• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAARISTAANMěstské zahradničení .:. Urban Garden
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    nechcete někdo sazenice tabáku? teďka jsem je vyndala ze záhonu, kde je nechceme, vypadaj zmoženě ale snad se spraví. měl by to bejt virginský tabák, pěstovali jsme ho minulej rok a trochu se tu vysemenil a teďka se všude roztahuje,.k mání na trafačce
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    jaro nejlepsi doba :) největší síla :))

    s matou bych nezoufal , jestli je zivej kořen , jede zas a zas ... navíc se da strašně dobre rizkovat , je to rychle a velké procento ze se rizek chytí ...

    kdyz by někdo potreboval sadbu .. mam ted dost kedluben za 2 salát taky za 2 .. za dva týdny po zmrzlych rajčata 10 a papriky 17(2ks klasika) , bazalku taky nějakou mít budu navíc .. cukety taky .. spam to asi bude ale kdyby někdo chtěl ? Praha - Zbraslav ale mužem se domluvit na nejakem zavozu do města .. Jsem tam každy den ... odrůdy upresnim jestli ma někdo zájem .. A myslim i na ne zahrádkáře .. mam i odrůdy balkonovych rajčat a paprik ..
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    BJETUSH: před měsícem jsem dával tuhle topící kůru dvěma papričkám, z nichž jedna to přežila úplně krásně, ale druhá (krerou jsem týden předtím přesazoval, což mi nedošlo) začla hned chřadnout a nakonec úplně odešla, ale jelikož jsem nějak neměl čas ten květináč s mrtvolou vyhodit, tak jsem ho nechal bejt a předevčírem koukám, jak zničehonic začla obrážet. Někdy zkrátka i na první pohled mrtvá kytka může překvapit ;)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, poradite co za bylinky a zeleninu se da s uspechem pestovat v nadobach ve vnitrobloku? Tzn. malo svetla, spis vlhko.
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    HOUBA: no ještě jsem to nevyhodila, dávám jim šanci, ale asi ji celou sotříhám a počkám, jestli nevyraší znovu..
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    BJETUSH: a nepřežily to určitě? Ona se máta nezdá, i když nanzemní čás pojde, tak leckdy vyrazí pak nová a někdy to i chvíli trvá.
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    HOUBA: tak to nepřežily, ale mojí chybou - jsem debil a nechala je tam moc dlouho.. :(
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    BJETUSH: Mela jsem to samy a stacila na to parkrat prudka sprcha. Jinak se jeste radi na msice strikat mix voda+mliko, ty msice to ma udajne zadusit, ale ozkouseny to nemam.
    HONZIK_HAPPY
    HONZIK_HAPPY --- ---
    nechtěl by někdo sazeničky afrikánů .. za chvilu budu přesazovat .. Praha
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TURF: já mám kýble (5, 10 a 20 l) z Alberta z pekarny (mají v tom ruzny naplne do peciva, ktery tam pak pecou) .. přes známou, co tam pracuje :)
    APPU
    APPU --- ---
    TURF: Ty kýble od barev sem viděl prodávat v hobbymarketu prázdný čistý a myslim že ani nebyly drahý
    TURF
    TURF --- ---
    ahoj, nevite kde sehnat cca 20 rozmerove stejnejch (resp. stohovatelnejch, at se daj skladovat) 15-20l kyblu na pestovani rajcat? loni jsme meli pytle - nejsou spatny, ale protoze si vozime hlinu pres pul prahy, tak jsou pro nas neprakticky :/ vim, ze kyble od barev obcas vyhazujou ze staveb, ale urcite bude i nejakej koncentrovanejsi zdroj :)) dik!
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    HOUBA: díky za tip! utopim je.
    doufám, že se nevrátí...
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    BJETUSH: Mátu mám odzkoušenou a přežila to vždycky (sice ne jahodovou, ale snad to nebude kdovíjaká choulostivka). Jo mšice to taky utopí.
    Ty potvory se berou různě - některý si člověk přinese s kytkou nebo s hlínou, jiný prostě přiletěj od souseda nebo kdoví odkud.
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    HOUBA: to s tim potopením zní dobře, jestli to teda přežije :) to asi vyzkoušim. mam vedle sebe mátu jahodovou a mátu peprnou a na tý jahodový jsou tyhle kakající nestvůry a na tý peprný, ted koukám, pro změnu lezou mšice (asi) - ty voda taky zabije?
    kde se ty potvory sakra berou?? :(
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    BJETUSH: nevim přesně, co tvou mátu konkrétně napadlo, ale nechemicky se to dá řešit různě :

    - ostřihej ji - máta velmi dobře obráží a pokud takto odstraníš všechny napadené části, tak by to mohlo stačit.
    - pokud je napadena celá rostlina včetně špatně ostříhatelných spodních částí nebo si nejseš jista, jestli se někde dole nějakej hmyzák neschoval, tak ji celou potop i s květináčem do kýble s vodou a nech takto třeba přes víkend. Hmyzáci by to neměli přežít, zato máta to přežije. Je na tobě, jetli ji před potopení ostříháš nebo ne, ale ty napadené listy stejně pak nejsou moc dobré, takže já ji většinou sestříhávám.


    Jinak to lze samozřejmě řešit chemicky, ale to by chtělo vědět o jakou přesně breberu se jedná a použít konkrétní přípravek. Ale já osobně bych se snažil na věci, který do sebe hodlám cpát, chemii používat co nejméně.
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    to se mi právě strašně nechce..
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    BJETUSH: ja bych ji vyhodil a sehnal si jinou :))
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Help! Mátu za oknem mi napadli takový malí hnusní červíci/broučíci nebo co to je, když jsem to vzala do ruky, tak se to na mě vysralo :) okusuje to listy. co to je a jak se toho zbavim???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam