KURE: Tak urcite, ta tenoucka tkanina s ripstop mrizkou (proc tam asi je tam mrizka, zejo?) je urcite stejne odolna jako balistickej nylon nebo cordura. Ze me to nenapadlo hned..
Ja nerikam ze sou osprey spatny nebo ze se roztrhnou o prvni vetvicku. Ale jsou proste delany primarne jako ultralehky.
Imho nejde srovnavat odplnost ultralehkyho batohu s hewy duty gearem. Proste jsou aktivity u kterejch bych si s ospreyem nebyl tak jistej. Imho je trochu rozdil skala na ferratu, a nebo trcoci draty, rozbity sklo apod.
Ja mam TAD Fast pack litespeed. Myslim ze jsem ho sem tu uz dokonce i daval..
ale ja ho nemam jenom kvuli odolnosti, ale taky kvuli variabilite. Kazdou chvili na nej vesim ruzny stativy a dalsi veci. Ktery navic musej bejt dost napevno protoze kdyz s tim jedu treba na motorce tak nechci aby se mi na tom cokoli bibmalo apod.
Dalsi muj duvod pro nej byl ze ma uzkej profil. Nesnasim batoh co mas jak bakuli. Tenhle drzi tvar a je celkem placatej i kdyz ho narvu ze skoro nejde zavrit. To je dalsi vec ze batoh nezridka kdy dost pretezuju, ve smyslu objemu co do nej narvu. Nejsem si jistej jak dlouho by mi pri mojem uzivani vydrzelo siti v ty tenky tkanine.. Ale vetsi batoh nechci, kdyby jsi mi chtel poradit at si poridim vetsi a nepretezuju svuj. Potrebuju kompaktni zavazadlo.. A to je na nem prave pecka, ze ho narvu k prasknuti, a von furt drzi tvar a je plochj, vubec to na nem neni videt ze sem ty zipy sotva zavrel...
Ale nebudu rikat ze je nejlepsi na svete. To rozhodne neni. Ani nemuze, protoze to uz je osprey prece :D