• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    ja kdysi dostal plnici montblanc, plnim si jej zelenym inkoustem a na psani je to opravdu nejlepsi nastroj, jen se bojim jej nosit stale, tak na s nim pisu sporadicky :(
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    Já jsem si svoje poslední pero kupoval v Kanadě v Edmontonu od Lamy ( cp 1 black), taková studentská klasika za sto babek ( v Čechách je tedy o dost levnější :/). A bylo to docela smutný, když mi majitel říkal, že už ani na některých školách děti neučí psát a píší tam jen na počítači.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Ja dostal asi pred 5 lety k vanocum sadu Parker Frontier - plnici pero, mikrotuzku a keramicke pero. Nejdriv jsem psal jenom tim keramickym, protoze jsem na nej byl zvykly z drivejska. Ale tak keramicke pero kde se vymenuje napln i s hrotem je jen schranka, ze ano. Tuzku pouzivam sem tam, kdyz cmaram veci co nesouvisi s textem. No a posledni cca 2 roky uz prakticky nepisu nicim jinym nez plnicim perem. Jak jsem mohl driv bez nej existovat mi neni uplne jasne .)
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    ADAMBERNAU: Předevčírem jsem byl náhodou zase okukovat u Wagnera a též jsem zjistil, že se Waterman dá pořídit i za (relativně) levno. Pěkný, jednoduchý kousek za ca 1500. Co to bylo si už nepamatuju.
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    Ahoj, všem před vánoci jsem si též pořídila plnicí pero je to Homo Sapiens od Visconti. Jsem s ním neskutečně spokojená, co se týče hrotu nemám k němu jedinou výtku a k tělu pera, který je vyroben z lávy taktéž ne. Je to takový skvělý pracant, žádný pouzdro prostě jde rovnou do tašky. Co se týče Parkera nechtěla bych tuto značku hanit, ale Parker podle mého názoru začíná být kvalitní od kolekce Sonnet a výš.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já dostal od ženy Uranus Duke. Takové jednoduché černostříbrné s plněním (ne bombičkami) a píše krásně:) Je to úplně jiný pocit než u propisek. Takže to střídám - na kratší věci, které jsou důležitější (třeba psaní do třídnice, podpisy atd.) mám pero a na psaní do bloku apod. mám obyčejnějšího Parkera propisku (Jotter premium).
    Zatím teda hledám ten správný inkoust... pěkně modrá tmavá sytá barva není samozřejmostí.
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    LYKANTROP: Já ho dostal k Vánocům; sám bych si Watermana nekoupil (toho, co jsem měl, jsem pak viděl ve výloze za 80E, což je, zdá se mi, na poměry značky celkem dost málo).

CENSORFUCKER: Já jsem začal psát právě až s dobrým perem. Teď už zase spíše ta klávesnice.

Myslím, že po zkušenosti s perem chápu, proč někteří lidé si zakládají na dobrých hodinkách. Taky většině lidí stačí ty, co jsou na mobilu...
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    Bez Ladu A Skladu - Píšte všetci modrým perom - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lQvbg_qieK4
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Ja si pred vanoci koupil v ramci experimentu pero Lamy Logo. Prestoze jsem s nim zkousel v obchode psat, tak me nakonec doma prekvapilo, jak ma tlustou stopu. Holt neco jineho je cmarani na papir ve stoje, a neco jineho kdyz si potom clovek doma sedne, a zkusi si neco napsat. Da se s nim sice psat vzhuru nohama (coz ani nevim, jestli je oficialni rozhrani), potom ma dobrou sirku stopy, ale zase inkoust netece tak dobre. Zvazuju, ze bych na druhy pokus zkusi koupit neco, co mi vic sedne, ale zase pisu pomerne zridka, takze to pero se u me asi neamortizuje...
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    ADAMBERNAU: A s tvou ztrátou hluboce soucítím. Mě zase přijde, že všechno, co někde vyzkouším, má strašně tvrdej hrot, což zase unavuje ruku mě :) Nevím, jak bych si zvykal.
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    ADAMBERNAU: Díky, žes to tu odpanil :)

Já jsem na Watermany asi moc velká socka. Parker je pro mě chleba s máslem. Ale máš pravdu v tom, že to s nima není vždycky jednoduchý. Když jsem si před lety pořídil Frontiera, tak jsem si hrot musel postupně doladit, aby mi sedl. Teď už mi to u pera "střední třídy" přijde divný, dělat takový věci ...
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Píši rád pery.

Kdysi jsem měl takového pěkného Watermana (moc pěkná kombinace černé a zlaté - na model si přesně nevzpomenu). Na poměry této značky to ale bylo spíš takové "obyčejnější". Bohužel jsem si ho, blbec, položil na desku stolu. Jak na potvoru z metru spadlo přímo na hrot.

Teď píšu obyčejnějším Parkerem a je to jak přesednout z nějakého auta vyšší střední třídy (např. Superb) do nějakého lidovějšího vozítka nižší střední třídy (např. Octavie): horší hrot (tlustší čára), více námahy při psaní, lehčí, hůře vyvážené.

Stále ale lepší než propiska.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam