• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    DRIZDIK: ok,dík za info
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LORD_WANG: Bohuzel BPA free lahve jsou sice fajn, ale BPA, které prošlo velkým zkoumáním bylo nahrazeno látkou, která jen prostě zkoumána nebyla a postupně přicházejí na to, že je možná ještě horší. Viz případy problémů vojáků, využívající dlouhodobě BPA-free camelbak vaky.
    Just sayin' :-)
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    STEPNI_VLK: No, moc se toho uvolňovat asi nebude, když se to v přírodě rozkládá tak dlouho.

    S těma vodama potřeba rozlišovat. Minerální sem asi vůbec nepletu. Pak jsou ty kojenecký a pramenitý a tak a ty jsou lepší. No a balená voda, to můžu stáčet z kohoutku na Žižkově. Ta je prostě jen balená - proto třeba i v zahraničí - balená, žádná velká záruka.

    Já teda kolikrát pil už i věci, co byly ve flašce hodně dlouho a pohoda.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PAPRIKODLAK: tak pij rum.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    STEPNI_VLK: A co když je vodovoda hrozně hnusná? Jako třeba na Žižkově.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    K těm (PET) vodám. Když jsem svého času studoval ekologii, tak nám jeden z našich učitelů říkal, že z PET flašek se do té vody v nich uvolňuje látka, která údajně při dlouhodobějším vystavení způsobuje neplodnost mužů. Nicméně je to tak 20 let zpátky, tak to také už nemusí být pravda.

    A pokud jde o kvalitu balené vody, tak tam si nedělám žádné iluze. Když jsem ještě pracoval v mikrobiologické laboratoři, tak kolegyně dělali pro zajímavost test mikrobiologické nezávadnosti balené vody. Konkrétní údaje už vám pochopitelně neřeknu, ale dobře to rozhodně nedopadlo. Těch mikrobiologických svinstev v tom bylo víc než dost. A opravdu stačí jen vystavení neotevřené PET flašky slunci.

    Ono se navíc v podstatě ani nedoporučuje pít třebas minerální vody na každodenní bázi kvůli zanášení organismu minerály. Když se k tomu přidá to odporné zamoření životního prostředí petkami (a to nemluvě o stupiditě většiny lidí, která PET flašky vyhazuje nezmačkané), tak opravdu nemohu být jejich fanouškem. Na cestách jsem furt a řeším to tak, že si do láhve stáčím vodu z vodovodu..
    FINSON
    FINSON --- ---
    ... si v autě k té vodě vozte ještě UV lampu a před vypitím tu vodu vydesinfikujte, ne?
    SteriPEN Water Purification | UV Water Purification
    http://www.steripen.com/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    AZIM: nuda, měl eště všechny ty piva hned vypít
    AZIM
    AZIM --- ---
    tohle me pobavilo ... kdyz tu byli ty kalhoty: https://www.youtube.com/watch?v=GlmXLej7z98
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    ASACRA: dyt v pohode. ze to neresis jsi psal uz tady. a ja taky nikomu nerikam, aby to resil, ja se chtel o tomhle tematu zminit, pripadne pobavit, coz se stalo a prijde mi, ze se vsichni shodneme...
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    LORD_WANG: tak jsem kvuli tobe sel do auta. Aktualni balik vody tam je cca 14dni minus 2flasky ktery neprezili vikendovy vilet. Auto je celej dnesek na slunicku a je v nem pekne nechutne, ale vody pod sedadlem jsou krasne chladny a svezi chuti bez :)
    Za me je tedy tema kvality balenych vod v automobilu uzavrene :D
    EDAK
    EDAK --- ---
    LORD_WANG: To je mi asi trochu jasny, ale ja zase balenou vodu piju jenom v krajnich pripadech, normalne si prave radsi dam tocenou do svoji BPA lahve, ale to sebou beru vlastne jenom neco malo. A jsem si temer jist ze pokud si natocis i do BPA free lahve vodu a nechas si ji v aute pul roku, tak bude horsi nez balena...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Nehledáte problém kde není? Asi záleží na motivaci, proč tam tu lahev/balík máte. Ale já třeba proto, abych předešel krizi v podobě velkého horka na výletě atd, kdy není po ruce jinej zdroj vody a nebo v případě nějaké krize jako dopravní nehoda, dlouhá zácpa atd.

    A pak je to spíš otázka mít vodu nebo nemít vodu, než řešit krátkodobé se vystavení potencionální karcinogenu účinkující při dlouhodobém používání.

    justsayin
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    VACA: jedna vec je sestihodinova purifikace, jina vec je opakovane a dlouhodobe ohrivana a znovu ochlazovana voda v lahvi pod sedadlem.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    EDAK: ja myslim, ze obecne je nejaka voda v aute, klidne i cely balik dobry napad, ale asi je lepsi na to myslet a jednotlive lahve prubezne vypijet a dokupovat, nez tam mit trvale jednu zeleznou zasobu a obmenit jednou za rok, i kdyz uznavam, ze je to pohodlnejsi.
    asi budu resit lihovim fixem a datem nakupu na petce...

    a delaj se BPA free nalgeny a podobny lahve
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já teda vozim většinou jen malou láhev, třeba půl litru, obnovuju obvykle na benzínce, a osvědčila se i na mytí rukou a podobný úkony. Tady kde jezdim se pouště moc nevyskytujou a riziko vícehodinový kolony je taky minimální, navíc s dětma na cestách vozim vodu čerstvou.
    EDAK
    EDAK --- ---
    LORD_WANG: Taky jsem to cet a pomerne dlouho hledal na netu. Do lahve se udajne uvolnuje BPA ktery neni ani tak hnedka skodlivy jako spis karcinogenni a pusobi po dlouhodobe konzumaci. Bohuzel je temer ve vsem. Podle me i lahve ktery koupis kdekoliv v obchode muzou bejt taky dost dlouho na slunicku nebo v teple, takze nemas sanci to ohlidat. Takze bych to videl tak ze ji tam budu mit a radsi zhltnu trochu BPA nez umrit na zizen :) A schovam ji pod sedacku...
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    balik vody mam pod zadnim sedadlem. Voda zustane sudena i kdyz je auto celej den na slunci. Neresim.
    VACA
    VACA --- ---
    LORD_WANG: znovu pripominam, sodis je system purifikace vody pro rozvojove zeme, primo zalozeny na tom, ze tu pet lahev nechas po dobu minimalne 6 hodin na primym slunci. Bakterie zabije UV.

    VACA
    VACA --- ---
    PRAASHEK: no ja sem to myslel s tim sluncem, trea takova cocacola kdyz se necha v aute na poradnym slunci, tak se pak v ni prej neco zmeni, ze se s tim prej da dobre lakovat drevo, ale pit je to fakt zdravi neprospesny...
    No a na nejakou pochybne "malinovou" podebradku preslou radnym 60-ti stupnovym vedrem v aute na slunicku by se mi teda taky uz nechtelo konzumovat, tim spis kdyz by byla uz jednou nacata

    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    VACA: jj neco se tam pry uvolnuje z tech petek a bakteriim bych taky celkem veril...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam