• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    KURE
    KURE --- ---
    casem to asi poteče, ale parkrat to bude ok.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: No, to taky uvidím, ještě jsem to nezkoušel... :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: nepoteče to pak? Bude to těsnit?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: zrovna dneska jsem plnil dlouhou bombičku do běžný ho pera. To množství inkoustu za trochu nepohodli s injekční stříkačkou.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Jo, taky vyplachuju a uchovávám. :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: Možná, teď jsem tam teda vrazil bombičku až dojde, tak ji možná recykluju, jak tu někdo radil.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Tak v tom případě je otázkou, jestli i přes nevyužití plné kapacity to má místo měchýře smysl.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: Skoro, o kousek. To jsem zjistil když jsem to pero zašrouboval a začal mi téct inkoust, jak ten píst narazil na konec a pak se tím stiskl... :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Jejda, zdálo se mi, že to rozměrově pasuje též...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: To je, ale na Liliput je moc dlouhý, leda bych to neplnil celé.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Minipístek je lepší. Aspoň já jsem si na něj zvykla hned...

WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    NEVILL: Tvé pero se připravovalo na dnešní pochod ;-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Poprvé jsem viděl Liliputa naživo. A je menší než jsem si myslel. Nádherné pero.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    No, vypadá to že ta růžová je zřejmě způsobená inkoustem Diamine. Do jiného pera jsem si doplňoval Diamine Majestic Blue a ukápla mi pěkná kaňka do dřezu (lepší místo na výměnu inkoustu jsem si zatím nevymyslel), tak jsem ji jednoduše splachoval vodou z kohoutku a ono to z modré začlo měnit barvu na fialovou až růžovou. Takže asi se v tom vedru začal ten inkoust trochu vypařovat a tím se tam vytvořila tahleta růžová složka...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Kaweco Liliput Converter – A Review | Slightly unnerved
    https://slightlyunnerved.com/2017/01/08/kaweco-liliput-converter-a-review/

Tak asi se to u tohoto konvertoru stává, tady to má podobnou barvu...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: No skoro! A to jsem tím perem nepsal žádné milostné dopisy, ani nic z čeho by se kdokoliv mohl červenat... :-)

Trocha inkoustu tam zřejmě je, pero stále píše, ale budu to muset zítra nějak vyčistit, tohle se mi fakt nelíbí...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Rtěnka :-D
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Chtěl jsem se podívat kolik mi zbývá inkoustu a tohle mě tedy překvapilo, ten konvertor zrůžověl! Nechápu, je v něm Diamine Blue Black. Že by to bylo tím horkem?

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KLON: kdybys náhodou chtěl další Liliputy, neprohloupíš, protože kupuješ prověřenou kvalitu, cituji: " Kolekce Liliput je jednou z nejstarších kolekcí Kaweco, vznikla v roce 1908" ;-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Waterman Hemisphere mám (Stainless Steel GT ... hrot EF) a jsem s ním maximálně spokojen. Krásné štíhlé pero. Píše dobře se vším co jsem do něj zatím použil - Waterman bombičky (různé barvy), Sheaffer inkousty (různé barvy), Pelikan Edelstein Tanzanite. Teď se chystám dát mu J. Herbin bombičky, až dojde inkoust ve Waterman bombičce co tam je.

tohle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam