• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    STENNY: jj. na tom druhem obrazku tady je to i videt. ty dve konzervy vzadu.
    STENNY
    STENNY --- ---
    LORD_WANG: Za 250-300 super, jestli jsou v tom dvě hlavní jídla... do toho bych taky šel. Stejně MRE většinou rozbaluju předem a s sebou beru spíš komponenty, kvůli objemu.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WICKING: nemůžu slíbit, ale zkusím
    WICKING
    WICKING --- ---
    LORD_WANG: Mno, to kdyby se podarilo zjistit nejaky kontakt bylo by to super!
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WICKING: jo a frmre je koncipovano na víc porcí, možná celý den,tzn jsou v něm dvě různá hlavní jídla (taky myslím 250-300g) a spoustu dalších dobrot. já kupoval za 250-300. ale stojí to za to. jediné, co my chybělo, byla bílá vlajka ;)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WICKING: nevím,blbě. já koupil nějaká přes aukro a nějaká přes fb. někdo mi říkal o levném stálém zdroji, zkusím zjistit
    WICKING
    WICKING --- ---
    LORD_WANG: A FR MRE se shani kde? To chci ochutnat :)
    BTW: na MRE mam jeste rad, ze kdyz to rozbaluju, tak si pripadam jak o Vanocich, vzdycky to je takove prekvapko jestli tam budou zrovna patriot cookies nebo vanilkovej puding
    WICKING
    WICKING --- ---
    NAVARA: Bod. :) jsem tard
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    381007: souhlas se vším, co říkáš, je to super,nicméně dle popisu je OFP až nápadně podobné Express menu http://www.expresmenu.cz/ . tím nechci nic naznačit, jen že jde o stejný přístup,filosofii apod. cena podobná, balení takřka stejné, chuť velmi dobrá.
    také tím nechci brát kšeft tvému kamarádovi, sám si něco na zkoušku objednám,ale je tu i alternativa.

    dále mám dobré zkušenosti s Adventure menu,což byla pulkilova jídla i s rýží apod.

    no a nejraději mám francouzská "MRE". cena a dostupnost horší,více obalovych materiálů a do terénu se to tahat asi nevyplatí, ale je to velmi chutné,pestré jako MRE ve smyslu rozličné skladby hlavních jídel, pochoutek, příloh apod. a všechny komponenty jsou imho kvalitní. za hlavní jídla by se nemuseli stydět v leckteré restauraci,tycinka z 60% čokolády mě dostala,pastika naprosto dokonalá atd.
    je to dobré na morálku a člověk si fakt pochutna
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    381007: No pěkný, dělá i něco pro opravdový chlapy co nejí maso? Viděl sem tam rýžovou kaši, tak možná toho dělá víc..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WICKING: je to na nich napsaný :) 2 roky
    WICKING
    WICKING --- ---
    381007: Zajimave info, jaka je trvanlivost sacku?
    381007
    381007 --- ---
    Co se týče jídel, tak po všech zkušenostech s MRE, který asi amíci dělají z Irácké ropy a českých BDP/KDP které jsou na hranici poživatelnosti jsme na tyto balíčky zanevřeli a zajistili jsme si zdroj jinde... Používáme všichni v bandě (a v ostatních spřátelených skupinách) OFP - Outdoor Food Pack :). V jednom sáčku je 250-300g poctivého českého chutného a vydatného jídla - tzn. jedenapůlporce. Táhnete ssebou jen pokrmy a žádný balast okolo jako v MREčkách, kterých se (info mám od Regiho - budiž mu země lehká) fasovává u bojařů na misích až 8!!! kusů na jeden den (to množství obalů a mrtvá váha odpadu jsou příšerný). Zanevřeli jsme i na všechny ty Hamé konzervy z marketu, kde žerete hnusnej moučnej párek a kupu levný zeleniny. OFPčka jsou super - otevřu guláš, chutná jako doma, je v něm 5 kusů hovězího masa a naprásknu se jako blázen. Dají se jíst za studena, ale jelikož to nosíme v kapsách, většinou je to ohřáté na tělesnou teplotu. Obal vydrží i když se na něj postavím (120kg - jateční váha) a prázdný po snědení obsahu váží pár gramů (odpad neseme ssebou zpět). Výhodu balení vidím v tom, že když máme možnost luxusu a můžeme si jídlo ohřívat, tak vezmu plynový vařič, do ešusu naleju vodu, hodím do ní porci žrádla v zadělaném obalu, přivedu k varu a kouzlo: žrádlo sním a do vody nasypu kafe, nebo v ní vymáchám čaj --> za jeden plyn mám dvě teplé věci do žaludku. Ceny jsou přijatelný (kolem stovky za porci, což je cena MREčka, ze kterýho se já osobně nenajím) a slušnej výběr domácích jídel, u kterých je možný zvolit, jestli je chcete s přílohou (rýže/těstoviny) nebo bez ní (pokud chce někdo ke konzervě jíst chleba. Trvanlivost je stejná jako u konzerv (používá se parní sterilizace + minimální chemická konzervace). Navíc je i slušný výběr domácího sušenýho masa a to ve verzích kuře, kráva, prase, krůta a variantách natural (čisté maso+trochu soli) nebo spiced (pikantně kořeněné). Pokud by to někoho zajímalo, tak ke mně do pošty. OFPčka dělá jeden můj kamarád horolezec a dobrodruh, který má svou hospodu a zakoupil někde z reichu starší balící zařízení a sterilizační aparát. Jelikož to není ofiko, tak žádný web nemá, všechno distribuuje přes své - musím říct že velmi spokojené - zákazníky.

    WICKING
    WICKING --- ---
    VACA: Souhlas, ja je mam taky rad. S jednou vyhradou, kafar jsem a pro me je to kafe nouzovka :)
    DIMS
    DIMS --- ---
    381007: no tak snad Major neleze i na tohle auditko :-D p.s. kdo mluvil o vaření jídla ...
    VACA
    VACA --- ---
    WICKING: presne, navic ftipny je ze se to jejich kafe da i vypit rovnou z toho sacku ve kterym je uskladneny a ve kterym si ho ohrejes, a jeste ti pred konzumaci pekne zahreje bundu v naprsni kapse :D ("americkej zip tady opravdu funguje bajecne) teda pokud da clovek prednost kafi mokrymu pred suchym :D
    Jinak ja nejsem kafar, ale musim rict ze to mre kafe mi chutnalo jak teply, tak i ve studenym stavu...

    Me ty jejich "sackovy" baleni bavi, je pravda ze v tom pytliku to na ohni narozdil od konzervy neohrejete, ale proste furt tam vidim vyhodu ze i po nekolikadennim stravovani ty prazdny pytliky pak temer nezabiraj misto, coz se o prazdnejch konzervach neda tak dobre rict...
    WICKING
    WICKING --- ---
    XAJA: Kava + caj jsou v mre instantni a jsou mysleny, ze po priprave jidla vyuzijes zbytkove teplo na ohrati vody na napoj... Da se to, ale nedivim se, ze treba v Generation Kill porad chroupou nescafe rovnou ze sacku bez vody ;)
    XAJA
    XAJA --- ---
    DOTCOM: ved ja neprotestujem, vid prva veta.

    tie jedla sa daju jest bez akejkolvek upravy. vyssti stupen "luxusu" predpoklada moznost niektore z nich zohriat, este vyssi stupen uvarit si k nim ten caj ci kavu,)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak ono se asi nepředpokládá, jako zjevně několik lidí tady, že se bude jíst/vařit pouze a jedině v absolutné postapopustině. Klidně mlžete narazit bvěhem akce na vybydlený barák, ale bude tam voda na vaše pytlíky s čajem, které vám dokážou zvednout náladu po uvaření. I když jste je předtím X měsíců nepoužili.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    XAJA: ja mam teda zkusenost s britskejma ration packama a u tech nam rikali ze se to vsechno da jist i studeny (krome caje a kafe asi :). Ohrejvalo se to nad lihacem, ale v werhwolf modu sme teda nebyli.
    mimochodem je to super zradlo, jedno z nejlepsich co jsem v britanii ochutnal!
    XAJA
    XAJA --- ---
    ak sa nemam prezradit, tak jedlo neohrievam ziadnym sposobom.

    na druhu stranu, co sa tyka chemickeho ohrevu, ten dava tusim nejakych do sedemdesiat stupnov, nie? podla technologie vyroby potrebuju niektore tie potravy zaliat vriacou vodou.

    a dalsia vec - tie sacky s cajom a kavou - na to treba zohriat vodu, takze liehovy varic tiez vedie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam