• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Penshop minuly tyden ze stale cekaj na zbozi ze se ozvou ze by meli mit alespon ten midori starter pack skladem. Dalsi tydem nic a dneska uz zase o nicem nevi a stejna informace ze cekaji na zbozi a podivaji se po starter packu ktery by meli nekde mit.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VEHUIAH: Hmm, za mě zatím dobrý, sháněl jsem kalendář na 2022 do Midori Travelers Notebooku v nabídce je sice neměli, ale do telefonu mi řekl, že mají ještě dva kusy, co si lidi objednali a nevyzvedli, jestli jeden chci, tak jsem po něm hned sáhnul, a domluvil si platbu kartou a odeslání do Zásilkovny - a pohoda, za čtyři dny jsem měl diáře doma (jsou to dva kusy leden - červen a červenec - prosinec).

tyhle (mám ten týdení formát nejraději, dělá je i Leuchtturm1917, ale ty se mi nehodí,
    protože používám Midori Travelers notebook, tak nějak mi nejlíp sedí a Midori papír nemá
    problém s žádným inkoustem, ani perem co používám)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LARS_GUNNER: Pravda, teď jsem si vzpomněl že jednou jsem měl od nich zpoždění, protože neměli pero co jsem objednával v EF verzi. Nevím proč, ale jejich e-mail mi spadnul do spamu...
    KURE
    KURE --- ---
    VEHUIAH: https://www.cultpens.com/
    ale nemam zkusenost z doby po brexitu.
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    Díky všem za odpovědi. Moje aktuální zkušenost odpovídá té vaší. Pokud do nějaké doby nezaberou, nebudeme se bránit?
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    VEHUIAH: Me neodpovedeli na objednavku. Po tydnu bez reakce jsem jim volal a bylo mi receno, ze dane veci nemaji. Tak nevim, asi maji nejake trable, ale komunikovat takhle, to jim asi nepomuze.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    VEHUIAH: hele s kámošem jsme tam ted objednávali a po asi peti dnech uz jsem mel podezreni ze to zabalili (prodejna je zrusena), tak jsme tam zavolali a pry cekaji na dodavku nekterych veci z objednavky. Daji vedet. Tak se prozatim radeji vubec neozvali :)
    KURE
    KURE --- ---
    VEHUIAH: naposled x let zpět. vše ok.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VEHUIAH: Naposledy asi tak před dvěma lety, za posledních pět let jsem tam online nakupoval několikrát, vždycky v pohodě.
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    Ahoj - nemáte, prosím, někdo aktuální zkušenosti s fungováním PenShopu? Bylo vše v pořádku s komunikací, odesláním a doručením? Díky.
    KURE
    KURE --- ---
    Možná je to trochu off topic, ale pokud je tady nějaký fanoušek SF literatury, tak kniha https://www.databazeknih.cz/knihy/pribeh-ze-sveta-zelezneho-druida-inkoust-a-pecet-460877

zdá se obsahovat odkazy na pera a psaní. Přijde mi to osvěžující, protože plnící pera nejsou zrovna obvyklé rekvizity.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    MILAZAJICEK: Je mozny, ze to driv bylo lepsi, ale ted jsou na tom fakt bidne.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEPHIRUS: Já mám jeden z prvních kusů a byl v pořádku. Všechny mám tedy z Německa.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    MILAZAJICEK: Skoda jenom, ze Kaweco ma mizernou kontrolu kvality. Mame doma dva liliputy a u obou jsem musel srovnavat hrot, aby to vubec psalo jak ma. U pera za dvojku bych nejak cekal vic.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    VEEHELL: Kaweco mám rád i plastaky hliníkové mám u to co prodávají rovnou odřené. A k tomu ještě jedno na žluté zvyrznovac. Momentálně nejoblíbenější je Kaweco liliput.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VEEHELL: No, jako na moje hlavní použití mi přijde taky až moc pěkná, spíš než že bych s ní kreslil to spíš používám na mazání čepů na dýmkách, ono když se to takhle tuhou počmáře, tak se to tím promaže a pak to nedře a nevrže při otáčení...takový starý trik... :-)
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NEVILL: tak tu presne ma tatik, v mosaznem provedeni. A je fakt tezka, na me az moc, proto mam tu kohinorku :D. Ja teda nemel moc per k ozkouseni, tak nemuzu porovnavat, ale jsem s tim AL Sportem nadmiru spokojenej.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VEEHELL: Takovouhle tužku mám od Kaweco, myslím že se to jmenuje Sketch up nebo tak nějak. Taková tlustá a těžká verzatilka s hodně silnou tuhou. Jinak Kaweco AL Sport mám taky, přesně tohle provedení, aktuálně moje nejčastěji používané pero... :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    Mám tu nějaké vzorky inkoustů, které nevyužiju. Měl by někdo zájem? Za odvoz asi.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Jedna tuzka od Kohinora, plastova propiska KawecoSport (po obdrzeni, jsem byl vyslovene zklaman tim materialem a zpracovanim, ale uz jsem si zvyknul - je hrozne lehoucka a dost jsem ji ohmatal, chyta patinu) a konecne to plnici KawecoALSport (po ztrate puvodniho "Sport", jsem si koupil v Hamburku nove ale uz to "AL" navic s lehce tlustejsim hrotem a s velkou varkou inkoustu [cernej, cervenej, sedivej, ruzne modre] , kupuju to i pro tatika co ma od nich taky par kousku ; nejradsi mam "svetla namorni modr" ...)

Mam je vsechny po ruce vedle klavesnice a v podstate jsou v dennim pouziti vsechny tri podle toho co a kam si chci zapsat ci nacrtnout.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam