Mimochodem, na podzim jsem se tu ptal na boty.. na konec jsem pořídil
Bennon Panther tak by se slušelo nějaké rychlé shrnutí.
Pominu to, že od objednávky přes troje upomenutí, jestli ty boty už konečně budou, trvalo cca 2 mesíce než se ke mě dostaly, to beru spíš jako chybu Armedu.. Za tu cenu jsem od nich tolik nečekal a tak mile překvapili, dopředu říkám že nemám zkuššenostni s nízkými botamy dražší jak 1500,-.
Zpracování šití je super - žádné párající se ani vylezlé nitě, zatím se mi nezbortila pata. Pro tkaničky nejsou klaciská oka, ale průvleky které jsou přinýtované zkrz kůži (pravdopodobně ještě zdvojenou), a místo posledního páru průvleků jsou háčky. Možná mi to jeno přijde nebo nevím, ale zdá se mi že díky tomu se dají boty více utáhnout. Jedna výhoda/nevýhoda je že když chcete mít zavázanou botu i přes háčky, tak se z nich nebo do nich nedostanu bez rozvázání. Decentní nevýhoda těch průvleků je, že odírají tkaničky - zrovna nedávno jsem musel měnit na druhý přibalený pár. Zatím co jsem nich pořádně nezmokl, ale těch pár dešťů, trochu sněhu atp vydrželi v pohodě a žádnou vodu nepropustili.
Co by mohlo být lepší, je vnitřek boty, uvítal bych větší podporu pro klenbu nohy, po dlouhém stání začíná být trochu nepohodlná. A ač je podrážka akorát tak měká na chození po městě, tak co se týče protiskluzu, tak bych tomu moc nevěřil, alespoň na mokré dlažbě se mi nezdálo že by měla nějakou výraznou stabilitu.
Ale celkově vzato a vzhledem k ceně to nebyla vůbec špatná koupě.