• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KAMHA: Mají to dobře vymyšlené. Levné, designové pero, navíc ve spoustě barev. Už je na cestě z Penshopu mé třetí Safari.
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    AETHER: lamy nahodou dobry.. ze me se stala silena sberatelka jejich modelu Lamy Safari.. momentalne jich mam asi 5.
    tyhle v praci :D

LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    OVERDRIVE: A omlouvám se, Tvůj poslední příspěvek se mi nějak podařilo killnout omylem, když jsem mazal svou reakci na něj.
    AETHER
    AETHER --- ---
    OVERDRIVE: do Parkerů mám ty konvertory, právě proto, že třeba na Šumavě tu dlouhou nekoupíš, ani nemusíš být v Brazílii... Jinak objednávám přes web a vyzvedávat budu osobně, doufám, že bude v pohodě, když si ho na místě vyzkouším, ale mám to z ruky a tak by se mi nehodilo tam přijet a zjistit, že třeba zrovna nemají ten EF hrot, který chci atd...
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    OVERDRIVE: Bombičky pro Parkery jsou zlo. Bez konvertoru ani ránu. Akorát si ho musíš za ca 150,- dokoupit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jinak mam zkusenost s kaligrafickymi pery, treba tohle jsem mel kdysi pujcene od Olivky a muzim rict, ze rozhodne doporucuju ke koupi uz jen pro zabavu: http://penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=7477
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    AETHER: zkusenosti bohuzel ne, ale kazdopadne dekuju za link na peknou stranku... stejne si tedy myslim, ze pero by se melo zkusit, takze kupovat pres net je podle me spatny,...

---------

jinak znova predesilam, ze je nedobre mit pero se specialnimi bombickami, clovek na to nejcastej doplati na sluzebce v Brazilii nebo tak neco...

i kdyz se obavam, ze mozna vsechna zajimava pera budou mit nestandardni bombicky.
    delaj sie jeste nejaka pera, ktera by nepouzivala bombicky vubec jen by se natahovalo z lahvicky inkoustu, jako kdyz jsem byl malej?
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ja mam vyhlednute tohle, mate s nim nekdo nejake zkusenosti? http://penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=7475
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    OVERDRIVE: vyzkousej nekdy alespon na pujceni pero se zlatym hrotem.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PRASOLET: ten pocit znam, ale zase kdyz ho sebou nebudes nosit a psat snim, k cemu ho pak clovek ma. Vzpomel jsem si na to kdyz mi spadl Watterman na zem a rozletel se na dva kousky. :(
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    ja kdysi dostal plnici montblanc, plnim si jej zelenym inkoustem a na psani je to opravdu nejlepsi nastroj, jen se bojim jej nosit stale, tak na s nim pisu sporadicky :(
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    Já jsem si svoje poslední pero kupoval v Kanadě v Edmontonu od Lamy ( cp 1 black), taková studentská klasika za sto babek ( v Čechách je tedy o dost levnější :/). A bylo to docela smutný, když mi majitel říkal, že už ani na některých školách děti neučí psát a píší tam jen na počítači.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Ja dostal asi pred 5 lety k vanocum sadu Parker Frontier - plnici pero, mikrotuzku a keramicke pero. Nejdriv jsem psal jenom tim keramickym, protoze jsem na nej byl zvykly z drivejska. Ale tak keramicke pero kde se vymenuje napln i s hrotem je jen schranka, ze ano. Tuzku pouzivam sem tam, kdyz cmaram veci co nesouvisi s textem. No a posledni cca 2 roky uz prakticky nepisu nicim jinym nez plnicim perem. Jak jsem mohl driv bez nej existovat mi neni uplne jasne .)
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    ADAMBERNAU: Předevčírem jsem byl náhodou zase okukovat u Wagnera a též jsem zjistil, že se Waterman dá pořídit i za (relativně) levno. Pěkný, jednoduchý kousek za ca 1500. Co to bylo si už nepamatuju.
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    Ahoj, všem před vánoci jsem si též pořídila plnicí pero je to Homo Sapiens od Visconti. Jsem s ním neskutečně spokojená, co se týče hrotu nemám k němu jedinou výtku a k tělu pera, který je vyroben z lávy taktéž ne. Je to takový skvělý pracant, žádný pouzdro prostě jde rovnou do tašky. Co se týče Parkera nechtěla bych tuto značku hanit, ale Parker podle mého názoru začíná být kvalitní od kolekce Sonnet a výš.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Já dostal od ženy Uranus Duke. Takové jednoduché černostříbrné s plněním (ne bombičkami) a píše krásně:) Je to úplně jiný pocit než u propisek. Takže to střídám - na kratší věci, které jsou důležitější (třeba psaní do třídnice, podpisy atd.) mám pero a na psaní do bloku apod. mám obyčejnějšího Parkera propisku (Jotter premium).
    Zatím teda hledám ten správný inkoust... pěkně modrá tmavá sytá barva není samozřejmostí.
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    LYKANTROP: Já ho dostal k Vánocům; sám bych si Watermana nekoupil (toho, co jsem měl, jsem pak viděl ve výloze za 80E, což je, zdá se mi, na poměry značky celkem dost málo).

CENSORFUCKER: Já jsem začal psát právě až s dobrým perem. Teď už zase spíše ta klávesnice.

Myslím, že po zkušenosti s perem chápu, proč někteří lidé si zakládají na dobrých hodinkách. Taky většině lidí stačí ty, co jsou na mobilu...
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    Bez Ladu A Skladu - Píšte všetci modrým perom - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lQvbg_qieK4
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Ja si pred vanoci koupil v ramci experimentu pero Lamy Logo. Prestoze jsem s nim zkousel v obchode psat, tak me nakonec doma prekvapilo, jak ma tlustou stopu. Holt neco jineho je cmarani na papir ve stoje, a neco jineho kdyz si potom clovek doma sedne, a zkusi si neco napsat. Da se s nim sice psat vzhuru nohama (coz ani nevim, jestli je oficialni rozhrani), potom ma dobrou sirku stopy, ale zase inkoust netece tak dobre. Zvazuju, ze bych na druhy pokus zkusi koupit neco, co mi vic sedne, ale zase pisu pomerne zridka, takze to pero se u me asi neamortizuje...
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    ADAMBERNAU: A s tvou ztrátou hluboce soucítím. Mě zase přijde, že všechno, co někde vyzkouším, má strašně tvrdej hrot, což zase unavuje ruku mě :) Nevím, jak bych si zvykal.
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    ADAMBERNAU: Díky, žes to tu odpanil :)

Já jsem na Watermany asi moc velká socka. Parker je pro mě chleba s máslem. Ale máš pravdu v tom, že to s nima není vždycky jednoduchý. Když jsem si před lety pořídil Frontiera, tak jsem si hrot musel postupně doladit, aby mi sedl. Teď už mi to u pera "střední třídy" přijde divný, dělat takový věci ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam