Do tohohle klubu se to asi hodí. Docela dlouho mě štvala oblast mobilů. Pohybuju se vesměs po dílnách nebo venku, mnohdy na laně. Ale holt pro některé pracovní aktivity potřebuju funkční internet, přesněji LTE. Outdoorové telefony roky nabízely tak maximálně zbytečnou fci double SIM, žádný OS a starou mobilní Operu z dob dřevního připojení mobilu. Teď se to láme, a tak jsem zvažoval mezi Evolveo q8 a Hyundai HP402q. Vyhrálo český evolveo a už měsíc jsme kamarádi největší. Sice taková váhově nezanedbatelná kraksna, ale jinak je to paráda.
Tři dny bez nabíječky nejsou problém, přičemž tak dvakrát denně pouštím cca na půl hodiny hot spot, když potřebuju dělat na ntb, synchronizuje se tam několik účtů (2x gmail, fb, nyx, linkedin, twitter), často čtu, co je kde novýho a jsem často v autě v místech s blbým signálem a baterka furt žije.
Nepoškrábatelný display je trochu diskutabilní, protože pár mikroškrábanců tam je, ale zase většinou ten telefon leží na pracovním stole mezi dlátama, rezavejma hřebíkama atd., takže nic překvapivého.
Nárazuvzdornost jsem zatím vážněji netestoval (čti: zatím mi z 20m ze stromu na zem nespadl).
Před tím jsem měl blackberry, takže jsem už docela zapomněl, jak přiblblý systém android je, ale to není vada telefonu.
Líbí se mi prachotěsnost. Běžně vyndávám telefon ze závěje pilin a prachu z broušení. Na reproduktor ani mikrofon to zdá se nemá vliv. Řešení vstupu pro nabíječku taky vypadá, že mu prach nevadí.
Foťák nic extra, ale není to až takový malér, jak píšou některé recenze.
Výkon procesoru je super. Z aplikací a her sice používám tak maximálně šachy, ale z těch soc. sítí všechno funguje fakt fofrem. Taky GPS je úžasně rychlá, najde mě tak za sekundu, což se o tom krámu, co mám v autě, říct nedá ani náhodou.
Celkově se zdá, že se nám tady v ČR povedlo vyrobit mobil pro člověka, který se sice živí převážně rukama, ale zároveň ocení, když se může podívat na net, připojit počítač a dělat chvíli na klávesnici. Za mě pět hvězdiček z pěti.