• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    PIZI
    PIZI --- ---
    WERT: No však. Už ledaskdy někdo nepotřeboval vyšší kvalitu. A tím pádem bylo zbytečné platit za ni.
    WERT
    WERT --- ---
    Uz nekdy nekdo potreboval horsi kvalitu? :)

Spis se to ridi penezma...
    PIZI
    PIZI --- ---
    WERT: Vyšší kvalita se vyplatí pokud ji uživatel potřebuje. Je to individuální a nedá se to rozhodnout za všechny centrálně.
    WERT
    WERT --- ---
    RESCAPE: Mensi vydrz je kvuli mensim rozmerum, mensi baterce, vetsim rozlisenim - vetsim senzorem, a vyssim frameratum, a kvuli zabudovany wifi...

Jinak kvalita je lepsi, takze se to vyplati, co je to za otazku???
    PIZI
    PIZI --- ---
    Schopnost mávnou rukou vám umožňuje natáčet na nižší rozlišení a nižší FPS. Já totiž vím, že svět se nezboří, když záběr prostě mít nebudu. Takže vaše co když potom budeš potřebovat... No nebudu potom potřebovat. Mávnu rukou a jdu dál.
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: samozrejme 1 hodina a 43 minut :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    RESCAPE:

byl jsem minuly tyden natacet volejbal.

nastaveni jsem mel 720p 60fps (mam Hero3 Silver) a natocil jsem celkem 1:43 minut, nez mi chcipla baterka. Mam celkem 28 souboru, to znamena 56 zapnuti/vypnuti zarizeni.

To je vse co ted mam :)))
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    RESCAPE: Podle me zalezi na co to chces.

Sice nemam GP2, ale GP3 ma vse lepsi a to je pro me rozhodujici predevsim pro potapeni, kde jsou horsi svetelny podminky!
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    dotaz na majitele hero3, objektivne, vyplati se ji koupit? je tam tak zasadni rozdil v kvalite oproti hero2
    kdyz vezmu v uvahu vyssi cenu a pak uz ta vydrz baterky, malou vydrz si vysvetluju nasazenim 4k rozliseni (ktery moc velky vyuziti zatim nema)
    BASIK
    BASIK --- ---
    JARDAK: No ja to beru z praxe, rozhodne sem schopnej dostat vic detailu z plnyho rozliseni, na ktery se dopocitam pri editu, nez kdyz to rovnou natacim v 720p/1080p. Proste tam ty informace navic jsou a tim downscalem se zachovaj alespon nejaky.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    JARDAK: naprostej souhlas, ikdyz u hero3 x hero2 jsou ty rozdily ve vydrzi baterky opravdu propastny
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    INSOMNIA: vcera sem na to po dlouhy dobe koukal a vegas asi od verze 11 ma plugin. ale to bude vsechno o hovne bez moznosti lepsiho nastaveni. hledal bych externi plugin, nebo jsem se dneska docetl o filtru ve virtual dubu kterej by mel slouzit dobre. ale to jsem jeste nestacil precist a otestovat. teprve si s tim budu hrat. ale vzhledem k tomu ze nemuzu tocit na vetsi rozliseni jak tech 960 tak to pro me nebude mit takovej smysl
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    BASIK: u toho prepocitani teda nevim. ja jsem psal pouze o orezu, takze obraz jako takovej se nesmrskava takze neprepocitava. myslim ze to nebude kvalitnejsi, ba naopak. prepocitany velky rozliseni na mensi bude imho horsi nez natoceni rovnou v mensim rozliseni. ale to by vysvetlil ten clanek "understand to your gopro" kterej tady probehnul, kde se pise jak ta kamera vlastne funguje a co kde orezava kdyz se prepne na mensi rozliseni. zapomnel jsem to a prectu si to znova treba zejtra.
    jako aby vsechna moje napsana teorie fungovala, je potreba tomu porozumet a umet si to ve strihovym programu spravne nastavit, aby vysledek nebyl opacnej.
    BASIK
    BASIK --- ---
    INSOMNIA: Napr. pluginy v prgramech. Premiera ma Warp stabilizaci treba...
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JARDAK: OK, tomu rozumim. Jak ale te stabilizace v postprocessingu dosahnu?
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    osobne se drzim takovy zasady. natacet na co nejvetsi rozliseni a nejvic snimku co dane zarizeni umoznuje (nebo ten nejlepsi pomer). zkonvertovat pro youtube a zmensit do telefonu se to da vzdycky. ale ten zdroj se nikdy zvetsit neda zeano :) a jak uz tady bylo receno, tak nikdy nevis co s tim budes chtit udelat. a kazdej chce prece to nejkvalitnejsi co mu jeho HW dovoluje. vymluvy typu baterka a karta jsou mimo, protoze kdyz ma clovek desitku na takovouhle kamerku, tak ma osm kil na 32gb sd, nebo si sebou vezme notas a vecer si to tam prehraje. ja za ten vikend na prkne ani tu 32gb nezaplnim a jsem rad, protoze se pak neprehrabuju v tune materialu, ale jenom v pul tune. a to nejakej cas usetri, protoze ten strih je casove meganarocnej..
    BASIK
    BASIK --- ---
    INSOMNIA: Jedna z technik stabilzace - hejbani obrazem, tak aby se stejny pixely udrzely na zhruba stejnym miste :)

Vyssi framerate se vzdycky (...) vyplati kvuli plynulosti, vyssi rozliseni kvuli detailu, 1920*1080 vypada jinak nativne a jinak prepocitany ze 4K.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    INSOMNIA: rozdil 14 minut? prijde mi to hodne malo. tak to bych radeji tocil na 50fps, protoze jak se tak divam, u hero3 je ta nahradni baterka nutnost. to u hero 2 zas tolik ne.

MAESTRO_007: vypinam, respektive tocim na 1button, ze by to nejak zralo nejak vyrazne vic mi neprijde ale mozny to je. mam dve baterky takze to odpada
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    INSOMNIA: kdyz budes mit material ve vysokym rozliseni a vysledek budes chtit ulozit do mensiho rozliseni, tak oriznes obraz okolo. a to v podstate delaj digitalni stabilizery obrazu. napriklad:
    podle tehle tabulky vidis jaky kamera umi rozliseni a pri kolika snimcich za sekundu http://gopro.com/cameras/hd-hero3-black-edition#specs
    takze z toho vyberes to nejvetsi rozliseni pri standartni snimkove frekvenci 25f/s aby to bylo plynuly a netrhalo se to, coz je 2.7K / 30 fps / 25 fps / Ultra Wide /2704x1524 / 16:9 (btw. moc si nedovedu predstavit pouziti toho maximalniho rozliseni pri male snimkove frekvenci) s tim ze vysledek budes chtit v dneska standartnim HD 1080p. no a digitalni stabilizatory fungujou tak, ze si zamknou nejakej klicovej objekt na scene (treba sochu uprostred namesti) a snazi se ho udrzet na jednom miste. ale protoze ta ruka je rozklepana a socha je chvilku vic napravo nebo nalevo a dole nebo nahore, tak tim udrzovanim na stredu logicky vznikaj po okrajich casti bez obrazu (kdyz hejbnes kamerou od sochy doprava a stabilizator to stabilizuje doprostred, tak nalevo vznikne cernej pruh bez videa). no a ty stabilizatory to resi tak ze obraz priblizi (zoom / crop) aby po tech nahych okrajich zustal obraz. ale kdyz priblizis obraz, tak to samozrejme degraduje kvalitu. takze kdyz mas velke rozliseni a chces vysledek v mensim rozliseni, tak mas po tech okrajich fóra kterej muzes vyuzit na tu stabilizaci (nebudes muset priblizovat obraz abys skryl ty cerny pruhy). takze ve vysledku budes mit stabilizovanej obraz v nadhernym rozliseni bez artefaktu zpusobenych digitalnim priblizovanim obrazu.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    RESCAPE: add vydrz u hero2.... vypinas mezi zaberama kameru? me prijde ze to baterku uplne zabiji (vypinani) a kamera mi moc dlouho nevydrzi ani bez vypinani.... :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam