• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAARISTAANMěstské zahradničení .:. Urban Garden
    LAROY
    LAROY --- ---
    na severovychod mam za barakem redkvičky, kvetak, spenat, rajcata, rukolu, salaty....uplna pohoda, nevysla mi akorat brokolice, cibule(u ty se zrovna divim) a byliny
    pazitka zrovna celkem ujde...ale ty to trva kdekoli celkem dlouho, ono se to cloveku zda od pohledu jako plevel ale neni to uplne tak rychly
    MRTS
    MRTS --- ---
    RENNFRI: Na severních parapetech máme fuchsie, rostou pěkně. (Nedají se tedy jíst, pokud nevadí.)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    nevíte co by přežilo parapet obrácený na severovýchod, tj. slunko trochu ráno jinak stín? neroste mi tam pořádně ani pažitka a petržel, ale zeleno bych tam chtěla tak přemýšlím čím by to šlo osadit..
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    Zdravim, mam nejakou plisen na bylinkach za oknem, tak kdyby nekdo znaly umel poradit... [ MARTYYNO @ pěstujeme .:. byliny ] diky:)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    máte někdo zkušenosti z pěstováním koriandru ze semínek? už mi odkvétá a semen je docela dost. nějaký info sem si našla, ale zajímě mě, jestli máte nějaká rady, na co si dát pozor
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    „Kdo si doma zkusí chleba upéct, je pak náročnější zákazník a není ochotný koupit si v obchodě jen tak něco -protože ví, jak může skutečný chléb chutnat,“

    Zdroj: http://www.lidovky.cz/...domaci-vyrobu-potravin-p0u-/dobra-chut.aspx?c=A130625_170604_dobra-chut_ele
    IVNA
    IVNA --- ---
    DREAMCASTER: Vzdycky kdyz tohle vidim, tak si rikam, jak je mozny, ze to vsechno nesezerou slimaci a sneci...a msice...a housenky, jako u nas? Je to tim travnikem a jinou zeleni okolo? Ja mam malou zahradu v kvetinacich na dvore uprostred mesta a skoro nic nevypestuju. Dokonce jsem zacala pouzivat granule proti slimakum, tak zoufala uz jsem. Nejake rady?
    VODA
    VODA --- ---
    DREAMCASTER: Pěkný počin! Jde trošku vidět, že se rostliny táhnou za světlem, že nemájí to správné oslunění, což ve dvoře nelze ovlivnit. Ale zrovna u té bazalky, která má ráda polostín a celkem dost závlahy se divím. Možná špatné zazenice? Časem si vychytáte druhy, kterým tolik nevadí krátka fotoperioda - pertželku máte krásnou. Doporučila bych mizunu, ranné kedlubny, černou ředkev, mangold, keříčkovou fazoli - to nám celekm rostlo i ve stínu, ale slunce je důležitý a když se ho nedostává, nedá se toho mnoho podniknout. Co třeba osázet střechu? To by vás asi vystrašení sousedé - důchodci defenestrovali, že?:)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DREAMCASTER: to jsem myslel :). to uprostred mi prislo rozdvojeny
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    VODOMERKA: ne jediny co tak odstipujeme listky ktery jsou mezi jednotlivymy patry. protoze to tu rostlynu zbytecne vysuluje.. v pripade ze tam uz jsou kvitky tak se to nezastipne jinak ano.

    Kazdopadne roste to jen jsme zjistili co je tam uplne zbytecny pestovat a to patyzon, rebarbora a letos nam chcipla i bazalka.. coz je asi dano tim jak je moc vlhko... jinak tim, ze je to vnitroblok je pekne videt jak vsechno jde hrozne pomalu. Paralel s tim pestujem ve skelniku a zahonku na vesnici a to je uplne jina liga.. ale jsem rad ze vubec neco tam jde.. Kazdopadne budeme muset jeste experimentovat. Co ma a nema smysl tam sazet.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DREAMCASTER: rajcata, koukam, nezastipujete? ;)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    DREAMCASTER: krásně to roste!
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Update!:]


    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    _ANICKA_
    _ANICKA_ --- ---
    HOUBA: Já myslím, že je to ona =) ale pravda, můžu se mýlit =))
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    _ANICKA_: Jestli bílá, to netušim, já je bez květů nerozeznám ;)
    _ANICKA_
    _ANICKA_ --- ---
    HOUBA: To je ono =D Kýchavice Bílá !! Děkuju mockrát =D já se k tomu pořád nemohla dopídit =)))
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    _ANICKA_: mně to trochu připomíná kýchavici.
    _ANICKA_
    _ANICKA_ --- ---
    VODOMERKA: to by možná aj mohlo být... zkusím projít seznam orchydeí, které roustou v ČR =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam