• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SKRU
    SKRU --- ---
    CROSS: urcite. armyshop hybernska, pripadne synkac+zborovska (to je jedna firma)
    eshop hybernsky mas tady
    Armádní polní kalhoty - Army Shop Praha Military Shop
    http://www.armyshop-praha.cz/43-armadni-polni-kalhoty
    a ty druhy firmy tady
    Kalhoty,Kraťasy,Šortky | strana 2 | X-ArmyShop - x-ArmyShop.cz
    http://www.x-armyshop.cz/kalhotykratasysortky/strana-2.html
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    OCTOPUSS: hele mám dlouhý UTPčka ale když mám tlutší fázi tak jsou těsný... když mám tenčí fázi tak jsou ok:-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OCTOPUSS: ...takže bych uvítal tip od někoho kdo je taky aspoň poloprase, na kalhoty, který se dají nosit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Což mi připomíná, daj se někde sehnat klasický M-65 kalhoty? Našel jsem nedávno dvoje, co jsem koupil někdy v půlce devadesátek pod nuselskejma schodama*, ale prostě jsem o dvacet let... větší. Obávám se, že se do nich už nikdy nedostanu, tak že bych si pořídil krapet větší. Ale taky se obávám, že devadesátky jsou pryč a tenhle model už neexistuje (nějak to nesleduju).

    *pro venkovany: v Praze
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    OCTOPUSS: mno to je dost šílený.... nicméně alespon jsi me vyléčil z tendence si je koupit:-) takže díky žes na sebe vzal břímě zjištění že jsou napiču...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    WOJTYLA: Tak tyhle kraťasy mi dneska přišly. Ke koupi jsem se rozhodnul právě na základě týhle recenze.
    Něco tak zoufale nepadnoucího jsem na sobě ještě neměl. Ten člověk musí bejt anorektickej hipstr, protože jinak není možný, aby mu padly.
    Předesílám, že jsem relativnej tlustej, mám trochu břicho, prdel, tučný boky, a docela široký stehna, takže mám s kalhotama obecně dost problém. Tyhle kraťasy vypadají, že mají na řiti všitej pruh, a stejně je to k ničemu. Velikost XL mi výrazně plandá v pase, ale skoro je nenatáhnu nahoru, protože je nepřetáhnu přes boky resp. horní konec stehen. I přes předpokládanou zvýšenou zadní část mi i při nepatrným předklonu sjedou tak nízko, že by mi v prdeli mohli zaparkovat kolo.
    Takhle příšernej střih jsem snad neviděl ani u džínu z Globusu.

    ...a teď kde se oblíct, když i tacticool kalhoty se šijou klasickým zhovadilým způsobem bez ohledu na tvar těla :(
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ADAMIRA: cive moje taška přesahuje ten rozměr asi vo dva cm když má rozepnutou boční kapsu na piti... a vo tom byly s kretenama na gatu debaty... prostě když je nekdo debil a dostane pravomoc začne jí zneužívat... další debatu na todle tema považuju za naprosto zbytečnou evidentně to o čem mluvim a to že jsme vlastně zajedno vidět nechceš a já nemám chut se dohadovat vo píčovinách - takže zpět k tematu klubiki... díky za pochopení
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    WOJTYLA: ale to je právě to, to je ten centimetr - ten centimetr kterej ty, nebo já určitě přežijem, ale žiješ ve světě, kdy se ti na vzorek zdarma vrhnou idioti s igelitkama a stejně tak uvidí že jim to jednou nezměří a příště už tam vezou klavír, koně, kajak a dieslagregát a fakt že jim to minule nezkontrolovali je v tu chvíli zákonem, kterej jim povoluje si to s sebou všechno vzít a budou se za to prát do posledního dechu (mezitím co by mohli nastupovat).

    a bohužel se musíme smířit s tím, že to začíná u toho přesahu o centimetr

    sorry, každej v kapse nosíte polní nemocnici schopnou okamžitého rozvinutí a nemáte doma metr na změření batohu?

    můžeš z toho udělat moji frustraci, jen do toho, ale mě jde jenom o to, aby se mi dostalo pohodlí za peníze který jsem utratil za letenku a nevím proč by mělo být omezeno z důvodu nějákýho vesnickýho idiota co neumí číst
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ADAMIRA: mno jsem rád že jsi do mýho postu naprojektoval svý frustrace ze spolucestujících, nicméně já právě mluvil o buzeraci "za centimetr" a zažil jsem jich nekolik... i se svojí 5.11 messengerem... jinak já VŽDY odbavuju zavazadlo, zaprvé vozim kudly a podobný veci a za druhý mi nikdy neuletí letadlo:-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    WOJTYLA: A to já se teda zastanu zmrdů, pokud člověk není úplně mimo, tak si snad sakra dokáže přečíst povolené rozměry a ten blbej batoh si změřit, ne? Případně jak tu bylo zmíněno, připravit se na situaci, kdy budu muset ten batoh těm rozměrům přizpůsobit.

    Jako jasný, buzerace kvůli centimetru je debilita, ale teda co mě čím dál tím víc v letadlech obtěžuje jsou lidi, co si z důvodu toho "že to stejně nikdo nekontroluje", vezmou jako palubní zavazadlo, zasranej klavír, pak se na check inu rozčilujou, že je tam s tím nepustí, v perfetkní situaci je tam s tím pustí, desetkrát tě s tím bouchnou do hlavy když se to snaží narvat nad tebe do místa, kam by kurva i pětiletý dítě s mozkovou obrnou poznalo, že se to NEVEJDE.

    Jo já půjdu se zmrdy a jsem klidně pro, at se každý zavazadlo pečlivě měří a váží.

    Já si teď objednávám na cesty a na takový to městský nošeníčko Batoh Tactical 20 III od Takticalpro (v černý) a nemůžu se dočkat :)))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    STEVE: nestras... ze by nekdo konecne zacal vozit UF PRO i do cech? :)
    Ja od nich mam http://ufpro.si/uf_pro_products/pants/49/uf_pro_striker_xt_combat_pants/ a jsou super skvely... :) Ale stoji to teda randal...
    STEVE
    STEVE --- ---
    Zdar. V pátek a soboru jsem byl na kurzu K1 u Aegis a kluci mají na testování docela dobrý oblečení http://ufpro.si/
    DJINN
    DJINN --- ---
    BAAL:není to ono, ale co se dívám, tak ten můj snad už ani nemají, ať klikám, jak klikám, nenacházím. Já mám bez koleček a bez rukojeti a je i menší, princip odepínání je ale stejný.
    Tady jsem našel nějaké video :) https://www.youtube.com/watch?v=6lYyPcQiuXg

    pokud to chceš ale jako turistické zavazadlo, ne "business", tak doporučuji něco jiného - ta verze s kolečkama a ručkou má podle ikeáckých stránek snad tři kila, což je na tak malý prázdný batůžek trochu hodně.

    zkus projít ještě třeba i fórum na http://www.outdoorforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=10668
    sice to vlákno není právě obsáhlé, ale pár tipů na batohy tam je.
    a nebo
    Diskuze - Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla
    http://cestujlevne.com/diskuze/viewtopic.php?t=2780&f=50
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ehm, já teda s dovolením nebudu baťůžkářovi nabízet kufr na kolečkách, ale odpovím na jeho otázku dle zadání.

    Mám Deuter Transalpine (ted nevim, jestli 25 nebo 30:)
    Vejde tam vše na 2-3 dny (myšleno pro chlapa), zpracování dobré, bez zbytečných molle sraček a tacticool pičovinek, které stejně nevyužiješ. Nikdo na mě pak nečumí, jako na exota nebo potencionálního teroristu.
    Rozměry jsou větší, než vyžaduje Ryan i dokonce Wizz, ale na lety vytahuju zadní zpevnující plát, takže lze horní část batohu přehnout a stáhnout páskou, at se vejde na požadované rozměry. Nikdy zatím nebylo třeba.

    Kufr na kolečkách je nejlepší, ale jen pokud z letiště jdeš na hotel, kde ho vybalíš a zbytek pobytu chodíš bez kufru, před odletem zase nacpeš a odvezeš na letiště. Jinak je k ho*nu.
    Základní požadavek u batohu je velká hlavní část, žádné laminátové/kovové výztuže na zádech, nedej bože prohlé. Ubere ti to obrovské množství variability při rvaní věcí do báglu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    WOJTYLA: prave no. navic kdyz jsem rval bagl do te jejich konstrukce na mereni a utahoval jsem kazdej milimetr navic, nikdy to nikdo nekontroloval a kdyz jsem si rozmerem jistej byl, tak zacaly obstrukce. Vzdycky zalezi na horlivosti dotycnyho zamestnance.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: a taky zalezi na tom co ti dovolej na tom konkretnim gatu. Pokud jsou tam zmrdi tak mas smulu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LACHAUER: Záleží co v tom batohu máš. Tady jsou pro zajímavost rozměry zavazadla u EasyJetu: "Maximum size of 56 x 45 x 25cm including handles and wheels."
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Hele a neni to tak že měkkej batoh se dá narvat do toho měřícího přístroje, co maj některý lowcost aerolinky, i když je o něco větší než předepsaný rozměry? Jen se ptám, v životě jsem to neabsolvoval.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZAPPO: TNF mival takovej batoh a zaroven kufr na koleckach, kterej se mi dost libil...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: To je fakt, já automaticky počítal s tím, že jde o nějaký služebky nebo business trips, kdy mimojiný máš větší nároky na množství a stav oblečení co vezeš s sebou. Když bych letěl někam jen tak, na výlet, soukromě a naopak honil váhu protože bych třeba letěl s palubním kvůli penězům ale chtěl tam být třeba týden a tak - tak bych asi šel do batohu. Je to od použití. Ale s množstvím třeba košil zhruba dvě na den je prostě batoh pro mě mimo:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam