• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JOSEF_K: Jenom tak doplním recenzi na telefon Evolveo Q8 o dnešní zážitek. A ano, jsem debil:). Položil jsem telefon na střechu manželčina auta a jaksi na něj zapomněl. Pak jsme dvěma auty vyrazili a mohl jsem tudíž přesně sledovat dění. Cca v sedmdesátce z auta přede mnou odlítlo cosi, co vypadalo jako telefon, fláklo to sebou o asfalt, párkrát se odrazilo a odletělo do pankejtu. V ten moment mi došlo, že zřejmě šlo o můj telefon. Tak jsem zastavil a šel hledat zbytky. Místo toho jsem akorát vzal hovor, protože mi zrovna někdo volal. Takže telefon funguje, je samozřejmě po stranách omlácený, ale je to v plastu a gumě, žádná katastrofa. Nechápu, že neprasknul displej, ale neprasknul, akorát ve dvou rozích je jakoby odňoupnutá ta krycí fólie. Všechna tlačítka v cajku, všechno funguje. Fakt nechápu, jenom zírám. Takže iphonisti, teď je řada na vás:).
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Do tohohle klubu se to asi hodí. Docela dlouho mě štvala oblast mobilů. Pohybuju se vesměs po dílnách nebo venku, mnohdy na laně. Ale holt pro některé pracovní aktivity potřebuju funkční internet, přesněji LTE. Outdoorové telefony roky nabízely tak maximálně zbytečnou fci double SIM, žádný OS a starou mobilní Operu z dob dřevního připojení mobilu. Teď se to láme, a tak jsem zvažoval mezi Evolveo q8 a Hyundai HP402q. Vyhrálo český evolveo a už měsíc jsme kamarádi největší. Sice taková váhově nezanedbatelná kraksna, ale jinak je to paráda.
    Tři dny bez nabíječky nejsou problém, přičemž tak dvakrát denně pouštím cca na půl hodiny hot spot, když potřebuju dělat na ntb, synchronizuje se tam několik účtů (2x gmail, fb, nyx, linkedin, twitter), často čtu, co je kde novýho a jsem často v autě v místech s blbým signálem a baterka furt žije.
    Nepoškrábatelný display je trochu diskutabilní, protože pár mikroškrábanců tam je, ale zase většinou ten telefon leží na pracovním stole mezi dlátama, rezavejma hřebíkama atd., takže nic překvapivého.
    Nárazuvzdornost jsem zatím vážněji netestoval (čti: zatím mi z 20m ze stromu na zem nespadl).
    Před tím jsem měl blackberry, takže jsem už docela zapomněl, jak přiblblý systém android je, ale to není vada telefonu.
    Líbí se mi prachotěsnost. Běžně vyndávám telefon ze závěje pilin a prachu z broušení. Na reproduktor ani mikrofon to zdá se nemá vliv. Řešení vstupu pro nabíječku taky vypadá, že mu prach nevadí.
    Foťák nic extra, ale není to až takový malér, jak píšou některé recenze.
    Výkon procesoru je super. Z aplikací a her sice používám tak maximálně šachy, ale z těch soc. sítí všechno funguje fakt fofrem. Taky GPS je úžasně rychlá, najde mě tak za sekundu, což se o tom krámu, co mám v autě, říct nedá ani náhodou.
    Celkově se zdá, že se nám tady v ČR povedlo vyrobit mobil pro člověka, který se sice živí převážně rukama, ale zároveň ocení, když se může podívat na net, připojit počítač a dělat chvíli na klávesnici. Za mě pět hvězdiček z pěti.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    REDSNAKE: znas to jak se rika "one is none and two is one"?
    WOJTYLA: Jinak moje zasadni neduvera je v tu plastikovou prezku skrz kterou se to protahuje. Nejen ze to trochu prokluzuje, ale hlavne ta prezka se fest prohejba, coz se mi u orignalu nestava. Takze staticky zatahnout asi cajk, ale treba transport uz nemusi jit tak hladce.
    WOJTYLA: Tyjo, nikdy me nenapadlo ani hledat apku na uzlovani:) Ja jsem k tomu prisel tak nejak jako malej, ale tohle je fakt kul!
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Netušíte kde v Praze se dají vyzkoušet trekový boty Prabos? Seznem jejich prodejců si na webu najít umim, ale většina z nich jsou eshopy nebo pracovní oděvy, co berou spíš tu pracovní řadu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Mimochodem.. Nezaujalo by někoho něco z nutnfancy.bigcartel.com Mě se líbí ty jejich owl patche, ale shipping je větší než samotná cena nášivek..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Hele a todle znate? Veryjusfl!

    Knots 3D od vývojáře Nynix
    https://appsto.re/cz/MspcB.i
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak hlavně lepší navícený a použitý turniket v hrsti, než nepoužitý, nevybalený na střeše.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: Jojo takhle vznikaj ty zpravy vo tom jak uprchlici znaislnujou 12 lety kluky. :-)))
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Ok, sorry.. My bad. Nebyl to CAT ale SOF-TT, ty mají tedy asi defaultně vratidla z nějaké slitiny. http://recenze.armadninoviny.cz/turniket-sof-tt-wide.html

    No, co.. :) Píšu to jako neověřenou informaci, s dodatkem že mohla být ze stejného zdroje..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Cive kam se vyvine todle "prej" sem slysel to me obrome zajima:-)))

    Jen technicka jak se da u CATu vymenit vratidlo prosim??
    SWIST
    SWIST --- ---
    SWIST: Nebo ne hliníkové.. Nevím, přesně materiál. :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    VACA: To co píšeš jsem už taky slyšel, ale mám takový pocit že snad i dokonce tady.. :)
    STENNY: Pokud vím, tak si snad i ty vratidla mění za hliníkové. Minimálně jsem to tak viděl u někoho na fotce. Spíš to bylo custom made, ale má to docela logiku.
    STENNY
    STENNY --- ---
    VACA: Já přidám dvě věci:
    - Tohle se týká především TQ s plastovým vratidlem, tedy právě třeba CATu.
    - I viditelně nošený TQ je doporučené čas od času vyměnit, pokud na něj praží slunce. Ta plastová vratidla na slunci/teplotními změnami degradují jako každý plast.
    VACA
    VACA --- ---
    K tomuhle bych si dovolil taky jeden postreh, sice primo od vojaku v poli ktery nosej TQ viditelne na vystroji..

    Jde o to ze kdyz se na to clovek chce opravdu spolehnout ze mu to nekdy treba bude zachranovat zivot, tak se nosi ze zasady nikdy pred tim nenapnutej a neutazenej TQ.

    Pro tydle ucely maji treninkovy TQ na kterejch se uci aplikace..

    U nich panuje presvedseni ze TQ jespolehlivej na jednu aplikaci, a s pouzitym TQ uz se zivot neriskuje.
    Asi s tim mozna maji nejake zkusenosti, nevim. Ale probehl apel abychom si s "ostrymi" TQ nehrali, ze se pak musi menit..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    STENNY: jnepovedlo... jako pokud se rozhodneš to zničit tak ukroutíš každej.... nicméně zkoíušel jsem oba a oba fugovali stejně i při velikym zataření přes penovou podložku srolovanou
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak objednáno, jestli kvůli nekvalitě z číny vykrvácím, tak uvidíte!
    STENNY
    STENNY --- ---
    WOJTYLA: Povedlo se ti to nějak zničit, při normálním testování? Na pravý CAT jsem jednou upadl a přerazil vratidlo, takže moc nevěřím ani tomu, ale.. :))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: mnyslim že drží vobojí stejně
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: Ja je mam taky, ale proti tomu originalu k tomu zase takovou duveru nemam. Sice to drzi, ale ten original drzi o dost lip...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CROSS: ja si posilal ze zelandu treba kotlik anebo stary kratasy, rikal sem si, ze to nemuze bejt problem, za celej balik mi vymerili 1500 Kc, fakt zlodejna.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Nemáte někdo tip na krabičku (klidně i dělenou), nebo nějakou sadu která by se akorát vešla do US M16 sumky? Mám jednu kterou bych chtěl mít na alici, ale někdo z ní odpáral boční krytí u víka, takže se bojím aby z ní nevypadávali věci..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam