SVORO: hele ten TRIAB mě taky moc zaujal, už před nějakým časem. Asi jsem se tu na něho ptal, ale bez odezvy....
S tím zipem to ve mě taky budí obavy, ja bych věřil že bude kvalitní, ale bojím se, že je dole prostě moc na ráně vystavenej oděru a námaze při odkládání, když na něm vlastně budou sedět těžší věci...
Jinak mě ten bagl ale vážně přitahuje, z toho co je u nás běžně dostupný... Jak kvůli možnosti transformace batoh/ side bag, kterou bych ja teda asi moc nevyužil bo si troufám tvrdit že tašku přez jedno rameno mám daleko vychytanější.
Co mě ale zaujalo hlavně, je ta ergonomie přístupu v konfiguraci normální batoh právě díky tomu zipu přez spodek. Člověk jen vyvlíkne jedno rameno a batoh si zavěšen na druhém jen překlopí dopředu na břicho, kde je v tu chvíly vlastně vzhůru nohama, takže se do něj přez ten spodní roh fakt dobře leze... Slibuju si od toho že by to mohlo bejt dost pohotový řešení např pro těžší fotoaparát, kterej už je v tašce přez jedno rameno značně nekonfortní... (mám trochu obsesi ve starejch apárátech, železo a sklo, "větší formáty")
Ale zas ten pocit jak říkáš, že bych třea jednou tu drahocenou věc vysipal krz ten spodní zip, kdepak, muselo by se využít tý vnitřní mole vazby, a tyhle věci mít v batohu nějak dodatečně zabezpečený, (extra pouzdry?) aby nemohly samovolně vypadnout... Jenže to je zase sčítání hmotností dalšíma kravinama....
Z toho co u nás /bohužel/ běžně není k sehnáni či prohlédnutí mě hoodně moc zaujal TAD GEAR FAST PACK:
VACA,
DOTCOM ho má, něco o něm zmiňoval, a já jsem názoru že jsem zatim ještě nenašel lepší alternativu pro odolnej "low profile" batoh klasický koncepce... Jen je torchu teží sám o sobě, to je daň za nekompromisní řešení.
Pak ještě stojí za zmínku batohy TACTICAL
http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/batohy/ zejména ty menší dvacítky by tě mohli zaujmout, najdeš tu na ně vesměs pozitivní reference od vícero uživatelů... Sám o něm též uvažuji, ale celou záležito neustále odkládám, a tak jsem ho ještě ani neviděl na živo.. Snad se k tomu konečně dostanu, třeba na jaře.. :D
PS: na ten direct action dust jsem myslim ze taky koukal, u kerberosa když byl ještě v praze, a musím říct že tam byl opravdu ohromnej skok v propracovaní oproti myslím že dragon egg, resp ten dust vedle dragon egg vypadal jakoby hodně levně, i ten chlapík v taktický sukni za pultem mě o tom celkem logicky přesvědčoval, a poukazoval na přidané hodnoty dragon eggu který si prej sami vybrali na soukromý užívání...
Já tě nechci nijak rozptýlit od tvého závěru, ale pokud budeš mít možnost, určitě je ještě porovnej na živo...
No a jestli jsi ještě neviděl, koukni na ten
http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/batohy/batoh-tactical-20-ii/ mě se vlastně celkem i zamlouvá, jen mám obavy aby to nebylo moc "baňatý" nerad trčím do prostoru za sebou, pak mám tendeci tip opruzovat lidi... :D