• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANDY_WARHOLKompozice, skladba, hudebni teorie: elektronicka hudba
    Pouziti klasickych postupu v elektronicke hudbe.

Myslite si ze pri tvorbe elektronicke hudby je zadouci pouzivat klasicke postupy hudebni kompozice ?

76 hlasy od 76 respondentů

rozbalit záhlaví
      OMN
      OMN --- ---
      OTZ: kdyz to vyhraju tak to vyjde no:) ale na netu je nejakejch 160 dalsich remixu, takze to vidim maximalne na "honorable mention"
      OTZ
      OTZ --- ---
      OMN: skoro..do 1:46 dobrý, pak jak tam máš ty čtyři takty, tak druhej a třetí jsou falešně. jinak zbytek cajk, nástroje dobře úchylný a vývoj bez chyby:) vyjde to pak někde?
      OMN
      OMN --- ---
      sup, mam to dobre poskladany?

Daniel Bedingfield - Rocks off (Antenna remix)
      http://soundcloud.com/antenna1/daniel-bedingfield-rocks-off

ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      OTZ: no ja kdyz delam psy.tak sice zacnu kopakem a nekdy i s basou.ale pak se venuju hlavne melodii. konecnou rytmickou sekci doladuju az v prubehu nebo az na konci.ale hlavne to stoji na melodii. ale ja sem zacatecnik furt.
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      SANTHOS: no on se ptal, tak sem mu odpovidal.
      OTZ
      OTZ --- ---
      SANTHOS: dobře bobře. ale rozhodně má počátek v melodii víc konců než naopak:)
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      OTZ: se vsim souhlasim az na ten konec - obcas te napadne rytmika a podle ni az melodie a nekdy zas naopak - dulezity je to stavet tak jak ti to momentalne vyhovuje :) A kdyz treba delas nejakej track postavenej spis na rytmice nez na melodii (coz teda treba u me rozhodne casty neni), tak ti nic jinyho nezbude...a nebo treba kdybys delal treba nejakou balkanskou dechovku na 9/13? No to je asi blbost i tam je to bud to ci ono
      OTZ
      OTZ --- ---
      SHEALA: no, zrovna rock a ostatní "písničky" se zpěvem se dělaj zrovna naopak než většina elektroniky. tzn výchozí je text - ten se nějak zrýmuje, zazpívá se, podle toho se "dopíše" kytara, pak basa a nakonec bicí..zato třeba zrovna u techna nebo psy se první obvykle ladí kopák s basou a pak ta omáčka..opravte mě, jestli se mýlím. ale osobně je podle mě lepší stavět rytmiku kolem melodie než naopak.

TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      BELABARTOK: aha, tak s tim par let počkám, sem uplnej zacatečnik zavalenej informacema , občas trochu zabloudim v pojmech a zapomenu na to podstatny
      ANDY_WARHOL: neni třeba, trochu sem změnil svuj ucebni plan :) , ted je pro mě priorita nazka o hudebnich formach , ktery jsou tak trochu obsáhlejší než sem si myslel, teorie z hudebni analízy je pro jinak zkušený
      BELABARTOK
      BELABARTOK --- ---
      TRIBASS: Forteho metoda není kompoziční, ale analytická. Takže má sloužit k popisu a pochopení struktury už existující skladby. Používá se třeba k analýze atonální nebo dvanáctitónové (seriální) hudby, tedy tam, kde se nepracuje s tóninami a akordy.
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      ANDY_WARHOL: co chcete prekladat? neni to trochu zbytecny?
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      TRIBASS: tak nevim jestli ti za to dat palec nahoru nebo dolu :D
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      jen chvalim podmetnou diskuzi a uz se tesim az budu mit cas na prostudovani vsech materialu. objednane knihy zatim nedorazily.
      tribass: ja bych ti to treba i prelozil, ale jestli tomu nebudu rozumet ani v cestine tak v anglictine nemam sanci. mrknu na to az budu u kompu.ted sem na mobilu.
      TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      SANTHOS: kecam, jenom 600000 souborů v 70000 sloškách :)
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      TRIBASS: lol necelej milion
      TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      PROSONIC STUDIOS - Royalty Free Drum Loops, Reason Refills, Midi Patterns
      http://www.prosonic-studios.com/

tady najdete menší databanku snad všech možnejch postupu kvint a sept v midi seřazenejch podle harmonickejch funkcí a ke každýmu postupu nespočett arpeggio po rozbalení je to necelejch milion souborů
      TRIBASS
      TRIBASS --- ---
      SHEALA: no ja sem jenom lopata, o HT se zajimam tak možná rok, hudebni nauku mau už vcelku zmaklou z nauky o harmonii znam kromě kadence ,generalbass,pravidla spojovani akordu,modulace u ty sem zkončil, z nauky o kontrapunktu , se trapim asi dva měsice a sem u dvojhlasiho imitačniho.... mám zásadu nezačínat další kapitolu dokud neuvěřim že sem to pochopil, z naukyy o Hudebnich formach nevim nic.... duvod proč se zajimam o ty dodekafonii je ten že mi připada prakticka , což teda usuzuju z těch asi 20 přikladu co sem si vypracoval v cvičebnici KP... je mi jasny že snažit se pochopit jak funguje atonalni struktura , když nevim co je kadence nebo neznam konsonantni a dison. intervaly, je jak kdybych chtěl pochopit integrály a neuměl zlomky ... jo a ješte k těm stupnicim y ty set theory se využívá dur molovi tonality i modality , to neni jako v 12ti tonovi kde používáš jen chromatickou..... ...
      SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      Trochu z jineho soudku, ale neni to spatny

SANTHOS
      SANTHOS --- ---
      SHEALA: poslechni si muj posledni track, ver mi ze vychodni mi nevadi

ono to asi bude tak ze totiz tonika a dominanta se prave krejou v pentatonicky stupnici, takze to bude jedno a to same a v pentatonice zni kazde dva tony co zahrajes dobre, jestli se nepletu (viz nejjednodussi pentatonika co znam - cerny klapky piana...na kterejch je prave postavenej muj posledni track :)
      SHEALA
      SHEALA --- ---
      SANTHOS:
      by slo, bude to mozna znit trochu ... vychodne :) takze proc ne. Prej takovyhle harmonie delaji cinani.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam