• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    381007
    381007 --- ---
    SM4SH: to samozřejmě rád udělám gratis ;)
    SM4SH
    SM4SH --- ---
    381007: jo jeste by me zajimalo, bylo by moc slozity/drahy pridelat tam malou vnitrni kapsicku na par slozenejch bankovek pro pripad nouze?
    SM4SH
    SM4SH --- ---
    WOJTYLA: to ne, ale prvni reakce byla "ty ses snad zblaznil!" .. nicmene se mi zda, ze uz ji pomalu lamu :)
    prinejhorsim mam v rukavu ultimatni argumet: prece nebudu vysedavat u komplu s normalnim paskem ;)
    SWIST
    SWIST --- ---
    JAHODOVE_PYRE: Tak tuším že jsem viděl minimálně fotku (nebo možná i video?) jak na tom zvědají nějaké skruže či co.. Ale to není oficiální certifikace..
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    381007: tak si udelej certifikaci vlastni. parkoviste, dve auta s taznym zarizenim, dve lana, a merak kilaze. na yt.com a cau :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SM4SH: už přišla s protinabídkou kvalitní kabelky?
    381007
    381007 --- ---
    SM4SH: Jinak opasky jsme si chtěli nechat ocertifikovat v textilním zkušebním ústavu, ale bohužel neexistuje norma, která by se na tento opasek dala napasovat, proto je bez certifikace. Existuje EN358, ale to je norma pro pracovní polohovací opasky pro prevenci pádů z výšky, a tam musí opasek splňovat minimální šířku 8cm. Normy na horolezecké sedáky zase vyždaují "nohavičky" lidově "vejcáky", které na tomto opasku nejsou, proto na opasku nemáme žádný certifikát (krom spony), protože prostě žádný, který by na to šel neexistuje...:)
    SM4SH
    SM4SH --- ---
    381007: diky za odpoved, uz sem zacal vyjednavat s manzelkou o nutnosti vlastnit takovej pasek ;)
    381007
    381007 --- ---
    S4MUEL: Spony jsou certifikovanány ANSI normou a staly se ve světě kvalitativním standardem pro použití v opascích, záchranných postrojích, padákové technice, lezeckých sedácích, nebo například na bezpečnostních pásech ve vozidlech MRAP, a mnoho dalších. Prostě je to ultimativní kvalita. Spona bez d-ringu je certifikována na nosnost 9kN napřímo a 18kN ve smyčce. Spona s D-ringem je certifikována na 18kN bez ohledu na použití (ANSI norma). Opasek samotný je šitý z popruhu, který si necháváme dělat na zakázku a šitý nitěmi o vysoké pevnosti. První vyrobený kus, který dodnes (tři roky) nosím osobně v kalhotech už zažil neuvěřitelné tijátry, protože ho nespočetněkrát lidé zkoušeli zničit (na základě myšlenky: "Opasek co vydrží tunu? Dokud neuvidím, neuvěřím". ). Takže jsme na mém kusu (bez jakékoli vizuální změny na sponě, nebo jiné komponentě opasku) zvedali jeřábem cyklicky 1000kg po padesáti opakováních; zkoušeli jsme ho i roztrhnout, kdy jsme pomocí něj jeřábem zvedali 2350kg vážící formu na plasty (což už je daleko za garantovanou nosností spony), a opasek to ustál bez sebemenšího náznaku poškození. LONG STORY SHORT: na opasku můžete zvednout osobní auto, nebo odtáhnout nákladní. :)
    381007
    381007 --- ---
    S4MUEL: Spona s D-ringem je o 4mm silnější (má větší masu kovu) a je v ní zabudované sklopné oko na přicvaknutí slaňovací karabiny.
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    381007: copak je ten d-ring?
    381007
    381007 --- ---
    SM4SH: Ceny se liší podle barevných variant (coyote suchý zip je dražší) a podle verze spony (s d-ringem nebo bez něj). Cena všech verzí bez d-ringu) krom kojota je 1608Kč, Kojot je za 1658Kč. Verze s d-ringem jsou za 1758Kč; kojot s d-ringem za 1808Kč. Opasky mají doživotní záruku.

    Samozřejmě platí NYXí sleva -10% takže od celkové ceny (bez dopravy) Ti ji rádi odečteme :-)
    SM4SH
    SM4SH --- ---
    381007: nejak se mi nepodarilo dohledat kolik ty pasky stojej, mohl bys prosim te zopakovat na kolik tahle sranda vyjde?
    381007
    381007 --- ---
    Ahoj, jak jsem avizoval pár dní zpět, začali jsme zase šít Cobra opasky, s tím, že teď držíme skladem jak spony, tak i popruhy a suché zipy (tzn. není tam tak šílená čekačka, jako byla dříve. Zároveň s tím jsme na dílnu pořídili zbrusu novou mašinu, která je naprosté dělo a prošije s přehledem i 5mm silný sololit = na šití tvrdých Cobra opasků je naprosto super. Těchto pár kousků z nové podzimní kolekce 2016 jsem dodělal teď před pár minutama, ještě se z nich kouří ;) - kdyby měl někdo zájem, pište mi, prosím, do mailu sales@janpavek.com a nezapomeňte si napsat o 10% NYXí slevu ;)

    SWIST
    SWIST --- ---
    PRAASHEK: Tak tlouštku kůže si podle fotek netroufnu hádat. A hlavně je to podle mě nepodstatné vzhledem k tomu že pokud bych takovou peněženku chtěl, tak si vemu kus kůže (tlusté tak jak uznám za vhodné), ostrý nůž, popřípadě průbojník a udělám si ji sám. V místech ohybu můžu kůži ještě vytenčit.. Jasně, nikdy to asi nebude tak tenké jako látková, ale padlo tu několik způsobů řešení minimalistické peněženky a tohle mi přišlo jako další možné..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SWIST: navíc ta kůže vypadá, že je dost tlustá, což je v tomhle případě, pokud chceš tenkej minimal, úplně scestné :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    PRAASHEK: Jasně je to obal, pokud by tam byl klip na bankovky tak si myslím že by to pro dost lidí stačilo..
    Já mám třeba klasickou peněženkou s X přihrádkama a kapsičkou na drobné, ale to se pomalu nedá nosit ani v zadní kapse kalhot.. Ale pro lidi co tahají drobné po kapsách a jejn bankovky + pár karet si využití dovedu představit.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SWIST: no nevim teda - to bych asi nechtěl :) v podstatě je to obal a ne peněženka
    STEVE
    STEVE --- ---
    381007: Tak to by určitě nešlo. Vojtěch potřebuje učitě tunu a půl....v případě nouze na tom musí udržet celou rodinu + všechno EDC a neEDC vybavení :) :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SWIST: Na fotkach pekna hipsterinka, ale na pouzivani neverim, ze se ti to pri rychlejsim otevreni cely nevysype
    CROSS
    CROSS --- ---
    SWIST: to se sovětským soudruhům docela povedlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam