• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    WOJTYLA: A to já se teda zastanu zmrdů, pokud člověk není úplně mimo, tak si snad sakra dokáže přečíst povolené rozměry a ten blbej batoh si změřit, ne? Případně jak tu bylo zmíněno, připravit se na situaci, kdy budu muset ten batoh těm rozměrům přizpůsobit.

    Jako jasný, buzerace kvůli centimetru je debilita, ale teda co mě čím dál tím víc v letadlech obtěžuje jsou lidi, co si z důvodu toho "že to stejně nikdo nekontroluje", vezmou jako palubní zavazadlo, zasranej klavír, pak se na check inu rozčilujou, že je tam s tím nepustí, v perfetkní situaci je tam s tím pustí, desetkrát tě s tím bouchnou do hlavy když se to snaží narvat nad tebe do místa, kam by kurva i pětiletý dítě s mozkovou obrnou poznalo, že se to NEVEJDE.

    Jo já půjdu se zmrdy a jsem klidně pro, at se každý zavazadlo pečlivě měří a váží.

    Já si teď objednávám na cesty a na takový to městský nošeníčko Batoh Tactical 20 III od Takticalpro (v černý) a nemůžu se dočkat :)))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    STEVE: nestras... ze by nekdo konecne zacal vozit UF PRO i do cech? :)
    Ja od nich mam http://ufpro.si/uf_pro_products/pants/49/uf_pro_striker_xt_combat_pants/ a jsou super skvely... :) Ale stoji to teda randal...
    STEVE
    STEVE --- ---
    Zdar. V pátek a soboru jsem byl na kurzu K1 u Aegis a kluci mají na testování docela dobrý oblečení http://ufpro.si/
    DJINN
    DJINN --- ---
    BAAL:není to ono, ale co se dívám, tak ten můj snad už ani nemají, ať klikám, jak klikám, nenacházím. Já mám bez koleček a bez rukojeti a je i menší, princip odepínání je ale stejný.
    Tady jsem našel nějaké video :) https://www.youtube.com/watch?v=6lYyPcQiuXg

    pokud to chceš ale jako turistické zavazadlo, ne "business", tak doporučuji něco jiného - ta verze s kolečkama a ručkou má podle ikeáckých stránek snad tři kila, což je na tak malý prázdný batůžek trochu hodně.

    zkus projít ještě třeba i fórum na http://www.outdoorforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=10668
    sice to vlákno není právě obsáhlé, ale pár tipů na batohy tam je.
    a nebo
    Diskuze - Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla
    http://cestujlevne.com/diskuze/viewtopic.php?t=2780&f=50
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ehm, já teda s dovolením nebudu baťůžkářovi nabízet kufr na kolečkách, ale odpovím na jeho otázku dle zadání.

    Mám Deuter Transalpine (ted nevim, jestli 25 nebo 30:)
    Vejde tam vše na 2-3 dny (myšleno pro chlapa), zpracování dobré, bez zbytečných molle sraček a tacticool pičovinek, které stejně nevyužiješ. Nikdo na mě pak nečumí, jako na exota nebo potencionálního teroristu.
    Rozměry jsou větší, než vyžaduje Ryan i dokonce Wizz, ale na lety vytahuju zadní zpevnující plát, takže lze horní část batohu přehnout a stáhnout páskou, at se vejde na požadované rozměry. Nikdy zatím nebylo třeba.

    Kufr na kolečkách je nejlepší, ale jen pokud z letiště jdeš na hotel, kde ho vybalíš a zbytek pobytu chodíš bez kufru, před odletem zase nacpeš a odvezeš na letiště. Jinak je k ho*nu.
    Základní požadavek u batohu je velká hlavní část, žádné laminátové/kovové výztuže na zádech, nedej bože prohlé. Ubere ti to obrovské množství variability při rvaní věcí do báglu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    WOJTYLA: prave no. navic kdyz jsem rval bagl do te jejich konstrukce na mereni a utahoval jsem kazdej milimetr navic, nikdy to nikdo nekontroloval a kdyz jsem si rozmerem jistej byl, tak zacaly obstrukce. Vzdycky zalezi na horlivosti dotycnyho zamestnance.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: a taky zalezi na tom co ti dovolej na tom konkretnim gatu. Pokud jsou tam zmrdi tak mas smulu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LACHAUER: Záleží co v tom batohu máš. Tady jsou pro zajímavost rozměry zavazadla u EasyJetu: "Maximum size of 56 x 45 x 25cm including handles and wheels."
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Hele a neni to tak že měkkej batoh se dá narvat do toho měřícího přístroje, co maj některý lowcost aerolinky, i když je o něco větší než předepsaný rozměry? Jen se ptám, v životě jsem to neabsolvoval.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZAPPO: TNF mival takovej batoh a zaroven kufr na koleckach, kterej se mi dost libil...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: To je fakt, já automaticky počítal s tím, že jde o nějaký služebky nebo business trips, kdy mimojiný máš větší nároky na množství a stav oblečení co vezeš s sebou. Když bych letěl někam jen tak, na výlet, soukromě a naopak honil váhu protože bych třeba letěl s palubním kvůli penězům ale chtěl tam být třeba týden a tak - tak bych asi šel do batohu. Je to od použití. Ale s množstvím třeba košil zhruba dvě na den je prostě batoh pro mě mimo:)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BAAL: Malý kufr na kolečkách je v MHD úplně v pohodě. Někdy možná lepší než batoh, který musíš pořád sundavat a dávat pozor abys ho nenarval nějaký babce do xichtu. :-) Ale asi záleží co je cílem tvé cesty. Pokudeš jedeš chlastat na nějakou pláž ve Španělsku tak je pravda, že kufr asi moc vhodný nebude haha.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BAAL: Fakt si kup ten kufr na kolečkách. Na cestování letadlem je to pohodlnejsi. A taky se ti tolik nezmackaji hadry jako v batohu.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    STALK: mam pro tyhle ucely tenhle http://www.huskycz.cz/spacak-extreme-espace-6-c-zelena a jsem spokojenej, ale je opravu "letni"
    tady se nedavno resil.. [ SA_KRA_ @ Vysokohorská turistika (vybaveni, rekordy, zazitky, fotky...) ]
    STALK
    STALK --- ---
    Ahoj, mam vás tu za skušený vybavence a tak chci poprosit: poradil by mi někdo letní spacák do tuzemskejch podmínek na ty nejteplejší měsíce? (tak ten květen-září)... nebaví mě sebou tahat velkej spacák - priorita je co nejmenší velikost/váha, no a dal bych do toho max tak 3000 potřebuju to na celkem běžný čundry.
    DJINN
    DJINN --- ---
    BAAL: ehm... ja litam na kratke sluzebky s batuzkem z ikea, takovym tim rozepinacim. Kdyz mam pred jednanim cas jit na hotel, odepnu tam tu vetsi cast a na schuzku jdu s tou placatou. Jde v letadle nakopat pod sedacku. A kdyz mam cestu delsi, beru placatou cast a maly kufr.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    BAAL: Je to něco jinýho než chceš, ale... kufr.:) Prodávají se kufry na míru těm max rozměrům, takže dostaneš nejvíc místa, něco co ti batoh prostě nedá. V kombinaci s taškou na notebook přes rameno je to pro mě řešení na 3-5 dní business tripu úplně v pohodě. batoh jsem zkusil jednou a je to peklo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BAAL: a co neco podobnyho v low profile barve?

    Condor Outdoor [169] Convoy Outdoor Pack
    http://www.youtube.com/watch?v=F1qzB54kmKw

    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BAAL: ultimátní letištní hack je kufr na kolečkách:-D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BAAL: pro mě tedy jednoznačně vede Samsonite případně pro bohatší Rimowa co maj kolečka... na častej pobyt na letišti k nezaplacení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam