• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANDY_WARHOLKompozice, skladba, hudebni teorie: elektronicka hudba
    Pouziti klasickych postupu v elektronicke hudbe.

Myslite si ze pri tvorbe elektronicke hudby je zadouci pouzivat klasicke postupy hudebni kompozice ?

76 hlasy od 76 respondentů

rozbalit záhlaví
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      OMN: tak to bych nerekl, ze refren definuje pop, ale vec vkusu to urcite je

OWECK: udelej to tak, jak se to nejvic libi tobe

OMN: ted se neuraz ale prijde mi to trochu santhosovsky = takovy mirne disharmonicky :) ale jinak si myslim, ze je to pokrok od tech predtim co do vyvoje skladby, takze drzim palce v soutezi
      OWECK
      OWECK --- ---
      OMN: to je fajne...originalni to ano..:) jen trebas nevim..zajima mne take, jak moc se klonite k nejake refrenu? ono to obvykle v nejake te muzice byva ne? jako nevim no..chapu u tena to neni uplne obvykle, to jede porad dal - vyvoj- povidka, ale kdyz vemu klasickou skladbu - mysite, ze je to krok zpet - ohrane, nebo to je porad funkcn ci zalezitost mainstreamu? to resim, jeslti to do mych veci davat, nebo to vypustit, chapu, ze to je vec nazoru, ale diky tomu muze track ziskat nejakou osobitou soucast kdy se par taktu da zapamatovat...hmm?
      OTZ
      OTZ --- ---
      OMN: skoro..do 1:46 dobrý, pak jak tam máš ty čtyři takty, tak druhej a třetí jsou falešně. jinak zbytek cajk, nástroje dobře úchylný a vývoj bez chyby:) vyjde to pak někde?
      OMN
      OMN --- ---
      sup, mam to dobre poskladany?

Daniel Bedingfield - Rocks off (Antenna remix)
      http://soundcloud.com/antenna1/daniel-bedingfield-rocks-off

ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      OTZ: no ja kdyz delam psy.tak sice zacnu kopakem a nekdy i s basou.ale pak se venuju hlavne melodii. konecnou rytmickou sekci doladuju az v prubehu nebo az na konci.ale hlavne to stoji na melodii. ale ja sem zacatecnik furt.
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      SANTHOS: no on se ptal, tak sem mu odpovidal.
      OTZ
      OTZ --- ---
      SANTHOS: dobře bobře. ale rozhodně má počátek v melodii víc konců než naopak:)
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      OTZ: se vsim souhlasim az na ten konec - obcas te napadne rytmika a podle ni az melodie a nekdy zas naopak - dulezity je to stavet tak jak ti to momentalne vyhovuje :) A kdyz treba delas nejakej track postavenej spis na rytmice nez na melodii (coz teda treba u me rozhodne casty neni), tak ti nic jinyho nezbude...a nebo treba kdybys delal treba nejakou balkanskou dechovku na 9/13? No to je asi blbost i tam je to bud to ci ono
      OTZ
      OTZ --- ---
      SHEALA: no, zrovna rock a ostatní "písničky" se zpěvem se dělaj zrovna naopak než většina elektroniky. tzn výchozí je text - ten se nějak zrýmuje, zazpívá se, podle toho se "dopíše" kytara, pak basa a nakonec bicí..zato třeba zrovna u techna nebo psy se první obvykle ladí kopák s basou a pak ta omáčka..opravte mě, jestli se mýlím. ale osobně je podle mě lepší stavět rytmiku kolem melodie než naopak.

TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      BELABARTOK: aha, tak s tim par let počkám, sem uplnej zacatečnik zavalenej informacema , občas trochu zabloudim v pojmech a zapomenu na to podstatny
      ANDY_WARHOL: neni třeba, trochu sem změnil svuj ucebni plan :) , ted je pro mě priorita nazka o hudebnich formach , ktery jsou tak trochu obsáhlejší než sem si myslel, teorie z hudebni analízy je pro jinak zkušený
      BELABARTOK
      BELABARTOK --- ---
      TRIBASS: Forteho metoda není kompoziční, ale analytická. Takže má sloužit k popisu a pochopení struktury už existující skladby. Používá se třeba k analýze atonální nebo dvanáctitónové (seriální) hudby, tedy tam, kde se nepracuje s tóninami a akordy.
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      ANDY_WARHOL: co chcete prekladat? neni to trochu zbytecny?
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      TRIBASS: tak nevim jestli ti za to dat palec nahoru nebo dolu :D
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      jen chvalim podmetnou diskuzi a uz se tesim az budu mit cas na prostudovani vsech materialu. objednane knihy zatim nedorazily.
      tribass: ja bych ti to treba i prelozil, ale jestli tomu nebudu rozumet ani v cestine tak v anglictine nemam sanci. mrknu na to az budu u kompu.ted sem na mobilu.
      TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      SANTHOS: kecam, jenom 600000 souborů v 70000 sloškách :)
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      TRIBASS: lol necelej milion
      TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      PROSONIC STUDIOS - Royalty Free Drum Loops, Reason Refills, Midi Patterns
      http://www.prosonic-studios.com/

tady najdete menší databanku snad všech možnejch postupu kvint a sept v midi seřazenejch podle harmonickejch funkcí a ke každýmu postupu nespočett arpeggio po rozbalení je to necelejch milion souborů
      TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      SHEALA: no ja sem jenom lopata, o HT se zajimam tak možná rok, hudebni nauku mau už vcelku zmaklou z nauky o harmonii znam kromě kadence ,generalbass,pravidla spojovani akordu,modulace u ty sem zkončil, z nauky o kontrapunktu , se trapim asi dva měsice a sem u dvojhlasiho imitačniho.... mám zásadu nezačínat další kapitolu dokud neuvěřim že sem to pochopil, z naukyy o Hudebnich formach nevim nic.... duvod proč se zajimam o ty dodekafonii je ten že mi připada prakticka , což teda usuzuju z těch asi 20 přikladu co sem si vypracoval v cvičebnici KP... je mi jasny že snažit se pochopit jak funguje atonalni struktura , když nevim co je kadence nebo neznam konsonantni a dison. intervaly, je jak kdybych chtěl pochopit integrály a neuměl zlomky ... jo a ješte k těm stupnicim y ty set theory se využívá dur molovi tonality i modality , to neni jako v 12ti tonovi kde používáš jen chromatickou..... ...
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      Trochu z jineho soudku, ale neni to spatny

SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      SHEALA: poslechni si muj posledni track, ver mi ze vychodni mi nevadi

ono to asi bude tak ze totiz tonika a dominanta se prave krejou v pentatonicky stupnici, takze to bude jedno a to same a v pentatonice zni kazde dva tony co zahrajes dobre, jestli se nepletu (viz nejjednodussi pentatonika co znam - cerny klapky piana...na kterejch je prave postavenej muj posledni track :)
      SHEALA
      SHEALA --- ---
      SANTHOS:
      by slo, bude to mozna znit trochu ... vychodne :) takze proc ne. Prej takovyhle harmonie delaji cinani.
      SHEALA
      SHEALA --- ---
      Dost cerpam z tohodle PDFka
      Zippyshare.com - r-mtfcm.pdf
      http://www64.zippyshare.com/v/82821494/file.html
      Music theory for computer musicians
      :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam