děkuju všem za podměty!
LACHAUER Tak jsem ještě zjistil, že i amíci tomu řikaj polička. To by mě fakt nenapadlo, já furt hledal "cargo plate", a oni tomu řikaj "cargo shelf". Takže ok, je to polička :)
SVORO: je celkem ftipný řešení, ale spíš asi tu jejich poličku. Když vemu v potaz jak je lehkej ten rám, tak ta polička bude jako pírko, né že bych byl nějakej "gramař" ale tak přecijen..
WOJTYLA: Ale tak já jsem se zdráhal dát za poličku víc než za celej batoh. Ale smířil sem se s tim. :)
JOSEF_K: a tím se vlastně dostávám k tomu, že můj důvod proč sem tu alici pořídil bylo hlavně to, že "natuněná" s custom ramenama, posetá kvalitníma fastexama a i jinak v perfektním stavu mě vyšla sakumprásk na 390 korun. Prostě jsem si ji musel vzít.
Jinak já jsem nechtěl nic cpát mezi tu poičku a batoh. Mě šlo o to, že schodim ten pytel a napoličku hodim kanystr... balík vod... i kdyby jen na tu chatu na teh pár set metrů do stráně kde neni zavedená voda :)
(původně jsem žil ve snu, že za poličku dám třea stopade a jsem v tom víceméně za pětikilo, což by bylo zábavný... a o to mi šlo :D
mimochodem, polička se nechá přidělat elekrikářskejma páskama a pak snad už nevyskočí...
http://2.bp.blogspot.com/-g-d-HaoBahw/UzdQpO996oI/AAAAAAAANiU/LtrQM3fJaOU/s1600/058.jpg
Jinak já sem s tim zatim žádnou horskou tůru neabsolvoval, měl jsem ji na sobě jen párkrát. Nedřív mě nebyla moc pohodlná, ale když jsem se pak trochu hlavou pověnoval vyštelování teh kšírů, musim říct že jsem změnil názor, a je skoro jedno co v tom nesu. Ale já do toho teh 75litrů stejně nikdy nenacpu. A vono co vám budu povidat, na teh mejch pár kilometrů za rok někam po širák....
A poslední: jasně že když ten bágl byl optimalizovanej pro to aby měl člověk na sobě ještě bojovej opasek plnej krámů, že pro civila je to fakt divná vysoko posazená koule. Navíc je to třea 50let stará koncepce? Ale co za ty prachy, a snese to hrubosti :D
RSZ:) ale tak teda ale výjmečně to teda beru