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    EVILMIND: Ultimatum taky nejde prohrat, kdyz vis jak to hrat. Co tak koukam na strymery tak nejlepsi strategie je damage. Když ho smažeš za 2s, tak ti nic neudělá :))) #easy#protip
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    GURBON: Smysluplne reseni je easy vratit tu hru cca 6 lig zpet a testovat nove ligy aby se tohle nedelo.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    pro hrace zasekle v POE2 - odmena za tuhle ligu (ktera je easy, level 80 da komplet set) je bude videt i ve dvojce, a ten set je peknej :-)

EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Koukam Aristocrat je v podstate Gemling z dvojky! :-)

Nicmene ja uz mam viteze, jestli mezi poslednima 4 co zbyvaji odhalit nebude neco totalne insane, tak startuju Windspeakera. Protoze jako vlci z prvni lab, pro easy probehnuti aktama? 100% suppress za 2 body? Free tailwing? Ty body pod tim jsou fakticky lehce nerfnuta Farrul chesta. A naopak body nad tim je doslova Inspire Learning.

Flicker strike/Dual Strike FTW!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam